Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar - Son Dakika
Yerel

Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, terör olaylarının araştırılması için araştırma komisyonu kurulmasını isteyeceklerini bildirdi.

28.07.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, terör olaylarının araştırılması için araştırma komisyonu kurulmasını isteyeceklerini bildirdi.

Balbay, CHP İl Başkanlığı'nda İzmir milletvekillerinin düzenlediği basın toplantısındaki konuşmasında, emniyetin 5 ayrı sol terör örgütüne düzenlediği operasyonlar kapsamında 24 Temmuz'dan bu yana şehirde 100'ü aşkın kişinin gözaltına alındığını savundu.

CHP olarak terörün her türlüsüne "hayır" dediklerini ve somut bulgulara dayalı hiçbir operasyona karşı olmayacaklarını ifade eden Balbay, "Ancak bu operasyonlar terörle mücadele terörü haline geldi" dedi.

Türkiye genelinde 34 ilde operasyon düzenlendiğini ve binden fazla kişinin gözaltına alındığını anlatan Balbay, terönün bütün illere yayıldığını iddia etti.

Parlamentonun yarın toplanacağını kaydeden Balbay, sözlerini şöyle sürdürdü:

"AKP, Parlamentoya sığınmaya değil, hesap vermeye gelmelidir. İçişleri Bakanlığı son 15 günde 300'den fazla terör örgütü faaliyeti olduğunu açıklıyor. Aynı anda 5-6 terör örgütüne operasyon yaptığınıza göre yerini biliyordunuz, neden zamanında operasyon yapmadınız? Terör olaylarının araştırılması için araştırma komisyonu kurulmasını isteyeceğiz."

Toplantıya, CHP İzmir milletvekilleri Zeynep Altıok, Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Ali Yiğit de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement