Termal Tesislerde Yıl Başı Doluluğu - Son Dakika
Güncel

Termal Tesislerde Yıl Başı Doluluğu

Termal Tesislerde Yıl Başı Doluluğu

Yıllardır, dünyanın her yerinden gelen hastalara şifa dağıtan ünlü Gönen Kaplıcaları, yılbaşında yüzde yüz doluluk oranına ulaşacak.

26.12.2014 16:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıllardır, dünyanın her yerinden gelen hastalara şifa dağıtan ünlü Gönen Kaplıcaları, yılbaşında yüzde yüz doluluk oranına ulaşacak.

Balıkesir'in Gönen ilçesi, sahip olduğu litresinde 2 miligrama yakın mineral bulunan termal kaynaklarıyla yılbaşı gecesi rezervasyonlarında doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı. Bel ve boyun fıtığının yanı sıra, romatizmal rahatsızlıklara da şifa kaynağı olan termal su, ilçede bulunan 2 bin 500 evin de ısınma ihtiyacında kullanılıyor. Gönen'de 1959 yılında kurulan Gönen Kaplıcaları A.Ş., 70 bin metrekare alanda, bünyesindeki 700 yatak kapasiteli Yıldız, Park, Güneş ve Yeşil Oteller'in 336 oda, doğal park alanı, yürüyüş parkuru ve termal kaynaklarla dikkat çekerken, yılbaşında rezervasyonlarında doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı. Şirket bünyesinde faaliyet gösteren 4 otelin her kesime hitap ettiğini söyleyen Gönen Kaplıcaları A.Ş. Genel Sekreteri Ramazan Çobanoğlu, bu otellerde konaklayan müşterilerin kapalı ve açık havuzlardan yararlanabildiğini söyledi.

Ramazan Çobanoğlu, Gönen Kaplıcaları'nın farklı olumlu yönlerinin bulunduğunu belirten Çobanoğlu, kaynak sularının içerik olarak çok zengin olduğunu belirtti. Çobanoğlu, "Litresinde 2 miligrama yakın mineral bulunuyor. Sahip olduğu mineraller sayesinde şifa dağıtıyoruz. Bel ve boyun fıtığı, romatizmal rahatsızlıkların yanı sıra kas iskelet sisteminin, ortopedik, nörolojik hastalıkların rehabilitasyonu Sağlık Bakanlığı tarafından onaylandı. Ayrıca kadın hastalıkları, idrar yolları hastalıkları, kalp damar hastalıkları, damar sertliği, sindirim sistemi hastalıkları, kolitis ve solunum sistemi hastalıklarının tedavisinde iyi gelmektedir. Yılbaşı arifesi olması nedeniyle 2015 yılı tüm dünyaya barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyorum. 2015 yılı yılbaşı rezervasyonlarımız şuan için yüzde yüze ulaşmış durumdadır. Ayrıca önümüzdeki sömestri tatilinde doluluk oranlarımızın yüzde yüze ulaşmasını planlıyoruz" dedi.

Türkiye'nin her bölgesinden talep gördüklerini söyleyen genel sekreter Çobanoğlu, Şanlıurfa, Kayseri, Gaziantep'in yanı sıra, en çok Marmara Bölgesi'nde tercih edildiklerini açıkladı. Hafta sonları kısa süreli tatiller için tercih edildiklerini ifade eden Çobanoğlu, şehrin stresinden yoğunluğundan uzaklaşmak isteyenler için her dönem tercih edilebileceklerini bildirdi.

KAPLICALAR HASTANE GİBİ HİZMET VERİYOR

Müşterilerin tedavi olmak için termal merkezleri kullandıklarına dikkat çeken Çobanoğlu, ileride oluşabilecek rahatsızlıklara önlem olarak insanların termal kaynaklardan yararlanması gerektiğini belirtti. Genelde orta ve üst yaş grubunun termal kaynakları tercih ettiğini ifade eden Çobanoğlu, gençlerin de bu şifa kaynaklarının kıymetini bilmesini istedi. Gönen Termal Tesisleri'nde görev yapan Tıbbı Ekoloji ve Hidroklimatoloji Uzmanı doktor Ayşe Eşref ise, "Burada termal sudan faydalanarak fizik tedavi ve rehabitasyon hastalarına yönelik çalışmalarımız var. Suyumuzun özelliklerinden bahsedersek, yaklaşık 78 drece civarında çıkıyor. Miks bir su. Yaklaşık litrede 2 grama yakın mineral ağırlığımız var. En çok romatizma hastalıklarında ve rehabitasyon hastalıklarında da faydalanıyoruz. Kireçlenme, bel, boyun fıtıklarında ve kas ağrılarında faydalı bir su. Yılbaşı dolayısıyla da otelimiz dolu olarak çalışıyor" dedi.

Şimdiden tam doluluk ile hizmet veren kaplıcaların müşterileri, şifa için herkesi Gönen Kaplıcaları'na davet etti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Termal Tesislerde Yıl Başı Doluluğu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement