Terör Mağduru Çocuklar Kur'an Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Terör Mağduru Çocuklar Kur'an Öğreniyor

Terör örgütü PKK mensuplarınca tuzaklanan patlayıcıların tespiti için arama tarama çalışmaları ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir camide düzenlenen kursta, çocuklar Kur'an öğreniyor.

29.06.2016 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Terör örgütü PKK mensuplarınca tuzaklanan patlayıcıların tespiti için arama tarama çalışmaları ve sokağa çıkma yasağının sürdüğü Mardin'in Nusaybin ilçesinde bir camide düzenlenen kursta, çocuklar Kur'an öğreniyor.

Sokağa çıkma yasağının 14 Mart'ta ilan edilmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca PKK'ya yönelik başlatılan ve 3 Haziran'da sona eren operasyonla teröristlerden temizlenen Nusaybin'de tuzaklanan patlayıcıların tespiti için arama tarama çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda ilçede sokağa çıkma yasağı da devam ediyor.

Diyanet İşleri Başkanlığınca "Gel bu yaz Kur'an'ı gönlüne yaz" sloganıyla başlatılan program kapsamında, Nusaybin Müftülüğü tarafından ilçe merkezindeki bir cami ile sokağa çıkma yasağı kapsamı dışında kalan köylerdeki camilerde Kur'an kursu düzenlendi.

"Çocuklar Kur'an ile buluştu"

İlçe Müftüsü İrfan Açık, AA muhabirine, Diyanet İşleri Başkanlığınca başlatılan yaz Kur'an kursu programı kapsamında ilçede bir camide kurs düzenlediklerini söyledi.

Kur'an kursuna çevre evlerde yaşamını sürdüren çocukların yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Açık, "Bütün olumsuzluklara rağmen çocuklar kursa başladı ve Kur'an ile buluştu." dedi.

Çocukların kursa büyük mutlulukla geldiğine işaret eden Açık, çocukların kursa ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Her camide 50'yi aşkın çocuğun bulunduğunu bildiren Açık, duyarlılık gösteren velilere teşekkür etti.

Kursu veren imam Lokman Hıdır, "cennetin gülü" olarak gördükleri çocuklara sahip çıkılması gerektiğini söyledi.

Çocukların severek ve isteyerek kursa katıldığına dikkati çeken Hıdır, "Çocuklara dinimizi öğretmek gerekiyor. Bu vesileyle düzenlenen kursa çocuklar büyük ilgi gösteriyor." ifadelerini kullandı.

Hıdır, çocukların kısa sürede birçok konuyu öğrendiğini, bunun kendileri için büyük bir nimet olduğunu vurguladı.

Çocuklardan Mehmet Macid, Kur'an öğrenmeyi çok istediği için kursa geldiğini belirtti.

Merve Yılmaz da yaz tatilinde arkadaşlarıyla Kur'an öğrenmek için camiye geldiğini, amaçlarının Kur'an-ı Kerim'i hatmetmek olduğunu anlattı.

Hasan Başak ise kursa katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Baba oğul Kur'an öğreniyor

Kursa 10 yaşındaki oğlu Azat ile katılan Hayrettin Öz (38) ise bugüne kadar Kur'an okumayı öğrenemediği için pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Kur'an okumamanın büyük eksikliğini hissettiğini kaydeden Öz, bu nedenle oğluyla kursa katıldığını bildirdi.

Oğluyla camide Kur'an okuduklarını dile getiren Öz, "Oğul babaya bakar, onu örnek alır. Oğlumun mümin ve topluma layık bir insan olabilmesi için ona örnek olmaya çalışıyorum." şeklinde konuştu.

Azat Öz de babasını çok sevdiğini, onunla kursa katılmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Mağduru Çocuklar Kur'an Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...

  • Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti
    03:03 Bolu'da eşi tarafından bıçaklanan kadın ve babası hayatını kaybetti

    Bolu'da Sağlık Mahallesi'nde bir apartmanda meydana gelen olayda, ev sahibi Turgut D. ve kızı Meltem Z. bıçaklanarak yaralandı. Turgut D. olay yerinde hayatını kaybederken, Meltem Z. ise hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Şüpheli Serkan Z. ise polis tarafından yakalandı.

  • Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü
    02:54 Bolu'da damat, eşi ve kayınpederini bıçaklayarak öldürdü

    Bolu'nun Sağlık Mahallesi'nde ailenin damadı, tartıştığı eşi ve 65 yaşındaki kayınpederini bıçaklayarak öldürdü. Olay yerinden kaçan şahıs yakalanarak gözaltına alındı. Damat, polis ekiplerinin takibi neticesinde kısa süre içerisinde yakalanarak gözaltına alındı.


Advertisement