Terör Mağduru Öğrencilere Yardım - Son Dakika
Güncel

Terör Mağduru Öğrencilere Yardım

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olayları nedeniyle Van'a gelen öğrencilere, giyim ve kırtasiye yardımında bulunuldu.

22.04.2016 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yaşanan terör olayları nedeniyle Van'a gelen öğrencilere, giyim ve kırtasiye yardımında bulunuldu.

İpekyolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Van Telia Sonera Anadolu Lisesinde eğitimlerini sürdüren 441 öğrenciye, kırtasiye ve giyim yardımı yapıldı.

Kaymakam Sabri Uzun, burada yaptığı konuşmada, terör olayları nedeniyle Van'a gelen öğrenciler için gerekli çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Öğrencileri yalnız bırakmadıklarını belirten Uzun, şöyle konuştu:

"Burada devletimizin ve hükümetimizin ciddi bir desteği var. Amacımız öğrencilerimizin burada yabancılık çekmemeleridir. Yüksekova'dan gelen vatandaşlarımız için gerekli çalışmalar yapılıyor. Ayrıca vakfımıza 4 bin 700 civarında Yüksekovalı aile müracaat etti. Onlara da vakıf başkanlığı olarak yardımlarımız devam etmektedir."

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer da Yüksekova'dan gelen 4 bin 500 öğrencinin eğitimlerine devam etmesi için özel sınıflar hazırladıklarını söyledi.

Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının karşılandığını anlatan Yavuzer, "8 ve 12. sınıf öğrencilerimiz için pansiyon ayarlayıp, onlar için özel sınıflar açtık. Sınavda dezavantaja düşmemeleri için özel eğitim programı hazırladık. Öğrenciler rahat şekilde sınavlarına hazırlanıyor. Yardımların yanı sıra öğrencilerimize aylık 100 liralık harçlık verilecek." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Mağduru Öğrencilere Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement