Terör Biterse Uyuşturucu da Bitecek" - Son Dakika
Yerel

Terör Biterse Uyuşturucu da Bitecek"

Gaziantep Madde Bağımlıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Dayan, terör ile uyuşturucunun birbiriyle bağlantılı olduğunu belirterek, "Çözüm sürecinin uyuşturucu ile mücadeleye de katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

27.03.2015 11:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAAN BOZDOĞAN - Gaziantep Madde Bağımlıları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdulkadir Dayan, terör ile uyuşturucunun birbiriyle bağlantılı olduğunu belirterek, "Çözüm sürecinin uyuşturucu ile mücadeleye de katkı sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Dayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çözüm sürecinin amacına ulaşması halinde ülke gençliğine de önemli faydalar sağlayacağını söyledi.

Kendisinin Adıyamanlı Kürt olduğunu, yıllar önce Gaziantep'e yerleşmesine rağmen kimsenin dışlamadığını ifade eden Dayan, aksine inanç birliği kapsamında önemli destek gördüğünü belirtti.

Terör ve uyuşturucunun Türkiye'nin geleceğini olumsuz etkilediğini vurgulayan Dayan, uyuşturucu ile mücadele eden gönüllülerin çözüm sürecinin destekçisi olduğunu dile getirdi.

Çözüm sürecinin terörle birlikte uyuşturucu satışı ve kullanımını da önleyeceğine işaret eden Dayan, "Bugün bazı illerimizde hububat eker gibi uyuşturucu ekimi yapıldığını görüyoruz. Eğer çözüm ve barış olursa bu ekim alanları olmayacak. Böylelikle uyuşturucu kullanımı ve satışı bu kadar yoğun yaşanmayacak" diye konuştu.

Terör ile uyuşturucunun birbiriyle bağlantılı olduğunu savunan Dayan, şunları kaydetti:

"Çözüm sürecinin uyuşturucu ile mücadeleye de katkı sağlayacağına inanıyorum. Uyuşturucunun önlenmesi için barışın şart olduğunu düşünüyorum. Hatta tamamen biteceğine bile inanıyorum. Uyuşturucunun ve silahın esas kaynağı terördür. Eğer terör biterse, silahlar susarsa, analar ağlamazsa, kan dökülmezse, birliktelik sağlanırsa uyuşturucu diye bir nesne olmayacak. Terör bittiği an içeride ve dışarıda bu menfaat çeteleri olmayacak. Benim insanım geçinmek için dahi olsa bu zehir maddelerini ekmeyecek, silaha yatırım yapmayacak."

Aileleri, "benim çocuğum yapmaz" şeklinde düşünmemeleri gerektiği konusunda uyaran Dayan, uyuşturucu ile mücadelede "bananecilik" olamayacağını, sorunun bireysel değil, toplumsal bir yara olduğunu vurgulayarak, herkesi birlikte mücadele etmeye çağırdı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terör Biterse Uyuşturucu da Bitecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement