Termal Suyla Konut ve Seralar Isıtılacak - Son Dakika
Güncel

Termal Suyla Konut ve Seralar Isıtılacak

Sındırgı'da 90 derece sıcaklığa sahip termal su, ilk etapta 3 bin konutun ısıtılması amacıyla 23 kilometrelik boruyla ilçe merkezine getirildi.

28.10.2014 10:55  Güncelleme: 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 90 derece sıcaklığa sahip termal su, konutların ve seraların ısıtılması amacıyla 23 kilometrelik boruyla ilçe merkezine getirildi.

Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sındırgı'ya 17 kilometre uzaklıktaki "Hisaralan Kaplıca Bölgesi"nde kendi cazibesiyle çıkan ve boşa akan 90 derece sıcaklıktaki suyun ısınma, seracılık ve turizm alanlarında kullanılmak üzere ilçe merkezine getirilmesi çalışmalarının 2008'de başladığını söyledi.

Yaklaşık 10 milyon dolarlık maliyeti bulunan bu projede 300 milimetre çapında 23 kilometre boru döşendiğini anlatan Yavaş, yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen çalışmada mutlu sona ulaştıklarını anlattı. Yavaş, 6 yıl içinde bazı zorluklar yaşasalar da suyu ilçe merkezine getirmeyi başardıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"2008 yılında ilgili firmayla yapılan protokolle sıcak suyun ilçeye getirilmesi için ilk adımı atmıştık. Ancak 2009 yılında bizim başlattığımız projeye ara verildi. Hatta yüklenici firmaya 4 kez 6'şar aylık meclis kararıyla uzatma verildi. 30 Mart yerel seçimleri ilçemiz adına dönüm noktası oldu. Göreve getirilmemizden sonra ilk işimiz sıcak suyu ilçeye getirecek olan yüklenici firmayla görüşmek oldu. Bu görüşmemizde onlara 3 ay süre verdik. Sonuçta yıllardır özlemini çektiğimiz sıcak su ilçeye geldi. Artık bundan sonra termal alanda hızla gelişen, yatırımcılar için cazibe merkezi olan, dışa göç veren değil, yeni istihdam alanları ile göç alan bir ilçe olacağız."

Suyu getirme işini yapan firma yetkilisi Arif Uslu ise ilk etapta 3 bin konutun ısıtılmasının planlandığını belirterek, "İlk etapta bağlantı yapacağımız eşanjör ve vana gibi aparatlar için 3 bin 615 lira alacağız, daha sonra 100 metrekareye kadar bir daireden her ay olmak üzere 94 lira 55 kuruş tahsil edeceğiz" dedi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Termal Suyla Konut ve Seralar Isıtılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement