Terör Örgütü Mlkp Davasında Karar - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütü Mlkp Davasında Karar

Terör Örgütü Mlkp Davasında Karar

Terör örgütü MLKP adına gerçekleştirilen 155 eylemden sorumlu tutulan 26 sanığın yargılandığı davada, aralarında gazeteciler Füsun Erdoğan ile Bayram Namaz'ın da bulunduğu 8 sanık "anayasayı ihl...

05.11.2013 13:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü MLKP adına gerçekleştirilen 155 eylemden sorumlu tutulan 9'u tutuklu 26 sanığın yargılandığı davada, aralarında gazeteciler Füsun Erdoğan ile Bayram Namaz'ın da bulunduğu 8 sanık "anayasayı ihlal" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 22. duruşmmaya, tutuklu sanıklar Naci Güner, Seyfi Polat, Füsun Erdoğan, Arif Çelebi, Mehmet Ali Polat, Bayram Namaz, Erkan Özdemir, Sultan Ulusoy ve Turaç Solak katıldı. Tutuksuz sanıklardan Rıza Bozkurt'un da hazır bulunduğu duruşmayı, tutuksuz diğer sanıkları da avukatları temsil etti.

Duruşmada davaya ilişkin karar verileceği belirtilerek sanıklara son sözleri soruldu. Sırayla söz alan tutuklu sanıklar, tahliye ve beraatlerini talep etti. Sanıklardan Seyfi Polat, "Ben bir devrimciyim. Kürt kökenliyim. Kürt ve Türk halkının özgürlüğü için mücadele ettim. Bundan onur duyuyorum. Gerçek adalati halklarımız gerçekleştirecektir" dedi.

8 sanığa müebbet hapis cezası

Davayı karara bağlayan mahkeme heyeti, gazeteci sanıklar Füsun Erdoğan ve Bayram Namaz ile diğer sanıklar Ali Hıdır Polat, Naci Güner, Arif Çelebi, İbrahim Çiçek ve Ziya Ulusoy'un, "cebir ve şiddet kullanarak anayasayı ihlal" suçundan müebbet hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Heyet, bu sanıkların, isnat edilen 155 eylemi kapsayan, "vahim nitelikte silah bulundurarak 6136 sayılı kanuna muhalefet", "tehlikeli maddelerin izinsiz olarak bulundurulması veya el değiştirilmesi", "resmi evrakta sahtecilik", "kasten yaralama", "güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" ve "mala zarar verme" suçlarından 787 yıl 8'er ay hapis cezasına çarptırılmasını da hükme bağladı.

Sanıklardan Erkan Özdemir hakkında da "anayasal düzeni yıkmaya teşebbüs" suçundan müebbet hapis cezası öngören heyet, bu sanığın ayrıca, "evrakta sahtecilik" suçundan 3 yıl 1 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar verdi.

Mahkeme heyetinin verdiği karar şöyle:

"Adem Serkan Gündoğdu 'terör örgütüne üye olmak ve evrakta sahtecilik' suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün,  Azime Arzu Torun 'terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik ve görevini yaptırmamak için direnme' suçlarından 13 yıl 1 ay 15 gün, Bilgi Tağaç 'terör örgütüne üye olmak ve evrakta sahtecilik' suçlarından 10 yıl 7 ay 15 gün, Elif Almakça 'terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli madde bulundurmak' suçlarından 28 yıl 11 ay 15 gün, Erkan Salduz 'terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli madde bulundurmak' suçlarından 22 yıl 1 ay, Fatma Siner 'terör örgütüne üye olmak ve evrakta sahtecilik' suçlarından 10 yıl 7 ay 15 gün, Fethiye Ok 'terör örgütüne üye olmak ve evrakta sahtecilik' suçlarından 10 yıl 7 ay 15 gün, Hasan Ozan 'terör örgütüne üye olmak ve evrakta sahtecilik' suçlarından 14 yıl 4 ay 15 gün, Hatice Bolat 'terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli madde bulundurmak' suçlarından 28 yıl 11 ay 15 gün, Mehmet Ali Polat 'terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli madde bulundurmak' suçlarından 31 yıl 5 ay 15 gün, Meral Siner, Rıza Bozkurt ve Sedat Şenoğlu 'terör örgütüne üye olmak' suçundan 7 yıl 6 ay, Seyfi Polat 'terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli madde bulundurmak' suçlarından 37 yıl 9 ay, Soner Çiçek 'terör örgütüne üye olmak ve evrakta sahtecilik' suçlarından 10 yıl 7 ay 15 gün, Sultan Ulusoy 'terör örgütüne üye olmak ve evrakta sahtecilik' suçlarından 14 yıl 4 ay 15 gün, Turaç Solak 'terör örgütüne üye olmak, evrakta sahtecilik, ateşli silahlar kanununa muhalefet ve tehlikeli madde bulundurmak' suçlarından 30 yıl 2 ay 15 gün, Uğur Kayacı 'terör örgütüne üye olmak ve evrakta sahtecilik' suçlarından 10 yıl 7 ay 15 gün hapis."

4 sanığa yakalama emri

Tutuklu kaldığı süreyi gözönüne alarak tutuklu sanıklardan Sultan Ulusoy'un tahliyesini ve diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamını kararlaştıran mahkeme heyeti, sanıklar Ziya Ulusoy, Erkan Salduz, Elif Almakça ve Hatice Polat hakkında da yakalama emri çıkardı.

Heyet, firari sanıklar İbrahim Çiçek ve Ali Hıdır Polat hakkında çıkarılan yakalama emrinin devamına da karar verdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütü Mlkp Davasında Karar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement