Terör Mağduru Öğrencilere Psiko-drama Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Terör Mağduru Öğrencilere Psiko-drama Eğitimi

Terör Mağduru Öğrencilere Psiko-drama Eğitimi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nce başlatılan proje kapsamında, terör olaylarında ağır travma yaşayan ve yakınlarını kaybeden öğrencilere psiko-drama eğitimi verildi.

05.05.2016 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde, Milli Eğitim Bakanlığı ile Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü'nce başlatılan proje kapsamında, terör olaylarında ağır travma yaşayan ve yakınlarını kaybeden öğrencilere psiko-drama eğitimi verildi.

"Eş Okul Projesi" kapsamında Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile eşleşen Ankara Keçiören İncirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hayati İpek, Müdür Yardımcısı Gamze Aydıner, Felsefe Öğretmeni Yusuf Şahin, Rehber Öğretmenler Nuray Kırdal ve Nuray Yıldırım ile Türk Halk Müziği Sanatçısı Mustafa Kemal Şimşek'ten oluşan ekip, Cizre'ye gelip öğrencilerle buluştu. Programda, ilçede 3 ay süren terör olayları ve çatışmalarda ağır travma yaşayan ve yakınlarını kaybeden öğrenciler iki gün boyunca psiko-drama eğitimi verildi.

Keçiören İncirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Hayati İpek, "Bu projede bölgede yaşanan olumsuz olaylardan etkilenenlerle ilgili Ankara'daki okulların bir bölümü eşleştirildi. Biz de Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okulu ile eşleştirilmiş durumdayız. Bu eşleşmenin gerekçesi bizim okulumuzda bulunan meslek alanları ile Cizre'de bulunan meslek alanlarının aynı olmasıdır. Projenin kapsamı okullar arasında bilgi ve teknoloji alışverişinin güçlendirilmesi iletişimin güçlü hale getirilmesi ve kaynaşmayı sağlamak üzere böyle bir proje başlatıldı. Bu projeyi de Ankara'da ilk uygulayan okulda biz olduk" dedi.

Öğretmenlerin, öğrencilerin psikolojik durumları ile ilgili gözlemlerde bulunduğunu anlatan İpek, "Okulun üç ayrı salonunda yapılan çalışmalarda Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesindeki rehber öğretmenlerin belirlemiş oldukları ağır travma yaşayanlar ve yakınlarını kaybeden çocuklarımızla ilgili psiko-drama çalışması var. Bu öğrencilerin rahatlamasını, içini boşaltmasını ve normalleşmesini arzu ediyoruz. Aynı zamanda Cizre'den bir grup rehber öğretmenlerimizde bu çalışmaları izlemek sureti ile faaliyetlerin yaygınlaştırılması için bir çaba harcayacaklardır" diye konuştu.

Cizre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Osman Aşkın ise, "Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünün organize ettiği bu proje ilk meyvesini verdi. İlk olarak Keçiören İncirli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul İdarecileri bizlere ziyarette bulundular. Tabi bunun devamı olacak. 40 kişiden oluşan bir öğrenci grubumuz Keçiören Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyarette bulunacaklar. Özellikle üç aylık sokağa çıkma yasağı ve çatışma sürecinden sonra bu öğrencilerimizin Ankara gibi bir yerde konaklaması, gezdirilmesi öğrencilere psikolojik anlamda büyük bir katkı sunacak. Bu anlamda bu projenin çok yararlı olduğunu düşünüyor ve projenin devam etmesini istiyoruz" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Terör Mağduru Öğrencilere Psiko-drama Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement