İHA Buldu ATAK Vurdu! Kars'ta 7 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika
Güncel

İHA Buldu ATAK Vurdu! Kars'ta 7 PKK'lı Öldürüldü

Kars Kağızman'da İHA'lar tarafından tespit edilen teröristler ATAK helikopteri ile öldürüldü. 7 PKK'lının öldürüldüğü operasyon sırasında kent merkezinden de mehter marşı yükseldi.

02.10.2016 20:10  Güncelleme: 08:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de PKK'lı teröristlerin yoğunlaştığı noktalardan biri olan Kars'ın Kağızman ilçesindeki Çemçe-Madur bölgesinde gerçekleştirilen operasyonda etkisiz hale getirilen 7 teröristten birinin, örgütün sözde "Çemçe sorumlusu" Hakkı Serhat olduğu belirtildi. ATAK helikopterleri havadayken kent merkezinden yükselen mehter marşı ise dikkat çekti.

PKK'LILARIN YUVALANDIĞI 12 BÖLGEDEN BİRİ

Alınan bilgiye göre, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da PKK'lı teröristlerin yoğunlaştığı 12 bölge arasında yer alan Çemçe-Madur bölgesinde dün gece, güvenlik güçleri tarafından terör örgütü mensuplarına yönelik hava destekli operasyon başlatıldı.

ATAK 7 TERÖRİSTİ ÖLDÜRDÜ

Operasyonda, insansız hava aracı (İHA) ile tespit edilen 7 kişilik terörist grup, "Atak" helikopteri ile ateş altına alınarak etkisiz hale getirildi. Öte yandan helikopterler havadayken kent merkezinden yükselen mehter marşı dikkat çekti.

ARALARINDA "ÇEMÇE SORUMLUSU" DA VAR

Güvenlik güçlerince operasyon sonrası yapılan araştırma ve incelemede, öldürülen 7 teröristten birinin, terör örgütü PKK'nın sözde "Çemçe sorumlusu" Hakkı Serhat olduğu anlaşıldı.

Kağızman kırsalında tespit edilen 2 mağara ve bir silah mevzisi de bugün saat 14.36'da Türk Hava Kuvvetlerince düzenlenen hava harekatıyla imha edildi.

4 TERÖRİST ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Güvenlik güçlerinin söz konusu bölgedeki arama tarama faaliyetlerinin sürdüğü belirtildi.

Kağızman ilçesindeki Çemçe-Madur bölgesinde 20 Eylül'de yürütülen operasyonlarda 4 terörist daha etkisiz hale getirilmişti.

İHA Buldu ATAK Vurdu! Kars\'ta 7 PKK\'lı Öldürüldü
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İHA Buldu ATAK Vurdu! Kars'ta 7 PKK'lı Öldürüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement