Terk Edilen Maden Sahaları Rehabilite Ediliyor - Son Dakika
Güncel

Terk Edilen Maden Sahaları Rehabilite Ediliyor

Konya'nın Seydişehir ve Beyşehir ilçelerinde terk edilen maden sahalarının rehabilite edilmesi için çalışma başlatıldı.

14.12.2014 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seydişehir ve Beyşehir ilçelerinde terk edilen maden sahalarının yeniden ormanlık alana kazandırılması için rehabilite çalışması başlatıldığı bildirildi.

Beyşehir Orman İşletme Müdürü Şambaz Arık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanlığının hazırladığı ve Orman Genel Müdürlüğünün yürüttüğü "Maden Sahaları Rehabilitasyon Eylem Planı 2014-2018" çalışmasının Seydişehir ve Beyşehir ilçelerinde de uygulandığını belirtti.

Eylem planı kapsamında Orman İşletme Müdürlüğü sınırlarında Seydişehir'de 140, Beyşehir'de ise 110 hektar alanın rehabilite edileceğini vurgulayan Arık, 2 aydır devam ettikleri proje, arazi ve tesis çalışmalarında son aşamaya geldiklerini ifade etti.

Terk edilen maden sahalarında dozerle sürüm işlemi yapıldığını anlatan Arık, şöyle konuştu:

"Seydişehir'in Madenli Mahallesi sınırlarında bulunan maden sahalarında bir yandan dozerle sürüm işlemleri devam ederken, diğer yandan sürümü gerçekleşen sahalara karpelli sedir tohumu ekimini gerçekleştiriyoruz. Yıl sonuna kadar buradaki çalışmaları bitirmeyi hedefliyoruz. Çalışma sona eren ya da terk edilen maden ve pasa sahalarının rehabilite edilmesi suretiyle yeniden bu alanlarda orman kurmayı ve yeşil örtüyü kazandırmayı amaçlıyoruz."

Arık, eylem planı kapsamında 5 yıl içerisinde bitirilmesi istenen maden sahalarındaki çalışmayı 1 yılda tamamlamayı hedeflediklerini kaydetti. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terk Edilen Maden Sahaları Rehabilite Ediliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement