Terör Nedeniyle Okullarında Karne Alamadılar - Son Dakika
Güncel

Terör Nedeniyle Okullarında Karne Alamadılar

Görüntü Dökümü : Okul ve öğrencilerden detay görüntüler İl Milli Eğitim Müdürü'nün konuşması Terör nedeniyle okullarında karne alamadılar Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu hasar meydana gelen iki okuldaki bin 504 öğrenciye karneleri başka okulda verildi İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz: "Eğitimden mahrum kalan öğrencilerimizi eğitim kamplarına alacağız" "İdil'deki öğrencilerimizi Midyat'ta, Cizre ve Silopi'deki öğrencilerimizi Batman'da misafir edeceğiz" Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu hasar oluşan iki okulda okuyan bin 504 öğrenci, karnelerini başka bir okulda aldı.

22.01.2016 16:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Okul ve öğrencilerden detay görüntüler

İl Milli Eğitim Müdürü'nün konuşması Terör nedeniyle okullarında karne alamadılar

Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu hasar meydana gelen iki okuldaki bin 504 öğrenciye karneleri başka okulda verildi

İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz:

"Eğitimden mahrum kalan öğrencilerimizi eğitim kamplarına alacağız"

"İdil'deki öğrencilerimizi Midyat'ta, Cizre ve Silopi'deki öğrencilerimizi Batman'da misafir edeceğiz"

Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu hasar oluşan iki okulda okuyan bin 504 öğrenci, karnelerini başka bir okulda aldı.

Terör örgütü PKK mensuplarının kazdığı hendekler ve kurduğu barikatların bulunduğu Dicle Mahallesi'nde teröristlerin saldırısı sonucu hasar meydana gelen Sema Çıngıllıoğlu ve Mehmetçik İlkokulunda okuyan bin 504 öğrenciye karneleri Cumhuriyet İlkokulunda dağıtıldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Nurettin Yılmaz, TOKİ İlköğretim Okulunda düzenlenen karne dağıtım töreninde, il genelinde 151 bin 678 öğrenciden 81 bin 612'sinin terör nedeniyle 40 günlük eğitim eksiği bulunduğunu, bu öğrencilerin karne heyecanı yaşayamadığını söyledi.

Öğrencilerin tatilde eksik gördüğü derslerine çalışmalarını isteyen Yılmaz, kent merkezinde 27 bin 490 öğrencinin karne heyecanı yaşadığını, Dicle Mahallesi'ndeki Sema Çıngıllıoğlu ve Mehmetçik İlkokulundaki öğrencilere karnelerinin Cumhuriyet İlkokulunda verildiğini bildirdi.

Bölgede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen TEOG sınavlarında başarılı öğrenciler çıktığını ifade eden Yılmaz, şöyle dedi:

"Eğitimden mahrum kalan öğrencilerimizi eğitim kamplarına alacağız. Cizre, Silopi ve İdil'de terör olayları nedeniyle öğrencilerimiz eğitimlerinden geri kaldılar. Biz de yarıyıl tatilinde boş durmayacağız. 8. ve 12. sınıf öğrencilerimize yoğunlaştırılmış bir telafi eğitim programı uygulayarak yarından itibaren çalışmalarımıza hız vereceğiz. Burada hem öğrencilerimize hem bilgilerin yanında moral motivasyon eğitimleri de vereceğiz. İdil'deki öğrencilerimizi Midyat'ta, Cizre ve Silopi'deki öğrencilerimizi Batman'da misafir edeceğiz."

Öğrencilerin konaklama giderlerini Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle karşılayacaklarını anlatan Yılmaz, ikinci dönemden sonra da telafi eğitimlerinin devam edeceğini, öğrencilerin eksikliklerini gidereceklerini sözlerine ekledi.

Karne dağıtımında başarılı öğrencileri kutlayan Yılmaz, onları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi.

Öte yandan, Silopi ilçe merkezi ve köylerinde bulunan 68 okulda 39 bin 128 öğrenci karnelerini alamadı. İdari personelinin dışında okulların boş olduğu görüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Nedeniyle Okullarında Karne Alamadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement