Terme'de Kent Estetiği Mercek Altında - Son Dakika
Yerel

Terme'de Kent Estetiği Mercek Altında

Terme ilçesinde kent estetiği konusunda toplantı yapıldı.

18.08.2015 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terme ilçesinde kent estetiği konusunda toplantı yapıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Terme Belediyesi hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıda katılımcılar, Avrupa standartları ve görüntüsünde temiz, estetik ve düzenli bir Terme vizyonu ile kent estetiği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Toplantıya Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Metin Eker, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ali Seylan, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesi yetkilileri katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Terme Belediyesi görev, yetki ve sorumluluğunda bulunan ana arter, cadde, meydan, bulvar ve benzeri kentsel mekanlarda kent estetiğini bozan görüntü kirliliği yaratan uygunsuzlukların giderilmesi ve kentin fiziksel mekan kalitesinin artırılmasının planlandığı toplantıda temiz, estetik, düzenli bir Terme vizyonu ile kent estetiği konusunda Büyükşehir Belediyesi birimleri, ilgili kurum ve kuruluşlarla koordinasyon içinde çalışmanın misyon edinildiği belirtildi.

İlçenin birçok yerinde yapılan kent estetiğine aykırı unsurların iyileştirilmesine yönelik birim ve kurumlarca yapılan çalışmalar, yaşanan sıkıntılar ve çözüm önerileri konuşuldu. Toplantıların periyodik olarak yapılmasına karar verildi.

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Şenol Kul, Terme ilçesini bir marka kent yapmak istediklerini, kent kimliği olan bir ilçe amaçladıklarını söyledi.

Park sorunu olmayan, insanların rahat ve güvenli bir şekilde toplu taşıma ve ulaşım hizmetlerinden yararlandığı düzenli bir şehirde yaşamalarını istediklerini anlatan Kul, "Estetik Şehir Projesi demek mevcut yapılaşma var yıkamıyoruz ama görsel kirlilik arz ediyor, onu iyileştirmek görsel kirliliği ortadan kaldırmak yani bir nevi makyaj. Gelişmiş ülkelerde yapılan uygulamalar gibi. Biz de ilçemizi ulaşımıyla, parkıyla, yeşil alanı, kent estetiği ve mimarisiyle her şeyiyle bir marka kent yapmanın çabası içindeyiz. 2017 yılı sonuna kadar binalarda enerji kimlik belgesi alma zorunluluğu var. Doğalgaz bölgemize geldi. Yapılacak çalışmalarla doğalgazla birlikte enerji tasarrufu da sağlanmış olacak" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terme'de Kent Estetiği Mercek Altında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement