Terme Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Terme Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

Terme Belediyesi, bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarına yem ve mama bıraktı.

26.01.2016 17:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terme Belediyesi, bölgede etkili olan kar yağışı nedeniyle yiyecek bulamayan sokak hayvanları için ilçenin farklı noktalarına yem ve mama bıraktı.

Terme Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerince sokak hayvanlarının bulunduğu alanlar tespit edilerek, ilçenin birçok noktasına ekipler tarafından mama bırakıldı. Ekiplen güvercin ve kuşları da unutmadı.

Terme Belediyesi Zabıta Müdürü Mesut Şahin, Belediye Başkanı Şenol Kul'un talimatı ile sokak ve yaban hayvanları için doğaya yem bıraktıklarını belirterek, "Kar yağmasıyla birlikte doğa karla kaplandı. Yabani ve sokak hayvanların yiyecek bulmakta sıkıntı çektiğini bildiğimiz için biz de yemleme çalışması yaparak doğal hayata da yem bırakıyoruz. Kar yağışı boyunca ekiplerimizce sokak hayvanlarını yakından takip edeceğiz. Çevrelerinde zor durumda bulunan hayvanlar için vatandaşlarımızın 188 çağrı merkezini aramalarını rica ediyoruz" dedi.

Sokak hayvanların aç kalmaması ve dondurucu soğuktan olumsuz etkilenmemeleri için vatandaşların da yardımını isteyen Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, "Başta sokak hayvanları olmak üzere tüm hayvan dostlarımızın kışın bu soğuk günlerinde aç ve susuz kalmamaları için Zabıta Müdürlüğümüzce çalışmalar yapılıyor. Sahipsiz sevimli dostlarımızın aç kalmaması ve soğuktan etkilenmemeleri için ekiplerimiz belirli periyotlarla kış mevsimi boyunca besleme çalışmalarına devam edecek. Vatandaşlarımızdan kar yağışı nedeni ile yiyecek bulmakta zorlanan kuş, kedi ve köpeklere yardım etmelerini rica ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terme Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement