Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar

Genelkurmay Başkanlığı, dün Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzisinin, düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini ve 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

17.10.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genelkurmay Başkanlığı, dün Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzisinin, düzenlenen hava harekatı ile imha edildiğini ve 11 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) günlük faaliyetleri ve önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu teröristlere ait çok sayıda barınak, mağara ve silah mevzileri, düzenlenen hava harekatı ile imha edilerek, 11 terörist etkisiz hale getirildi.

Ayrıca bölgede yapılan aramada, bir teröristin cesedi araziye gizlenmiş olarak bulundu. Bölücü terör örgütü tarafından kullanılan dört adet mağarada Doçka uçaksavar makineli tüfeği, sekiz Kalaşnikof piyade tüfeği, Bixi makineli tüfeği, Kannas keskin nişancı tüfeği, RPG-7 roketatar, dört RPG-7 roketi, on el bombası, telsiz, radyo, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

Tunceli'de 3 teröristin cesedi bulundu

Tunceli'de devam eden bir operasyonda da bölücü terör örgütü tarafından kullanılan sığınakta üç teröristin cesedi bulundu. Ayrıca çok sayıda yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi.

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden operasyonda da Kalaşnikof piyade tüfeği, dört dolu Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, üç tabanca, iki dolu tabanca şarjörü, bir av tüfeği, 200 kilogram esrar ve 600 bin kök Hint keneviri, 400 kilogram amonyum nitrat, 15 adet el yapımı patlayıcı düzeneği, 4 bin adet torpil, ele geçirilen silahlara ait çok sayıda mühimmat, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek, yaşam malzemesi ve muhtelif örgütsel doküman ele geçirildi. Toplam sekiz şüpheli şahıs da gözaltına alındı. Operasyon bölgesinde üç adet el yapımı patlayıcı tespit edilerek, yerinde imha edildi.

5 terörist teslim oldu

Van'ın Başkale ilçesinde devam eden operasyonda ise 45 kilogram patlayıcı madde, patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme, yiyecek ve muhtelif örgütsel doküman ve Yolmaçayır Mahallesi'nde bir evde yapılan aramada da 100 kilogram patlayıcı madde, 300 metre kablo, iki adet fünye ele geçirildi. Konuyla ilgili adli tahkikat başlatıldı.

Muş'un Bulanık ilçesinde devam eden operasyonda ise iki el yapımı patlayıcı (ikişer büyük tüp) bulunarak imha edildi.

Öte yandan bölücü terör örgütünden kaçan, Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde dört, Hilvan'da bir olmak üzere toplam beş teröristin de güvenlik güçlerine teslim olduğu kaydedildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütüne Yönelik Operasyonlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement