Terme'de İki Yeni Mahalle Oluşturuldu - Son Dakika
Güncel

Terme'de İki Yeni Mahalle Oluşturuldu

Terme ilçesinde iki yeni mahalle oluşturulduğu bildirildi.

26.10.2016 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terme ilçesinde iki yeni mahalle oluşturulduğu bildirildi.

Terme'de Ambartepe ve Kozluk mahallelerinin bazı bölümleri ayrılarak, iki yeni mahalle oluşturuldu. Kozluk Mahallesi'nden ayrılan bölüme Akçay Mahallesi, Ambartepe Mahallesi'nden ayrılan bölüme de İlimdağ Mahallesi ismi verildi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, yeni kurulan mahalleler ile ilgili bilgi vermek üzere Kozluk ve Ambartepe mahallelerinin muhtarları ile bir araya geldi.

Kararların vatandaşlardan gelen taleplere göre alındığını belirten Kul, "Bizim yönetim anlayışımız, vatandaş önceliklidir. Terme'de vatandaş ne diyorsa o olacaktır. Mahalle halkının talepleri ve hizmetlerin kaliteli ve hızlı şekilde ulaşabilmesi amacıyla bazı mahalleleri bölme kararı aldık." dedi.

Kararı Ambartepe'de mahallenin coğrafi koşullarından, Kozluk'ta ise Akçay'ın merkeze uzak olmasından dolayı aldıklarını anlatan Kul, şöyle devam etti:

"Akçay ve İlimdağ Mahallelerinin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 76 olan Mahalle sayımız, yeni kurulanlarla 78 olacak. Aldığımız meclis kararı sonrası Samsun Valiliğinin olur yazısı belediyemize ulaştı. İlçe seçim kurulu ile yaptığımız görüşmelerde, yeni yılın ilk üç aylık dilimde muhtarlık seçimlerinin yapılması planlandığı bilgisini aldık."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terme'de İki Yeni Mahalle Oluşturuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement