Terör, Doğu'da Sağlık Hizmetlerini de Vurdu - Son Dakika
Güncel

Terör, Doğu'da Sağlık Hizmetlerini de Vurdu

Terör olaylarının artması ve sivilleri de hedef alması nedeniyle, çok sayıda sağlık çalışanı Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan ayrıldı.

08.10.2015 11:50  Güncelleme: 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde son aylarda artan terör olayları, sağlıkçıları ve sağlık hizmetlerinin sunumunu da etkiledi.

TERÖR EYLEMLERİ SAĞLIK PERSONELİNİ TEDİRGİN EDİYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan yatırımlarla Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde inşa edilen hastaneler, son teknoloji cihazları, yoğun bakım üniteleri, donanımı ve personel sayısıyla halka en iyi sağlık hizmetini sunmayı amaçlıyor. Bölge halkına şifa dağıtan hastaneler, yaşanan terör olayları nedeniyle zaman zaman teröristlerin hedefi haline gelirken, sağlık çalışanlarına yönelik eylemler de başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık personelini tedirgin ediyor.

İSTİFALAR VE TAYİN DİLEKÇELERİ ART ARDA GELDİ

Son üç ayda 4 sağlık çalışanının hayatını kaybettiği saldırılar nedeniyle hayatlarından endişe duyan Hakkari ve ilçelerinde görevli doktorlardan 13'ü güvenlik gerekçesiyle görevlerinden istifa ederken, bazı doktorların rapor alarak kentten ayrıldığı, çok sayıda sağlık çalışanının da tayin dilekçesi verdiği öğrenildi.

Hakkari Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği yetkilileri, Çözüm Süreci ile huzurun hakim olduğu kente ilk kez çok sayıda doktor atandığını ancak son dönemde artan terör olaylarının sağlık çalışanlarını olumsuz etkilediğini bildirdi.

"ÇALIŞANLARDA BÜYÜK BİR MORAL BOZUKLUĞU YAŞANIYOR

Van-Hakkari Tabipler Odası Başkanı Ahmet Koç, bölgede son zamanlarda yaşanan çatışmalı ortam nedeniyle sağlık çalışanlarının tedirgin olduğunu anlattı. Bölgede görev yapan ve mecburi hizmeti biten sağlık çalışanlarının tayin talebinde bulunduğunu belirten Koç, şöyle konuştu:

"Mecburi hizmeti bitenler kentten gitmek için atama talebinde bulunuyor. Tayini çıkmayan sağlık çalışanları arasında istifa edenler de var. Doktorların büyük bir kısmı mecburi hizmetten dolayı kente geliyor ve bu hizmet süresini tamamlamadan kentten ayrılamıyor. Bu sürede ancak istifa ederlerse kentten ayrılabilirler. Sağlık çalışanlarımız ilçelerde, köylerde, ulaşım ve hizmet olanaklarının kısıtlı olduğu yerlerde görev yaptıkları için sürenin bitiminden hemen sonra gitmek istiyor. Son olaylar nedeniyle diğer kurumlarda olduğu gibi sağlık çalışanlarında da büyük bir moral bozukluğu yaşanıyor."

"HALKIN DOKTORSUZ KALMASINI İSTEMİYORUZ"

Yaşanan terör saldırıları nedeniyle ulaşım sıkıntısının yaşandığı Çukurca ilçesinde Emir Şaban Mahallesi'nin muhtarı İlyas Güzel, "Yolların kapalı olmasından dolayı doktorlarımız maalesef istifa edip gittiler. Çözüm Süreci bittikten sonra durum bu hale geldi. Bir an önce sürecin yeniden başlamasını, ilçemize doktorların gelmesini istiyoruz. Halkın doktorsuz kalmasını istemiyoruz" dedi.

"DOKTORLAR GÖREVLERİNİN BAŞINA DÖNSÜNLER"

Hasta yakını Mehmet Baş da doktorların görevlerini bırakmasına gönüllerinin razı olmadığını vurgulayarak, onların kentte kendilerini güvende hissetmesi gerektiğini ifade etti.

Doktorlara yönelik kentte yanlış bir davranış olmayacağına değinen Baş, "Burada devletimiz var. Bazı doktorların tedirginliğini doğal karşılıyorum ama istifa gerekçesi olarak görmüyorum. Türkiye'de misafirperverlik örneğinin en yoğun olduğu yerlerden biri Hakkari'dir. Görevlerinin başına dönsünler. Doktorluk için bu kadar emek vermişler" diye konuştu.

"ÇOCUĞUMU DOKTORA GETİRDİM AMA DOKTOR BULAMIYORUZ"

Dört doktorun istifa ettiği Şemdinli ilçesinde yaşayan Remzi Çelik de olaylardan dolayı devlet hastanesinde görevli doktorların istifa ettiğine dikkati çekerek, "Hastaneye geldim. Çocuğumu doktora getirdim ama maalesef doktor bulamıyoruz. Doğum, çocuk ve dahiliye doktorumuz yok. Maalesef hastanede acilde görevli doktordan başka doktor yok" ifadesini kullandı.

PKK BİRÇOK KEZ SAĞLIK ÇALIŞANLARINI HEDEF ALDI

Bölücü terör örgütünün temmuz ayından bu yana gerçekleştirdiği saldırılarda, güvenlik güçlerinin yanı sıra vatandaşlar ve sağlık çalışanları da hedef alındı. PKK'lı teröristlerin son üç ayda sağlık çalışanlarını hedef alan saldırıları şöyle:

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, 27 Ağustos'ta PKK'lı teröristlerin Garnizon Komutanlığına roketatar ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği saldırının ardından çıkan çatışmada, aralarında Cizre Devlet Hastanesi'nde görevli Eyüp Ergen'in de bulunduğu 3 kişi hayatını kaybetti.

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde eczacılık yapan eski AK Parti Diyarbakır Gençlik Kolları Başkanı Yunus Koca, 31 Ağustos'ta iş yerinin önünde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde, 31 Ağustos'ta Toplum Sağlığı Sorumlu Hekimi Abdullah Biroğul, yol kesen teröristler tarafından öldürüldü.

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde, 25 Eylül'de PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda yaralanan askerleri almak için görevlendirilen ambulansın şoförü Şeyhmus Dursun, teröristlerin açtığı ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Terör, Doğu\'da Sağlık Hizmetlerini de Vurdu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör, Doğu'da Sağlık Hizmetlerini de Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • dugulu: Bu ölümlerin sebebi demirtastir Demirtaş hiç bir zaman kurt partisi olamaz ve olamazdı kendi çocuklarını avrupada okutuyorsunuz garibanlarin çocukları dağa cikarttiyorsunuz yazıklar olsun bir Kürt olarak söylüyorum 41 7 Yanıtla
  • Mardinliyiz: Oyumuz hdp ye oldr 10 32 Yanıtla
  • vatandaş: din ve devlet işleri akp döneminde böyle olunca millet gerildi bölündü oysaki atatürk o yüzden devrimleri yaptı boşunamı okudunuz açın sayfaları bir bakın. vatanını seven ya chp ya mhp ye oyunu versin başka kurtuluş hürriyet adalet yok buda ülkemiz için son şans 11 20 Yanıtla
  • FIKKR : ÇOK IYI YAPIYOLAR ORDAKI SAĞLIKÇILAR BUNLAR BU DILDEN ANLIYOLAR. ORDAKI HALK HASTANEYE GELIP MUAYENE OLUP BIDE DAĞA ÇIKIP SILAH ÇEKİYO 28 2 Yanıtla
  • selami: kürtüm, doktorum, kendi hemşehrilerime hizmet ediyorum, ama inanın o gidenlere sonuna kadar hak veriyorum. ben olsam hayatta çalışmazdım. 27 1 Yanıtla
  • Tc: Kimse kalmadin doğuda olsun kürtler hizmet etmeyin yazık emekletinize 23 3 Yanıtla
  • Mardinliyiz: Çokta tınn !!! 14 11 Yanıtla
  • Nesime doktor: Ya bırakın ben bu doğuda çalıştım marsinli kırolarıda gördüm şırnaklılarıda iki yerde cahilil diz boyu örgüt öl dese ölecekler bırakın gitmeyin bende dün istifa dilekçemi verdim mardin baş hekimine ama baş hekim benden önce istafa etmişti neyse şimdi memlektim artvindeyim ohhh 19 2 Yanıtla
  • ...: HAK EDİYORSUNUZ YILLARDIR BU HAİN YILANLARI BESLEDİNİZ ARANIZDA SONRA DOKTOR ÖĞRETMEN İSTERSİNİZ BU PİSLİKLERİ ARANIZDAN DIŞLAMADIKÇA HİÇBİRŞEY HAKETMİYORSUNUZ... 18 1 Yanıtla
  • metehan: SİZ DAHA HDP DEYİN YAKINDA BAYTAR DA BULAMIYCAKSINIZ,ORALARDA ŞIH ÇOK ARTIK ONLARA OKUTUR ÜFLETİRSİNİZ. 11 1 Yanıtla

Advertisement