Terör Nedeniyle İki Kardeşin Hayalleri Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Terör Nedeniyle İki Kardeşin Hayalleri Ertelendi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İki kardeşin anneleriyle sohbet etmesinden detay Büyük kardşlerden A.N'nin konuşması 16 yaşındaki C.E.N'nin konuşması iki kardeşin ders çalışmasından detay Aileden detay Terör nedeniyle iki kardeşin hayalleri ertelendi Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu evlerini terk ederek Artuklu ilçesine yerleşen iki kardeşten biri beden eğitimi öğretmeni, diğeri futbolcu olmak istiyor Terör mağduru 19 yaşındaki A.N: "Beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum.

25.03.2016 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İki kardeşin anneleriyle sohbet etmesinden detay

Büyük kardşlerden A.N'nin konuşması

16 yaşındaki C.E.N'nin konuşması

iki kardeşin ders çalışmasından detay

Aileden detay Terör nedeniyle iki kardeşin hayalleri ertelendi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu evlerini terk ederek Artuklu ilçesine yerleşen iki kardeşten biri beden eğitimi öğretmeni, diğeri futbolcu olmak istiyor

Terör mağduru 19 yaşındaki A.N:

"Beden eğitimi öğretmeni olmak istiyorum. Ancak, terör saldırıları nedeniyle eğitimim yarıda kaldı"

16 yaşındaki C.E.N:

"Hayalim sadece iyi bir futbolcu olmak"

HALİL İBRAHİM SİNCAR - Mardin'in Nusaybin ilçesinde terör örgütü PKK'nın saldırıları sonucu evlerini terk ederek Artuklu ilçesine yerleşen iki kardeşten biri beden eğitimi öğretmeni, diğeri futbolcu olmayı hedefliyor.

Nusaybin'de terör örgütü PKK'nın kazdığı çukurlar, kurduğu barikatlar ve tuzakladığı patlayıcılar nedeniyle can güvenliği endişesi yaşayan 19 yaşındaki A.N, annesi ve iki kardeşi ile Mardin merkez Artuklu ilçesine yerleşti.

Doğup büyüdükleri evlerini geride bırakıp geçici yerleştikleri Artuklu'da yaşamlarını sürdüren ailenin büyük oğlu A.N. beden eğitimi öğretmeni, 16 yaşındaki kardeşi C.E.N. ise futbolcu olmanın hayalini kuruyor.

A.N, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü tarafından ilçede yaşatılan zulmün artık dayanılmaz duruma geldiğini, bu nedenle ilçeden göç etmek zorunda kaldıklarını aktararak, sadece kendisi ve ailesinin değil bütün Kürt halkının saldırılardan dolayı mağdur olduğunu söyledi.

Yaşanan son süreçten olumsuz etkilendiklerini anlatan A.N, "Ben beden eğitimi öğretmeni olmak isterdim. Bu ilkokul 5 sınıftan beridir hayalim. Hala hayalimi kaybetmiş değilim. Ancak, terör saldırıları nedeniyle eğitimim yarıda kaldı." diye konuştu.

Bölge halkının silahlı teröristlerden korktuğu için çukur ve barikatlara karşı sesini yükseltemediğini, bu nedenle olayların gün geçtikçe büyüdüğünü aktaran A.N, terör örgütüne yönelik mücadelenin devam etmesini istediklerini dile getirdi.

"Eskiden olduğu gibi, silahların konuşmadığı, cenazelerin gelmediği bir barış ve huzur ortamının oluşmasını isterim." sözlerine yer veren A.N, herkesin yapılan yanlışları dile getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Terör nedeniyle mağdur olduklarını söyleyen A.N, "Hayatımızdan endişe duyduğumuz için göç etmek zorunda kaldık. Gerçekten çok zor durumdayız. Maddi manevi sorunlar içerisindeyiz. Aziz devletimizden bir el uzatılmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı.

A.N'nin kardeşi 16 yaşındaki C.E.N. ise 2 yıl önce bir gezi programında Başbakan Ahmet Davutoğlu ile tanışma fırsatını yakaladığını belirterek, bundan büyük bir mutluluk duyduğunu söyledi.

Yaşadıkları mağduriyetlerin sona ermesini istediklerini belirten C.E.N, "Maddi durumumuz el veremediği için okula gidemedim. Çalışmak zorunda kaldım. Terör saldırı bizi daha da mağdur etti. Hayalim sadece iyi bir futbolcu olmak. Bu konuda yetkililerden yardım istiyorum." dedi.

Terör Nedeniyle İki Kardeşin Hayalleri Ertelendi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Nedeniyle İki Kardeşin Hayalleri Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement