Terör Örgütüne Yüksekova'da Büyük Darbe - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütüne Yüksekova'da Büyük Darbe

Operasyonların tamamlandığı ve arama tarama çalışmalarının başlatıldığı Yüksekova'da bugüne kadar teröristlere ait bir TIR'ı dolduracak kadar mühimmat bulundu.

23.04.2016 11:14  Güncelleme: 13:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenlik güçlerince Yüksekova'da gerçekleştirilen operasyonda bugüne kadar terör örgütü PKK'lı teröristlere ait bir TIR'ı dolduracak kadar mühimmat bulundu.

ARAMA TARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Yüksekova'da 13 Mart'taki sokağa çıkma yasağının ardından başlatılan ve önceki gün tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle" operasyonu kapsamında güvenlik güçlerinin arama tarama çalışmaları sürüyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet unsurlarınca, ilçenin Eski Kışla, Orman, Mezarlık, Yeni, Yeşildere, Dize, Esentepe, Cumhuriyet ve Güngör mahallelerinde 39 gün boyunca kararlılıkla sürdürülen operasyonda, çoğunluğu örgütün dağ kadrosundan 200'e yakın terörist etkisiz hale getirildi.

TONLARCA PATLAYICI İMHA EDİLDİ

Güvenlik güçleri, operasyon öncesi, "canlı kalkan" olarak kullanılmamak için ilçeden ayrılan terör mağduru vatandaşların evlerine tünel açıp, barikatlar kurarak buraları adeta kullanılamaz hale getiren terör örgütü mensuplarının hain tuzaklarına düşmedi.

Bölücü terör örgütü mensupları tarafından yol ve binalar ile evlerin kapı, pencere, dolap, ev eşyaları, kolon, kiriş ve harekete duyarlı lambalarına yerleştirilen 285 el yapımı patlayıcı imha edildi. Güvenlik birimleri, operasyonun sürdüğü bu mahallelerde etkisiz hale getirdiği tonlarca patlayıcının yanında 136 çukuru kapatarak, çoğu tuzaklanmış 216 barikatı da kaldırdı.

TIR DOLUSU MÜHİMMAT

Operasyon sırasında etkisiz hale getirilen teröristlerin bulundukları yerler ile teslim olanların verdiği bilgiler doğrultusunda gerçekleştirilen aramalarda, terör örgütünün güvenlik güçleri ile masum halka "zarar vermek" için nasıl bir mühimmat yığınağı yaptığı ve ağır silahlar kullandığı da ortaya çıktı.

Şimdiye kadar yapılan aramalarda, farklı özelliklere sahip iki havan, doçka uçaksavar silahı, 11 roketatar, 9 keskin nişancı tüfeği, 11 bixi makineli tüfek, 151 kalaşnikof, 3 M-16 ve 385 av tüfeği, 47 tabanca, 650 şarjör ve bu silahlara ait 58 bin 49 mermi ele geçirildi.

Aramaların gerçekleştirildiği yerlerde 47 telsiz, 131 hücum yeleği, 95 kamuflaj, 81 gaz maskesi, 5 tüfek dürbünü, örgütsel dokümanlar, tıbbi, yaşam ve inşaat malzemeleri bulan güvenlik güçleri, aynı noktalardaki yüzlerce el bombası, havan ve roketatar mühimmatını da imha etti.

Terör Örgütüne Yüksekova\'da Büyük Darbe
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütüne Yüksekova'da Büyük Darbe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • Scorsky: Nefes aldırmayın Adi ermeni soylarina.... kılıcınız keskin yolunuz açık olsun.... 21 1 Yanıtla
  • elmansur: o tır dolusu muhimmati da suriyeli muhaliflere yollamak lazim.pyd yi vursun onunla 17 4 Yanıtla
  • Sarı hoca: Sayın cumhur başkanımız Erdoğan diyeceksin! Taammmı?? 9 7 Yanıtla
  • LAZZ: abi niye hiç bir erdoğanın haberinin altında yorup yapma yeri yokk yalakalarr 8 5 Yanıtla
  • Polis çocugu: o tırları dolduracak kadar mühimmatlar sizin o ÇÖZÜM SÜRECİ dediğiniz dönemde yığıldı o kadar askere operasyon izni vermemek için VALİLERE verdiniz izni.Şimdi çıkıp pkk 2013 mayısına dönse geri başlar diyorsunuz ne diye o zaman 480 ŞEHİT verildi niye Kazım amcam Uğur abim Hakan abim canından oldu soruyorum niye imran amcam yaralandı soruyorum size belki BABAM da olabilirdi ...Pkk mayıs 2016 da tmm ÇÖZÜME GERİ DÖNELİM dese dönecek misiniz?2019 da tekrar bombalara karşı operasyon yaptırırsınız ... 10 2 Yanıtla
    Haymanali sinan: 2019da bu itlerin sonu gelir yetismez insallah ayakta uyumayin pkknin arkasindaki dis gucleri gorun96 da semdinlide askerdin devlet kuzey iraktan dogunun halkina silah almalarina goz yumdu dunyanin silahini aldi sudan ucuza serbesti silah almak asiret reisinin dugunune gittik catisinda ucaksavar bile vardi 3 0
  • has tc: Turkmen dağına gonderin 11 1 Yanıtla
  • LAZZ: türkiyeyi yak ama o tırları sor ma olur mu 6 1 Yanıtla
  • yilmaz: Metenin talebesi peygamberin gururu sanli ordumuza sayisiz sonsuz tesekkur sukranlar olsun Allah hep yanimizda olsun yardimcimiz olsun zeval vermesin dusmana karsi guc kuvvet kudret versin insallah bizim elimizle helak olsunlar ins 4 1 Yanıtla

Advertisement