Terör Örgütü, Vatandaşları Canlı Kalkan Yapıyor - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütü, Vatandaşları Canlı Kalkan Yapıyor

Terör örgütü PKK, hendek kazdığı, barikat kurduğu ve sokaklarına patlayıcı yerleştirdiği Sur ilçesinden taşınmak isteyenleri "canlı kalkan" olarak kullanmak amacıyla taşınmasını engelliyor.

17.11.2015 14:19  Güncelleme: 14:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kazdıkları hendekler, kurdukları barikatlar, cadde ve sokaklara yerleştirdikleri patlayıcılar ile Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesini adeta yaşanmaz hale getiren teröristler, can güvenliği endişesi ile göç etmek isteyen aileleri de tehdit ediyor.

Terör örgütü PKK mensuplarının zorla girdikleri evlerde barınması, birçok sokak ve mahallede hendek kazıp barikat kurması, bombalı tuzaklama yapması ve sokaklara branda çekmesi nedeniyle çok sayıda aile ilçeden ayrılmayı planlıyor. Bu durumdan tedirgin olan terör örgütü mensupları ise taşınmak isteyenleri "evlerini yakmak, eşyalarına el koymak ve ölüm" ile tehdit ediyor.

KARDEŞLERİ OKULA GİDEMİYOR

Başka bir yere taşınmak isterken teröristlerin engeli ile karşılaşan vatandaşlardan Ahmet H., AA muhabirine yaptığı açıklamada, yıllardır yaşadıkları ilçeyi bu saldırılar nedeniyle terk etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Örgüt mensuplarının evlerinin önüne hendek kazdığını ve barikat kurduğunu dile getiren Ahmet H., güvenlik endişesiyle kardeşlerinin okula gidemediğini belirtti.

"EVİMİZİ TAŞIMAK İSTEDİK AMA TERÖRİSTLER İZİN VERMEDİ"

Ahmet H., "Evimizi taşımak istedik ama terör örgütü mensupları izin vermedi. Örgüt üyelerinden yüzleri maskeli iki kişi yanımıza gelerek kamyon şoförünü tehdit edip 'aracını yakıp barikat kurarız' dediler. Bana da 'evinizi taşıyamazsınız, eğer taşıdığınızı görürsek evinizi ve kamyonu yakıp buraya barikat kurarız' dediler. Biz de kamyonu 500 metre ilerideki cadde üzerine bırakarak küçük el arabasıyla eşyalarımızı taşımak zorunda kaldık. Eşyalarımızı zor şartlar altında 3 saatte taşımak zorunda kaldık" diye konuştu.

"SİZİN İÇİN SAVAŞIYORUZ" YALANI

İlçede yaşayanları zor durumda bırakan teröristlerin amacının, halkı devlete karşı kışkırtmak olduğuna dikkati çeken Ahmet H, terör örgütü mensuplarının, vatandaşlara "biz sizin için savaşıyoruz" yalanını söyleyerek ayaklanma çıkarmak istediğini dile getirdi.

İlçede yaşayan akrabalarının hayatından endişe duyduğunu anlatan Ahmet H., şöyle devam etti:

"Önceleri gece geç vakitlere kadar evimize rahat gidebiliyorduk ama, artık akşam saat 16.00'dan sonra Sur ilçesine giremiyoruz. Biz ilçeden ayrıldık ama akrabalarım, arkadaşlarım ve sevdiklerim halen orada. Onları merak ediyoruz. Onlar evlerinden çıkamıyor. 'Kardeşlik' diyorlar ama kardeşlik adına hiçbir şey göremiyoruz. Bunların temel amacı kardeşi kardeşe vurdurmaktır."

"SÜREKLİ İBADET ETTİĞİMİZ CAMİLER BİLE AÇIK DEĞİL"

Evini taşımak isteyen bir arkadaşının da teröristlerce engellendiğini, eşyalarını kamyona yüklemesine izin verilmediğini kaydeden Ahmet H., "Halkın ilçede kalması örgütün işine geliyor çünkü halk orada olursa polis rahat bir şekilde giremez. Halk olmazsa onlar orada savaşamaz. Örgüt mensupları halkı canlı kalkan olarak kullanıyor. Sürekli ibadet ettiğimiz camiler bile açık değil. İlçede en az 4 cami kapalı durumda. Kurşunlu Cami'yi yakıp yıkmışlar. Bunları yapanlara Müslüman diyemeyiz" şeklinde konuştu.

Ahmet H, ilçenin bir an önce teröristlerden temizlenmesi ve terörün sona ermesi temennisinde bulundu.

Terör Örgütü, Vatandaşları Canlı Kalkan Yapıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütü, Vatandaşları Canlı Kalkan Yapıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • ZAZA ELAZIĞ: YAW HE HE BU HABERLRİ BIRAKIN DOĞRULARI YAZIN ASKERİN YAPTIKLARINDA BAHSEDİN Kİ BİLELİM 2 13 Yanıtla
  • Adanalı: yalan haber inandırıcı degil.. 5 2 Yanıtla
  • karataşli: has amed cocuguyum insallah allah amed sirnak mardin ve hakkariye 10.10 siddetinde deprem nasip etsin bu pkk yuzunden rahat etmedik bari bizden sonra gelen kavim rahat eder insallah 0 5 Yanıtla
  • Mm: Pkk hdp Kürtlere çok zülüm yapıyorlar kahrolsun pkk 4 1 Yanıtla
  • Amedli zaza: Prezeyeee gelll 1 4 Yanıtla
  • halife : Az kaldı özel herakat sorunu çözecek yok oda olmadı biz mucaitleri cihad için d bakır sahaya sokacak 2 2 Yanıtla
  • MARDİN MİDYAT: AYNEN HEPİNİZE KATILIYORUM YETER ARTIK KİMSENİN KÜRTLERİ KÖTÜLEMEYE HAKLARI YOK BİZ KÜRTLER DEVLETİMİZDEN MENUNUZ GİDİN KENDİ IRAKTA SURİYEDE SAVAŞIN 2 1 Yanıtla
  • doğuş : has amedliyim diyen alçaksın namusunda yok yalan söliyorsun cünkü amedli değil kürt hiç değilsin klavye başında yazıp küfür yeme 0 2 Yanıtla
  • Kürt: Söylediklerine katılıyorum bir Kürt olarak doğru söylüyor... 2 0 Yanıtla
  • karataşli: amedli zaza drnen çakal dogru hesabiniza gelmi degil birgun dõktugumuz kana bulanscaksiniz 0 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Çin, inovasyonla gücünü artırmaya devam edecek
    12:43 Çin, inovasyonla gücünü artırmaya devam edecek

    Çin Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi Başkanı Zhao Leji, Çin'in gücünü inovasyondan alan kalkınma stratejisine bağlı kalacağını ve bilimsel ve teknolojik inovasyonlar yoluyla endüstriyel inovasyonu teşvik edeceğini belirtti. Zhao ayrıca, Çin'in diğer ülkelerle işbirliğini güçlendirmeye, yeni ekonomik büyüme noktaları geliştirmeye ve yapay zeka sektörünün sağlıklı gelişimini teşvik etmeye istekli olduğunu vurguladı.

  • Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti
    12:43 Bahçelievler'de Şüpheli Varil Cinayeti

    Bahçelievler'de bir kişiyi bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen şüpheli, cesedi varile koyup yakmakla suçlanıyor. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri, varil içerisinde yanmış bir ceset buldu. Yapılan incelemede, iş yerinde kan lekeleri ve kanlı bir bıçak bulundu. Cesedin Mustafa Bayraktar'a ait olduğu belirlendi. Şüpheli B.T, polis tarafından gözaltına alındı ve ifadesinde maktulü annesine sarkıntılık ettiği için öldürdüğünü iddia etti.

  • CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Şoförler ve Otomobilciler Odaları ile Mutabakat İmzaladı
    12:42 CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Şoförler ve Otomobilciler Odaları ile Mutabakat İmzaladı

    CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Aras, Muğla Merkez ve İlçe Şoförler ve Otomobilciler Odaları başkanlarıyla mutabakat imzaladı. Mutabakatta, Aras'ın seçim çalışmalarında sık sık dile getirdiği ücretsiz ulaşımda şoför esnafının mağdur edilmemesi, taksi bekleme yerlerinin belirlenmesi, ekonomik sebeplerle taşımacılık faaliyetlerini bırakmak zorunda kalan toplu taşıma esnafının yeniden faaliyetlerine başlaması için desteklenmesi maddeler arasında yer aldı.

  • Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor
    12:40 Afyonkarahisar Emirdağ Kaymakamı, meslek liselerinin eğitim kalitesini arttırmaya önem veriyor

    Emirdağ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret eden Kaymakam Osman Bilici, okulun genel durumu hakkında bilgi aldı ve öğretmenlerle bir araya geldi. Kaymakam Bilici, öğretmenlerin eğitim kalitesini artırma çalışmalarını desteklediğini belirterek, öğrencilerle de yakından ilgilendi.

  • Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi
    12:40 Mersin Uluslararası Limanı 25 Milyonuncu Konteynerini Elleçledi

    Türkiye'nin lider konteyner terminali Mersin Uluslararası Limanı (MIP), 2007'den bu yana 25 milyonuncu (TEU) konteynerini elleçleyerek yeni bir kilometre taşına imza attı. MIP, 2023 yılında yaklaşık 2 milyon TEU konteyner, 8 milyon tonun üzerinde konvansiyonel yük elleçleyecek.

  • AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı
    12:40 AK Parti Milletvekili Çiğdem Erdoğan Söğütlü'de Halk Buluşmasına Katıldı

    AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan, Söğütlü ilçesinde düzenlenen halk buluşmasında konuştu. Erdoğan, Cumhur İttifakı dışında seçilip geri dönme planı yapanlara kapılarının kapalı olduğunu belirtti. Programa, AK Parti ve MHP ilçe başkanları, meclis üyesi adayları ve mahalle sakinleri katıldı.

  • Denizli'de minibüs yangını
    12:40 Denizli'de minibüs yangını

    Denizli'nin Buldan ilçesinde seyir halindeyken yanmaya başlayan minibüsten geriye metal yığını kaldı. Yangın itfaiye tarafından söndürülürken, ölen veya yaralananın olmadığı belirtildi.


Advertisement