Terör Örgütü Eğitimi de Hedef Alıyor - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütü Eğitimi de Hedef Alıyor

Şırnak ve ilçelerinde hain saldırılar düzenleyen ve okullara zarar veren PKK'lı teröristler, çok sayıda öğrenciyi eğitimden mahrum bıraktı.

16.01.2016 15:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak ve ilçelerinde hain saldırılar düzenleyen ve okullara zarar veren PKK'lı teröristler, çok sayıda öğrenciyi eğitimden mahrum bıraktı.

Kırsaldaki saldırılarını şehirlere taşıyan terör örgütü üyelerinin Şırnak'taki saldırılarında en çok zarar verdiği kurumların başında okullar geliyor.

İl genelinde 7 bin 300'ü kadrolu 8 bin 500 öğretmenin görev yaptığı 645 okuldan sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre ve Silopi ilçelerinde yer alan 172'si, 33 gündür kapalı durumda bulunuyor. İl genelindeki 162 bin öğrenciden Cizre ve Silopi'deki 80 bin 127'si, terör saldırıları nedeniyle eğitimden uzak kaldı.

Cizre ve Silopi'de çok sayıda okul, teröristlerin saldırıları sonucu hasar görürken, sokağa çıkma yasağı ve operasyonların sürdüğü iki ilçedeki eğitim kurumlarında hasar tespit çalışmalarının sonraki süreçte yapılacağı öğrenildi.

Son 6 ayda eğitim kurumlarına yönelik 32 saldırının gerçekleştirildiği kent merkezi ile İdil, Uludere, Güçlükonak ve Beytüşşebap ilçelerindeki 473 okulda terör örgütünün tehditlerine rağmen 4 bin 900 öğretmen görev yapıyor.

Kent merkezi ile bu ilçelerdeki yaklaşık 82 bin öğrencinin bir bölümü, tehdit, baskı ve güvenlik endişesiyle okullarına gidemiyor.

Okullara roketatarlı saldırı

Kentteki birçok okul gibi Cizre'deki Ahmet El Cezire İlköğretim Okulu ve Atatürk Anadolu Lisesi ek binasına operasyonların başladığı günden bu yana defalarca roketatarlı saldırıda bulunan teröristler, sokağa çıkma yasağının uygulandığı ilçede "karargah" ya da "mevzi" olarak kullandıkları eğitim kurumlarına büyük zarar verdi.

Saldırılarda tahrip edilen okullar onarılarak hizmete açılırken, teröristler aynı eğitim kurumlarına saldırılarını sürdürüyor.

32 okula saldırı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, Şırnak merkezde 9, İdil, Güçlükonak, Uludere ve Beytüşşebap ilçelerinde de eğitim kurumlarına yönelik 23 saldırı gerçekleştirildi.

Kent merkezinde saldırıda bulunulan 9 okuldan Dicle Mahallesi'ndeki Mehmetçik İlkokulu ve Sema Cıngıllıoğlu İlkokulunda hem güvenlik gerekçesiyle hem de hasar nedeniyle eğitim verilemiyor.

İdil ilçesinde de teröristler, Turgut Özal, Yukarı ve Yeni mahallelerdeki, aralarında İdil Anadolu Lisesi, İdil Çok Programlı Lisesi, Bener Cordon İlkokulu ve Atatürk İlkokulunun da bulunduğu 10 okulda eğitim gören öğrencilere yönelik baskı ve tehditlerini sürdürüyor.

Teröristler, taş, molotofkokteyli, havaifişek ve el yapımı patlayıcılarla eğitim kurumlarına saldırarak öğrencileri okulu boykot etmeleri yönünde tehdit ediyor.

Tehdit ve baskılardan endişe duyan bazı öğrencilerin okul kıyafetlerini giymeden, gizlenerek okula geldiği öğrenildi.

Öğretmen ve öğrencileri tehdit etmişlerdi

Şırnak'ın İdil ilçesinde terör örgütü PKK mensupları, bir süre önce silahla geldikleri Bener Cordon İlkokulu ve İdil Anadolu Lisesinde sınıflara girmiş, öğretmen ve öğrencileri tehdit etmişti.

Sınıflardaki 20'yi aşkın öğretmen ve öğrenciyi silah zoruyla okuldan çıkararak örgütün propagandasını yapan teröristler, öğretmen ve öğrencilere okula gelmemeleri yönünde tehditte bulunmuştu.

Silopi ilçesinde de PKK'lı teröristler, 5 okulda öğrencilere eğitim verdikleri sırada 20'yi aşkın öğretmeni kaçırmış, okuldan uzaklaştırdıkları öğretmenleri bir süre örgütün propagandasını yaptıktan sonra bırakmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütü Eğitimi de Hedef Alıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement