Terör Örgütünün Bölge Ekibi Çökertildi - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütünün Bölge Ekibi Çökertildi

Terör Örgütünün Bölge Ekibi Çökertildi

Amasya Valisi A.Celil Öz, Amasya merkeze bağlı Ormanözü köyünde 2 teröristin ölü ele geçirildiği operasyona ilişkin, "Terör örgütünün Karadeniz bölge ekibi büyük ölçüde çökertilmiş oldu" dedi.

14.04.2012 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amasya Valisi A. Celil Öz, Amasya merkeze bağlı Ormanözü köyünde 2 teröristin ölü ele geçirildiği operasyona ilişkin, "Terör örgütünün Karadeniz bölge ekibi büyük ölçüde çökertilmiş oldu" dedi.

Etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin PKK terör örgütünün sözde bölge sorumlusu Celal Başkaya kod adlı Mahir Koç olduğunu, diğerinin kimlik tespitiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Öz, "Olayda kaleşnikof silahlar, el bombaları ve mühimmat ele geçirildi. 9 Nisan günü patlamada kullanılan düzeneğin diğer parçaları, benzerleri yine ele geçirilen malzemeler içerisinde var. Bu da bu olayın bu ekip tarafından işlenmiş olduğunun delili şeklinde değerlendiriyoruz" diye konuştu.

Amasya'nın Çiğdemlik köyünde 2 askerin şehit, 5 askerinde yaralandığı mayın saldırısının ardından yaptığı açıklamasında, "terör maşalarının bu işten vazgeçmeleri gerektiğini, bu işin sonunun olmadığını söylediğini" hatırlatan Öz, olay yerindeki kan izlerinin olması nedeniyle üçüncü bir teröristin olması ihtimaline karşın operasyonun sürdüğünü kaydetti.

Saldırganların yakalanmasında insansız hava uçaklarının da kullanıldığı öğrenilirken Vali Öz, "Bu operasyonda biz bütün izleri, emareleri, teknolojiyi kullandık. Güvençlik güçlerimiz bu anlamda artık çok donanımlı. Bütün teknik donanımları bu amaçla kullanıyoruz" şeklinde konuştu.

Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzen de olay yerinde inceleme yaparken, Amasya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"9 Nisan 2012 tarihinde Amasya merkez Çiğdemlik köyünde iki askerimizin şehit olduğu olay neticesinde yapılan operasyonlarda 13 Nisan 2012 tarihinde saat 22.30 sıralarında Amasya merkeze bağlı Ormanözü köyü kırsalında 2 terörist silahları, el bombaları, patlayıcı madde ve yaşam malzemeleri ile birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonlara ve soruşturmaya devam edilmektedir." - AMASYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Terör Örgütünün Bölge Ekibi Çökertildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement