Terör Korkusu Uluslararası Giresun Aksu Festivali'ni de Etkiledi - Son Dakika
Güncel

Terör Korkusu Uluslararası Giresun Aksu Festivali'ni de Etkiledi

Terör Korkusu Uluslararası Giresun Aksu Festivali\'ni de Etkiledi

Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen 39'uncu Uluslararası Giresun Aksu Festivali başladı.

20.05.2016 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Giresun Belediyesi tarafından düzenlenen 39'uncu Uluslararası Giresun Aksu Festivali başladı. Bölgede yaşanan terör olayları festivale katılımın azalmasına neden oldu.

Aksu Mahallesi'nde düzenlenen festivalin açılış törenine Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, CHP İl Başkanı Necati Tığlı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Defterdar Musa Koçulu, Uluslararası Dünya Festivaller Birliği (CIOFF) Türkiye Temsilcisi Savaş Tuğsavul ve Kent Konseyi Başkanı Uğur Karaibrahimoğlu katıldı. Gürcistan, Makedonya, Slovakya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, Polatlı Belediyesi, Giresun Belediye Konservatuvarı ve GİFSAD halk oyunları ekiplerinin de katılımı ile yapılan festivale vatandaşların ilgisi çok az oldu.

AKSU: İNŞALLAH TERÖR BELASINDAN BİR AN ÖNCE KURTULURUZ

Festivalin açılış konuşmasını yapan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, atalarından kalan gelenekleri gelecek nesillere aktarmayı borç bildiklerini belirterek şunları söyledi:

"Bugün alışılmışın dışında bir gün yaşıyoruz. 3 bin yılı aşkın süredir devam ediyor. Ama bugün hayal kırıklığı içerisindeyim. Ülkemizde yaşanan terör olayları artık tüm yaşantımızı etkiliyor. Sadece Güneydoğu'da değil, Karadeniz'de de, Trakya'da da maalesef etkili oluyor. İnşallah terör belasından biran önce kurtuluruz. İnsanlarımız yaşamaya, yaşatmaya, eğlenmeye devam eder. Aksu Festivali'ni iptal etmedik. Şehitlerimize ve gazilerimize olan saygı nedeniyle festivalin konser bölümünü iptal ettik. Bu kararı almak zorundayız. Çünkü komşuda cenaze varken bizde düğün olmaz. Atalarımızdan kalan bu geleneği bizler de gelecek nesillere aktarmalıyız. Festivalimiz hayırlı olsun."

SACAYAKTAN GEÇTİLER, DİLEK TUTTULAR, DEREYE TAŞ ATTILAR

Başkan Aksu'nun konuşmasının ardından festivale katılanlar ve konuk ülkelerin halk oyunları ekiplerinin temsilcileri gelenekler gereği dilek tutarak, üç kez sacayağından geçti. Katılımcıların ortak dileği ise biran önce tüm dünyaya barışın gelmesi oldu. Sacayaktan geçenler daha sonra Aksu Deresi'ne sırtlarını dönerek 7 çift, bir tek taş attı.

Misafir ülke halk dansları toplulukları ile GİFSAD, Süleymanpaşa ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden gelen ekipler gösteri sundu. Festival çeşitli etkinliklerle 23 Mayıs'a kadar sürecek.

- Giresun

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Terör Korkusu Uluslararası Giresun Aksu Festivali'ni de Etkiledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement