Terme'de Yapılması Planlanan Termik Santral - Son Dakika
Yerel

Terme'de Yapılması Planlanan Termik Santral

Terme\'de Yapılması Planlanan Termik Santral

EMO Genel Başkanı Yeşil: "Enerjinin üretilmesine karşı değiliz ama bilinçli bir şekilde tüketilmesini istiyoruz"

09.09.2014 17:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Genel Başkanı Hüseyin Yeşil, enerjinin üretimine karşı olmadıklarını sadece enerjinin bilinçli bir şekilde tüketilmesini istediklerini bildirdi.

Yeşil, Terme ilçesinde kurulması planlanan kömürlü termik santrale ilişkin düzenlediği basın toplantısında, söz  konusu santrale karşı olduklarını belirtti.

İthal kömürlerle enerji üretip bunların AVM'lerde tüketilmemesi gerektiğini  anlatan Yeşil, Terme halkının termik santrale karşı yapmış oldukları direnişlere destek verdiklerini söyledi.

Yeşil,  enerjinin üretilmesine karşı olmadıklarına dikkati çekerek, "Ama bilinçli bir şekilde tüketilmesini istiyoruz. Aşırı tüketeceğiz diye Terme'yi ve çevresini insan sağlığına zararlı gaz ve maddelerin sıkıntıya sokmanın anlamı olmadığını düşünüyoruz. İthal kömürlerle enerji üretip, bunları AVM'lerde tüketmeyin. AVM'lerdeki ışıl ışıl aydınlatmalardan, soğutmalardan ve ısıtmalardan tasarruf ederek bu sorunu çok daha çevreci şekilde çözmüş olabiliriz" diye konuştu.

Terme Çevre Platformu Sözcüsü Zekai Altunpala da Greenpeace ile temasa geçtiklerini dile getirerek, Terme havzasının çok verimli arazilere sahip olduğunu anlattı.

Halkın kurulacak termik santrale karşı bilinçli olması gerektiğini vurgulayan Altunpala, "Tüm bölge halkının desteğiyle Terme'de kurulacak olan santrallere 'Hayır' diyoruz. Halkımız tam olarak bilinçlendirilmedi. Biz basın açıklamaları, eylemler ve panellerle halkı bilinçlendirmeye çalışıyoruz"  ifadesini kullandı. - Samsun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terme'de Yapılması Planlanan Termik Santral - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement