Terör Olayları Karslı Esnafı Vurdu - Son Dakika
Yerel

Terör Olayları Karslı Esnafı Vurdu

Son günlerde üst üste Kars’ta yaşanan terör olayları bölge esnafını vurdu.

14.08.2015 12:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde üst üste Kars'ta yaşanan terör olayları bölge esnafını vurdu. Siftah yapmadan kepenk kapatan esnaf kara kara düşünüyor.

Türkiye'de yaşanan terör olaylarından en çok Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'nin etkilendiğini belirten esnaf, Kağızman- Iğdır yolunun kapalı olması ve Sarıkamış'ta yaşanan terör olaylarının kendilerini olumsuz etkilediğini belirttiler.

"KARAKURT ESNAFI PERİŞAN"

Komşu illerin ve Ülkelerin geçiş güzergahı olan Karakurt'ta araçların durmaması direk yoluna devam etmesi esnafı iflasın eşliğine getirdi. Otobüs, TIR ve her türlü araçla yolculuk yapanların mola yeri olan Karakurt'ta, yaşanan terör olaylarının ardından kimse durmuyor.

İşyerlerini siftah yapmadan kapattıklarını ifade eden Karakurt esnafı, "Terör olayları bizi bitirdi. Kimse işyerimize gelmiyor. İnsanlar korktuklarından yollarına durmadan devam ediyor. Zaten Karakurt-Kağızman-Iğdır yolu kapalı. Bu yolu kullananlar Sarıkamış-Paslı-Kağızman güzergahını veya Kars-Digor-Tuzluca-Iğdır güzergahı kullanıyor. Böyle olunca da insanlar karanlığa kalmamak için durmadan yoluna devam ediyor. Burada zaten günü birlik kazandıklarıyla geçinen esnaf var. Son on gündür iş yapamıyoruz. İnşallah çatışmalı ortam kısa sürede biter" diye dert yandılar.

"KARS'TA OTELLERDE REZERVASYONLAR İPTAL"

Öte yandan bölgede yaşanan terör olaylarından Kars'ta nasibi aldı. Kars'ta önceden yapılmış otel rezervasyonların iptal edildiği öğrenildi. Türkiye'nin birçok ilinden ve Yurt dışından Kars'a tatil için gelmek üzere otellerde rezervasyon yaptıran yerli yabancı turistlerin yaşanan terör olaylarından dolayı bölge gelmekten vazgeçtiklerini belirterek rezervasyonlarını iptal ettikleri ortaya çıktı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Terör Olayları Karslı Esnafı Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement