Termik Santralin Güvenliği Ona Emanet - Son Dakika
Yaşam

Termik Santralin Güvenliği Ona Emanet

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde 150 megawatt gücündeki iki ünitesiyle 300 megawatt elektrik üretimi yapan Çatalağzı Termik Sanrali’nin iş güvenliğini, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Şükran Uzun Kırömeroğlu sağlıyor.

19.03.2017 17:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesinde 150 megawatt gücündeki iki ünitesiyle 300 megawatt elektrik üretimi yapan Çatalağzı Termik Sanrali'nin iş güvenliğini, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Şükran Uzun Kırömeroğlu sağlıyor. 25 yıl maden mühendisliği yapan Kırömeroğlu, 500'e yakın personelin güvenliğini sağlıyor.

25 yıl boyunca Türkiye Taşkömürü Kurumunda maden mühendisi olarak görev yapan Şükran Kırömeroğlu, son üç yıldır da elektrik üreten termik santralinde görev yapıyor. İşverenin desteği ile de görev yaptığı santralin çalışanlarının iş güvenliğini sağlayan kadın mühendis, çevresinden de büyük takdir topluyor.

Başına giydiği bareti ve iş güvenliği kıyafetleriyle çalışma sahasını günde iki kere inceleyen Kırömeroğlu, hayata geçirdiği kurallar sayesinde de oluşabilecek iş kazalarına karşı da önlem alıyor.

"İş güvenliği kültürü için çaba sarf ediyorum"

A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak görev yaptığı termik santralde, çalışma sahasına giren herkesin güvenliğinden sorumlu olduğunu belirten Kırömeroğlu şöyle dedi:

"Maden mühendisiyim. Aynı zamanda A sınıfı iş güvenliği uzmanıyım. 25 yıl Türkiye Taşkömürü Kurumlarında maden mühendisi olarak görev yaptıktan sonra son 3 yıldır da Çatalağzı Termik Santralinin A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak çalışıyorum. Ben de burada kadın mühendis olarak, kadın A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı olarak işyerimizin, çalışma ortamımızın, çalışma koşullarının düzeltilmesi yönünde, daha iyiye gidilmesi yönünde devletimizin belirlediği kanun ve yönetmelikler çerçevesinde çalışanlarımıza daha iyi ortam, daha sağlıklı ortam oluşturmak adına görev yapıyorum, yapmaya çalışıyorum. İş güvenliğinin bir kültür olarak oluşması yönünde çaba sarf ediyorum. Biz burada enerji üretimi yapıyoruz. Elektrik enerjisi üretiyoruz. Kendi 350 çalışan arkadaşımız var. Bunun yanı sıra hizmet alımı yapıyoruz. Almış olduğumuz hizmetlerle santralimizde ortalama 550 kişi çalışıyor. Bunun dışında gelen ziyaretçilerimiz, günü birlik hizmetlerimiz oluyor. Çalışma sahasına girdiği andan itibaren onların güvenliğinden sorumluyum. İyi bir ortam olması, hiç kimseye zarar gelmeden çalışılması için görev yapıyorum. Sonuçta herkes ekmek parasının peşinde. Ekmeğini güvenli olarak kazanıp evine gidebilmesi lazım. Çoluğuyla çocuğuyla, ailesiyle olabilmesi lazım."

Termik Santralin Güvenliği Ona Emanet
Kaynak: DailyMotion.com

Son Dakika Yaşam Termik Santralin Güvenliği Ona Emanet - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement