Terör Kaymakamı Değil "Halka Hizmeti" Hedef Aldı - Son Dakika
Güncel

Terör Kaymakamı Değil "Halka Hizmeti" Hedef Aldı

PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirildiği Derik Belediyesinde vatandaşların hasret kaldığı hizmetlere kavuşması için yoğun bir çalışma yürütüyordu.

11.11.2016 13:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk, İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevlendirildiği Derik Belediyesinde vatandaşların hasret kaldığı hizmetlere kavuşması için yoğun bir çalışma yürütüyordu.

Sakarya'da 1981 yılında dünyaya gelen Safitürk, 2004 yılında Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. 2005 yılında Ulaştırma Bakanlığı Savunma Sekreterliğinde göreve başlayan Safitürk, 2006-2008 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğünde uzman yardımcısı, 2009 yılında Kastamonu'nun Küre ilçesinde kaymakam vekili, 2011-2013 yılları arasında Bolu'nun Kıbrıscık Kaymakamı, 2013-2015 yılları arasında Bingöl'ün Kığı Kaymakamı olarak görev yaptıktan sonra Mardin'in Derik ilçesine atanmıştı.

Derik ilçesine atandıktan sonra terör örgütü PKK'nın ilçeye verdiği zararları bertaraf etmek için çalışmalara başlayan Safitürk, yöre halkı ile sık sık görüşüyor, düzenlenen etkinliklerde vatandaşlarla bir araya geliyordu.

Safitürk, 28 Şubat 2016'da teröristlerin ilçeye verdiği zararın basın mensuplarınca görüntülenmesi sırasında ilçenin 8 günde güvenlik güçlerinin özverili çalışmaları neticesinde teröristlerden temizlendiğini söylemişti.

Muhammet Fatih Safitürk, çalışmalarda 17 barikatın kaldırıldığını, 7 çukurun kapatıldığını, cadde ve sokakların yanı sıra barikatlara yerleştirilen tonlarca ağırlıktaki 17 el yapımı patlayıcı düzeneğinin imha edildiğini belirtmişti.

Teröristlerin ilçede daha önce de benzer eylemler yapmaya çalıştığını ancak halktan yeterli desteği bulamadığını, terör örgütünün kendisine destek vermeyen halkı cezalandırmak istercesine saldır gerçekleştirdiğini dile getiren Safitürk, şöyle konuşmuştu:

"Sokağına çukur kazılmasını ya da barikat kurulmasını istemiyor. Derik halkı, yerel yönetimlere Türkiye Cumhuriyeti tarafından tahsis edilen iş makinesinin ve bütçenin altyapısında kullanılmasını istiyor. Belediye imkanlarıyla teröristlerin sokaklarda çukur kazmasını istemiyor. Derik halkı bu mesajı vermiş oldu."

11 Eylül'de Derik Belediyesinde görevlendirildi

İçişleri Bakanlığınca, 11 Eylül'de PKK-KCK ve FETÖ'ye yardım ve destek verdiği gerekçesiyle haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında görevden alınan 28 belediye başkanının yerine, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) gereği görevlendirmeler yapılmış, Kaymakam Safitürk de Derik Belediyesinde görevlendirilmişti.

Kaymakam Safitürk, görevlendirildiği Derik Belediyesinde bir yandan vatandaşlara hasret kaldıkları hizmetleri sunmaya uğraşırken diğer yandan yoğun bir çalışmanın içerisine girmişti. Hem kaymakamlık hem de belediye hizmetlerini en iyi şekilde yürütebilmek için var gücüyle çalışan Safitürk, vatandaşa en iyi hizmeti sunabilmek için çeşitli projeleri hayata geçirmişti.

"Artık bomba tuzaklamak kolay olmayacak"

PKK'lı teröristlerin çukur kazıp barikat kurduğu ilçe merkezlerinde parke taşlı cadde ve sokakların, patlayıcı tuzaklanmasını önlemek için Karayolları Genel Müdürlüğünce asfaltlanmasına yönelik, "Parke taşının altına patlayıcı yerleştirilip, üzeri yine parke taşı ile kapatılıyordu. Bu ihtimal, asfaltlama ile ortadan kaldırıldı. Elle ve iş makinesiyle bile artık bomba tuzaklamak kolay olmayacak." ifadelerini kullanan Safitürk, Derik halkının belediyeden alamadığı hizmeti bu sayede aldığını, cadde ve sokakların çok güzel bir hale geldiğini aktarmıştı.

"İlçemiz 100 yıldır alamadığı hizmeti almış oldu"

Safitürk, ilçede 33 kilometre yol ve caddenin asfaltlanacağını vurgulayarak, şunları kaydetmişti:

"İlçemiz 100 yıldır alamadığı hizmeti almış oldu. Böylece sokaklarımız pırıl pırıl oldu. Asfaltlanan yola yapılan en küçük müdahale gözle görülüyor. Parke taşında fark edilmiyordu. Parke taşının altına patlayıcı yerleştirilip, üzeri yine parke taşı ile kapatılıyordu. Bu ihtimal, asfaltlama ile ortadan kaldırıldı. Elle ve iş makinesiyle bile artık bomba tuzaklamak kolay olmayacak."

Teröristlerin kazdığı çukurlardan ve kurduğu barikatlardan en büyük zararı gören vatandaşların terör örgütüne destek sunmadığını ifade eden Safitürk, ilçe halkının asfalt çalışmasından büyük memnuniyet duyduğunu anlatmıştı.

"Kürtçe bizim dilimiz"

Görevlendirildiği Derik Belediyesinde Kürtçe tabelanın kaldırıldığı iddialarına ilişkin Safitürk, yenilenen tabelanın yerine asıldığını belirterek, vatandaşlara hizmet için bu göreve atandığını, görevini en iyi şekilde yerine getireceğini bildirmişti.

Belediye hizmet binasında Kürtçe tabelaların kaldırıldığı iddialarının doğru olmadığını belirten Safitürk, "Belediye hizmet binamızda Kürtçe tabelalar yerinde duruyor. İki tabela hariç hizmet binasındaki bütün Kürtçe tabelalar duruyor. Sadece iki tanesi yenilemek için kaldırıldı. Yerlerine yeni Kürtçe tabelalar asılacak. En kısa zamanda asılacak. Kürtçe bizim dilimiz." diye konuşmuştu.

Derik Belediyesince halkın özlemle beklediği hizmetlerin eksiksiz yerine getirilmesi için yoğun çalışmanın içerisine giren Safitürk, yapacakları hizmetlerle terörün olumsuz etkisinin tamamen ortadan kaldıracaklarını ifade etmişti.

Belediyede halkın beklediği hizmetlerin eksiksiz yerine getirilmesi için hummalı bir çalışmanın gerçekleştirilmesini sağlayan Safitürk, sokak, cadde, park, bahçe ile okullarda temizliğin yapılmasını sağlamış, yol ve kaldırım yenileme çalışmaları başlatmıştı.

Kendilerine verilen görev doğrultusunda vatandaşa hizmet etmek amacıyla ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerini, bu kapsamda ilçede çalışma başlattığını aktaran Safitürk, hizmetlerin her alanda gerçekleşmesi ve en ücra yerlerde bile hissedilmesi için çabada bulunacaklarına değinmişti.

"Köylerin de emrinde olacağız"

Safitürk, "İlçe merkezinin nüfusu 20 bin, kırsaldaki nüfus ise 40 bin. 72 köyümüz var, onlara şehirli olduklarını hissettireceğiz. Belediyenin her türlü imkanıyla bu köylerin de emrinde olacağız. Örneğin tüm köylerdeki okul bahçeleri düzenlenecek. Bu çalışmaya başladık. İlk etapta Koçyiğit köyümüzde 5 bin metrekare alanda çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarını başlattık." demişti.

"Temel felsefemiz, Derik'te yaşayan insanların mutlu ve keyifli olmalarını sağlamak." ifadesini kullanan Safitürk, ilçe merkezinin 4 ayrı noktasında çocukların ve gençlerin spor yapabileceği, eğlenebileceği, büyüklerin de rahat nefes alabileceği 4 tesis için proje hazırladıklarını ve inşaat çalışmalarına başlandığını bildirmişti.

İlçeye Mardin'in en büyük fitness salonunu yaptırıyordu

Kaymakam Safitürk, ilçenin önemli bir genç nüfus potansiyeline sahip olduğuna dikkati çekerek, Derikli gençlere hitap edecek şekilde Mardin'in en büyük fitness salonunu hizmete açacaklarını dile getirmişti.

İlçede terörün yarattığı olumsuz etki olduğuna, bunu gidermek için turizm gezileri ile kadın veliler için yakın mesafede tur düzenlediklerini ifade eden Safitürk, olumlu yansımaları nedeniyle bu gezilerden çocukların da faydalanmasını sağlayacaklarını belirtmişti.

Kaymakam Safitürk, "İlçede geçen yıl 25 Kasım ve 19 Şubat'ta maalesef çukur kazılmış, barikat kurulmuştu. Bunun halkımız üzerinde büyük bir olumsuz etkisi vardı. Yapacağımız belediye hizmeti ile terörün olumsuz etkisini tamamen ortadan kaldıracağız. Vatandaşlar için Derik'te yaşamanın cazip haline geldiği bir ortam oluşturacağız." ifadelerini kullanmıştı.

PKK'lı teröristlerce Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'e yönelik dün el yapımı patlayıcı ile saldırı düzenlenmiş, saldırıda aralarında Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün de bulunduğu 3 kişi yaralanmıştı. Kaymakam Safitürk, kaldırıldığı Kızıltepe Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından Gaziantep'te sevk edilmiş, buraya yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit olmuştu.

Terör Kaymakamı Değil "Halka Hizmeti" Hedef Aldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Kaymakamı Değil 'Halka Hizmeti' Hedef Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement