Terör Mağduru Cizreli Öğrencilere Psikodrama Eğitimi - Son Dakika
Güncel

Terör Mağduru Cizreli Öğrencilere Psikodrama Eğitimi

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen Kardeş Okul Projesi kapsamında Ankara'dan Şırnak'ın Cizre ilçesine gelen Keçiören İncirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, terör olaylarında ağır travma yaşayan ve yakınlarını kaybeden öğrencilere psikodrama eğitimi verdi.

05.05.2016 14:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce hayata geçirilen Kardeş Okul Projesi kapsamında Ankara'dan Şırnak'ın Cizre ilçesine gelen Keçiören İncirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri, terör olaylarında ağır travma yaşayan ve yakınlarını kaybeden öğrencilere psikodrama eğitimi verdi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nün Kardeş Okul Projesi kapsamında Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile eşleşen Ankara Keçiören İncirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hayati İpek, Müdür Yardımcısı Gamze Aydıner, Felsefe Öğretmeni Yusuf Şahin, Rehber Öğretmenler Nuray Kırdal ve Nuray Yıldırım ile aynı okuldan mezun olan TRT Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Mustafa Kemal Şimşek'ten oluşan bir ekip, Cizre ilçesinde öğrencilerle bir araya geldi.

İlçede terör olaylarında ağır travma yaşayan ve yakınlarını kaybeden öğrencilere, iki gün boyunca psikodrama eğitimi verildi. Öte yandan, olaylardan etkilenen ve aynı okulda görev yapan rehber öğretmenler de farklı bir programa tabi tutuldu. Ankaralı öğrencilerin, Cizreli öğrenciler için yazdığı mektuplar da öğrencilere dağıtıldı.

Kardeş Okul Projesi kapsamında Cizre'ye geldiklerini belirten Ankara Keçiören İncirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü İpek, projeyle bölgede yaşanan olumsuz olaylardan etkilenenlerle ilgili başkentteki okulların bir bölümünün eşleştirildiğini söyledi.

Projede Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu ile eşleştirildiklerini dile getiren İpek, çalışmanın kapsamının okullar arasında bilgi ile teknoloji alışverişinin, iletişimin güçlendirilmesi ve kaynaşmanın sağlanması olduğunu vurguladı. İpek, şunları belirtti:

"Bu projeyi de Ankara'da ilk uygulayan okulda biz olduk.

Öğretmenlerimiz, öğrencilerin psikolojik durumları ile ilgili gözlemlerde bulunuyorlar. Okulun üç ayrı salonunda yapılan çalışmalarda rehber öğretmenlerin belirlediği ağır travma yaşayanlar ve yakınlarını kaybeden çocuklarımızla ilgili psikodrama çalışması var. Bu öğrencilerin rahatlamasını, içini boşaltmasını ve normalleşmesini arzu ediyoruz. Aynı zamanda Cizre'den bir grup rehber öğretmenlerimiz de bu çalışmaları izlemek suretiyle faaliyetlerin yaygınlaştırılması için bir çaba harcayacaklardır. Böylece olumsuz şartlardan etkilenen öğrencilerimizin, normalleşmesi, yeniden başarıya ve hayata odaklanmaları için yürütülen bir çalışmadır."

İpek, Ankara'daki öğrencilerin Cizre'deki öğrencilere mektup yazdığını, mektupları öğrencilere verdiklerini sözlerine ekledi.

Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Osman Aşkın da proje kapsamında kendi okullarında 40 kişilik bir öğrenci grubunun Keçiören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret edeceğini söyleyerek, "Bu öğrencilerimizin Ankara gibi bir yerde konaklaması, gezdirilmesi öğrencilere psikolojik anlamda büyük bir katkı sunacak. Bu anlamda bu projenin çok yararlı olduğunu düşünüyor ve projenin devam etmesini istiyoruz." diye konuştu.

Proje kapsamında Keçiören ilçesindeki liselerin desteğiyle temin edilen 65 bin lira değerindeki donatım malzemeleri de Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ulaştırıldı. Bu kapsamda donatılan bilgisayar odası İlçe Milli Eğitim Müdürü Şahan İke'nin de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Öğrencilere yönelik iki gün süren psikodrama eğitiminden sonra Cizreli öğrenciler TRT Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı Mustafa Kemal Şimşek'in seslendirdiği türkülerle moral depoladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Mağduru Cizreli Öğrencilere Psikodrama Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement