Terör Olaylarına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Terör Olaylarına Tepkiler

Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, Ankara ve İstanbul'da teröre karşı yapılacak mitingleri desteklediklerini belirterek, mitinglerin milletin kardeşlik ve dayanışmasının göstergesi olacağını vurguladı.

16.09.2015 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rabia Platformu Sözcüsü Abdurrahman Dilipak, Ankara ve İstanbul'da teröre karşı yapılacak mitingleri desteklediklerini belirterek, mitinglerin milletin kardeşlik ve dayanışmasının göstergesi olacağını vurguladı.

Dilipak, yaptığı yazılı açıklamada, terör saldırılarını, "kızım sana söylüyorum, gelinim sen dinle" kabilinden, Türkiye'nin şahsında bütün İslam dünyasına ve tüm mazlum milletlere karşı yöneltilen bir tehdit olarak değerlendirerek, saldırıların hedefi ve gayesinin belli olduğunu kaydetti.

"Saldırgan tarafın da sadece PKK olmadığını, darbe dönemlerinde ve Gezi olaylarında görüldüğü gibi, postmodern asimetrik savaşta çok uluslu bir cephe ve multidisipliner paramiliter grupların saldırısının söz konusu" olduğunu belirten Dilipak, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Saldırı tek başına PKK'dan kaynaklanmamaktadır. Bu cephe medya, mafya, sermaye, siyaset, bürokrasi ve sivil toplum kuruluşları içindeki belli unsurlarca desteklenmektedir. Bu şer ittifakının arkasında İsrail'i, Esedi, derin yapıları, Paralel Yapı'yı, tapınakçıları, haçlı ittifakını, bu çevrelerin bölgedeki gizli ve açık işbirlikçilerini görmek mümkündür. Dün 28 Şubat'ta Marksistinden kapitalistine, sağcısından sözde liberaline kadar herkes beşli çetenin şemsiyesi altında bir araya gelmişti. Bugün yaşanan da farklı değil. Muhaberat, DAEŞ, PYD, PKK ve uluslararası derin güçler arasında karanlık ve derin bir işbirliği vardır. Bu şer ittifakının hedefi açıktır. Bu hedef, dini, mezhebi, ideolojik, politik, felsefi ve vicdani kanaat farklılıklarına mensup insanları birbirine karşı kışkırtarak ve çatıştırarak, aynı ülkenin çocuklarının, kardeş halkların çocuklarının kanları ve gözyaşları üzerine kendilerine iktidar ve servet üretmek istemektedirler. Bu kirli ve kanlı oyuna alet olmamamız gerek."

Dilipak, bu süreçte yaşananların, Kürt halkının bu terör eylemlerine destek vermediğini gösterdiğini vurgulayarak, teröre lanet mitinglerinin milletin kardeşlik ve dayanışmasının göstergesi olacağını vurguladı.

Bu protestoların Kürt halkına karşı değil, teröre, teröriste ve terör örgütüne karşı olduğunu aktaran Dilipak, "Terörü bahane ederek Kürt halkına saldıranların yaptıkları ile terör örgütünün yaptığı arasında hiçbir fark yoktur. Haklı olmak kimseye başkasına haksızlık yapma hakkı vermez. Kaldı ki, bir topluluğa olan öfkemizin bizi onlar hakkında haksızlığa sevketmemesi gerekir. Rabia Platformu olarak haksızlık kimden gelirse gelsin, kime yönelik olursa olsun mazlumdan yana zalimlere karşı olacağız ve haksızlıklar karşısında susanlardan olmayacağız" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Olaylarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement