Terme Eğitim Yuvası Olacak - Son Dakika
Güncel

Terme Eğitim Yuvası Olacak

Terme Eğitim Yuvası Olacak

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, "Terme'ye yapılacak eğitim yatırımlarıyla ilçe eğitim yuvası haline gelecek" dedi.

21.04.2015 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme'ye yapılması planlanan ve kısa süre önce protokolü imzalanan Temel Kır Kız İmam Hatip Lisesi ve kız yurdunun yapılmasıyla ilçenin eğitim yuvası haline geleceğini söyledi.

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul ile birlikte, ilçeye yapılacak eğitim yatırımlarıyla ilgili Samsun Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Haluk Şimşek'i ziyaret etti. Protokolü imzalanarak yapım sürecine ilk adım atılan 32 derslikli Temel Kır Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve yanındaki arsada yapılması planlanan kız yurdu ile ilgili teknik çalışmalar hakkında bilgiler alındı.

Terme'ye yapılacak eğitim yatırımlarının önemine dikkati çeken Milletvekili Demir, "Hayırsever Burhan Kır'ın babası Temel Kır adına yaptıracağı okul özellikle civardaki ilçelerden öğrenci çekecek. Lisenin yanında yapılması planlanan kız yurdu da buranın eğitim yuvası haline gelmesini sağlayacak. Modern ve teknolojik sınıflarda eğitim alacak öğrenciler, geleceğine burada alacağı eğitimle yön verecek. Artık kılık kıyafet engeli okuma özgürlüğüyle ilgili engeller ve üniversite sınavındaki haksızlıklar kaldırıldı. Hangi okula gidiyorsa gitsin, düşünce tarzı ne olursa olsun biz bütün insanlarımızın eşit yurttaşlık temelinde seviyor sayıyor, tercihlerine de saygı duyuyoruz" dedi.

Terme Belediye Başkanı Şenol Kul'un projeleri sahiplenerek elinden geleni yaptığını ve takip ettiğini söyleyen Milletvekili Demir, "Okulların yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. Başkan Şenol Kul da, eğitim seferberliğinin Terme'nin geleceği için dönüm noktası olacağını belirterek, bu yıl içerisinde pek çok eğitim yatırımının adımlarının atılacağını söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Terme Eğitim Yuvası Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement