Terör Mağdurlarının İhtiyaçları Gideriliyor - Son Dakika
Güncel

Terör Mağdurlarının İhtiyaçları Gideriliyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör mağduru bin 800 aileye ulaşıldığı ve ihtiyaçlarının tespit edildiği bildirildi.

18.07.2016 12:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör mağduru bin 800 aileye ulaşıldığı ve ihtiyaçlarının tespit edildiği bildirildi.

Yüksekova'da teröristlerin saldırısı nedeniyle ilçeden ayrılmak zorunda kalan ve yaklaşık 3 ay sonra sağlanan huzur ortamıyla geri dönen ailelerin ihtiyaçlarının giderilmesi için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ekiplerince, ilçede huzur ve güvenliğin tesis edilmesi amacıyla, 13 Mart'ta başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu kapsamında ilan edilen sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılmasının ardından terör mağduru ailelere yönelik çalışma yürütüyor.

Ailelere yönelik ziyaretlerini sürdüren 35 personelden oluşan 10 ekip ihtiyaçlarını belirleyerek, diğer kurumlarla koordineli şekilde çözmeye çalışıyor.

ASP İl Müdürü Mehmet Akif Bildirici, yaptığı açıklamada, ilçede sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından itibaren psikososyal çalışmalara başladıklarını söyledi.

Vatandaşlarla görüşerek ihtiyaçlarını tespit ettiklerini ve şu ana kadar bin 800 aileye ulaştıklarını kaydeden Bildirici, şöyle konuştu:

"Bu ailelerimizin ihtiyaç analizlerini yaptık. Hangi ailemizin ne tür hizmete ihtiyacı olduğunu, istek ve beklentilerinin neler olduğunu saptadık. Bu doğrultuda çalışmalarımızı şekillendirdik. Bugüne kadar alanda gördüğümüz ailelerin istek ve sıkıntıları vardı. Onları paydaş kurumlar olan kaymakamlığımız ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ile paylaştık. Bazı ailelerin sağlık ihtiyaçları vardı. Bunu da İl Sağlık Müdürlüğü'müz ile paylaştık."

Alandaki çalışmalar sırasında okulu terk eden bazı öğrencilerin olduğunu tespit ettiklerini belirten Bildirici, bu öğrencilerle ilgili olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak çalışma yaptıklarını, öğrencilerin aileleriyle de görüştüklerini dile getirdi.

Çocukların okula katılımını sağlamaya çalışacaklarını ifade eden Bildirici, şunları söyledi:

"Ekonomik olarak da bu ailelerimize destek vereceğiz. Ailelerimizle psikososyal destek kapsamında hasbihal ediyoruz. Psikolojik desteğe ihtiyaç varsa o desteği veriyoruz. Bu konuda uzman olan arkadaşlarımız var. Onlarla bu çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Ailelerin her türlü ihtiyacını tespit ediyoruz. Bu ihtiyaçlarının çözümü için ivedi ve hızlı bir şekilde çalışma yapıyoruz. Ailelerin beklentileri var. Biz de devlet olarak bu beklentileri karşılamak üzere buradayız. Devletin şefkatli ellerini bu ailelerin üzerinde hissettirmek için buradayız. Sürekli ailelerimizin takibini yapacağız. Sadece bir kez değil her ailemize 2 ile 3 kez gelip gideceğiz. Sorunları hal oluncaya kadar devletin şefkatli kollarını ailelerimize göstereceğiz. Ailelerimizi yalnız bırakmayacağız. Haftanın her günü hafta sonları da çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

Terör mağduru H.G, yapılan ziyaretlerden memnun olduklarını kaydederek, "6 çocuğum var. Evde çalışacak kimse yok. Çocuklarım küçük ve hepsi okul okuyor. Bize verilen yardımlarla ayakta durmaya çalışıyoruz. Evimizin bir bölümünde hasar vardı. Onarım yaptıktan sonra oturmaya başladık. Evdeki eşyaların hepsi yakılmıştı. Allah ekiplerden razı olsun." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Mağdurlarının İhtiyaçları Gideriliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement