Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması - Son Dakika
Yerel

Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması

Terör örgütünce 1,5 ay önce Irak'ın kuzeyine götürülen ve önceki gün Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan 15 yaşındaki O.B'nin ailesi, çocuklarına kavuştuğu için büyük sevinç yaşadı Malazgirt İmam Hatip Lisesinde eğitim gören O.B'nin, disiplin kurulu kararı ile okuldan uzaklaştırılmasının ardından dağa götürüldüğü belirtildi.

25.06.2014 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SABRİ YILDIRIM - Terör örgütünce 1,5 ay önce Irak'ın kuzeyine götürülen ve önceki gün Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim olan 15 yaşındaki O.B'nin ailesi, çocuklarına kavuştuğu için büyük sevinç yaşadı.

Muş'un Malazgirt ilçesine 55 kilometre uzaklıktaki Kuruca köyünde yaşayan O.B'nin ailesi, 1,5 ay önce terör örgütü PKK tarafından Irak'ın kuzeyine götürülen çocuklarının evine dönmesinin mutluluğunu yaşıyor.

O.B'nin amcası Selami B, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeğeninin Malazgirt İmam Hatip Lisesinde eğitim gördüğünü ve okulda çıkan bir kavga sonrası disiplin kurulu kararı ile okuldan uzaklaştırıldığını söyledi.

Yeğenin bu olayın ardından psikolojisinin bozulduğunu ve terör örgütü tarafından Irak'ın kuzeyine götürüldüğünü anlatan Selami B, yeğeninin yaşının küçük olması nedeniyle evine gönderilmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

Terör örgütü kamplarında bulunan yaşı küçük çocukların da evlerine gönderilmesi temennisinde bulunan Selami B, şöyle konuştu:

"Yeğenimin yaşı küçüktü. Geri geldiğine gerçekten çok sevindik. Umarız yaşı küçük olduğu halde orada bulunan tüm çocuklar geri gelir. Yeğenim yaklaşık 1,5 ay önce okuldan uzaklaştırıldı. Daha sonra babasına yazdığı mesajla terör örgütüne katılacağını ailesine bildirmişti. Sonrasında aradık fakat bir türlü bulamadık. Gittiğine dair haberler aldık. Babası da Ağrı Emniyet Müdürlüğüne müracaatta bulundu. Evine gönderildiğinin haberini önceki gün aldık ve babası Silopi'ye gitti. Şu anda da oradalar. İşlemleri yapıldıktan sonra inşallah bırakılır."

Selami B, ağabeyinin 6 çocuğundan en büyüğünün 15 yaşındaki O.B. olduğuna değinerek, "Yeğenimin tekrar okula başlamasını istiyoruz. Biz yaklaşık 19 aydan beri başlatılan çözüm sürecini destekliyoruz. Barış sürecinin devam etmesini istiyoruz. Bölgemizdeki herkes istiyor. İnşallah böyle devam eder ve bu kan durur. Tek isteğimiz budur" dedi.

Amcasının oğlu Sırrı B. ise kuzeninin evine dönmesinin mutluluğunu yaşadıklarını bildirerek, "Biz istiyoruz ki bütün çocuklar geri gönderilsin, analar ağlamasın, kan dökülmesin. Barış süreci devam ediyor. Buralarda artık kan dökülmesin, analar ağlamasın diye başlatılan barış sürecinin olumlu geçtiğini söyleyebiliriz" ifadelerini kullandı.

1,5 aydan bu yana haber alamadıkları ağabeyinin dönmesine sevindiğini anlatan 11 yaşındaki kardeşi D.B. de ağabeyini çok özlediğini dile getirdi.

D.B, çocukların terör örgütüne dahil edilmesinin yanlış olduğuna dikkati çekerek, "Yaşları küçük olan herkesin bırakılmasını istiyorum. Çünkü bizim yaşımızdaki çocukların yeri okuldur" diye konuştu. - Muş

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terör Örgütünün Çocuk Kaçırması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement