Terör Olayları Şanlıurfa Turizmini Baltaladı - Son Dakika
Güncel

Terör Olayları Şanlıurfa Turizmini Baltaladı

Terör Olayları Şanlıurfa Turizmini Baltaladı

Son günlerde yaşanan terör olayları peygamberler şehri Şanlıurfa’da turizm sektörünü baltaladı.

09.08.2015 14:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son günlerde yaşanan terör olayları peygamberler şehri Şanlıurfa'da turizm sektörünü baltaladı.

H.z İbrahim, Eyyub, Elyasa ve Şuayb peygamberlerin yaşadığı, H.z İsa'nın kutsadığı bilinen Şanlıurfa'da son günlerde yaşanan terör olayları turizmi baltaladı. Özellikle yaz aylarında Balıklıgöl ile Hz. İbrahim ve H.z Eyyub peygamberlerin makamlarının olduğu kutsal inanç alanları dolup taşarken, Göbeklitepe, Harran ören yerleri de Türkiye'nin en büyük müzesi, tarihi sokakları ve türbeleri ile turistlerin yoğun ilgi gösterdiği yerler arasında bulunuyordu. Suruç'da intihar saldırısı ile hayatını kaybeden 32 kişinin ardından Ceylanpınar'da şehit edilen 2 polis memuruyla başlayan terör olayları, bölgedeki inanç ve tarihi turizme büyük darbe vurdu. Ziyaretçi sayıları düşen turistik mekanların yanı sıra seyahat acenteleri ve oteller de yaşanan olaylardan etkilendi.

Şanlıurfa'da artık 1 milyon turist hedefini yakalamanın hayal olduğunu belirten Şanlıurfa Bölgesel Rehberler Odası (ŞURO) Başkanı Mehmet Kamil Türkmen, "Bölgemizde turizm durmuştur, tabiri caizse ölmüştür. Barış sürecinin mutlaka tekrar hayata geçirilmesi gerekmektedir. Silahların artık terk edilmesi gerekmektedir. Gerek dağdakilerine, gerek İmralı'ya, gerekse şehirde olanlara ve herkese sesleniyoruz artık eller tetikten çekilsin. Urfa halkı bunu hakketmiyor. Biz Kürdüyle, Türküyle, Arabıyla, Ezidisiyle beraber yaşıyoruz ve hep yaşayacağız, bundan sonraki süreçlerde de bu hep devam edecek. Hiçbir güç ve kudret bizi birbirimizden ayıramaz. Biz hep birlikte bir güç birliği olalım ki biz eski refah seviyemize, birliğimize, beraberliğimize geri dönelim. Turizm güvenin olduğu yerde olur ama güven olmazsa yerli halk bile başka yere gider" dedi.

Balıkgöl çevresinde esnaflık yapan vatandaşlar ise, "İşlerimiz durma noktasına geldi. Artık esnaf iş yapamıyor, ekmeğe muhtaçlar şuan. Büyüklerin barış, huzur ve refah ortamının oluşmasına öncü olmalı ki insanlar bu bölgeye rahatça gidip gelsin. Yerli turistlerimiz bile Urfa'da bomba patlıyor korkusuyla onlar bile gelmiyor. Oysa merkezde bir problem yok. Bu panik havası işlerimizi çok etkiledi ve esnaf perişan oldu. Yapılacak tek şey huzur ortamını tekrar sağlamak" diye konuştular. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Terör Olayları Şanlıurfa Turizmini Baltaladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement