Terör örgütünün çocuk kaçırması - - Son Dakika
Güncel

Terör örgütünün çocuk kaçırması -

Terör örgütünün çocuk kaçırması -

İstanbul'dan gelen bir grup gazeteci, terör örgütü PKK tarafından dağa götürülen çocukları için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelerin çadırında iftarını açtı.

12.07.2014 22:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'dan gelen bir grup gazeteci, terör örgütü PKK tarafından dağa götürülen çocukları için Diyarbakır'da oturma eylemi yapan ailelerin çadırında iftarını açtı.

Dağkapı Meydanındaki çadırda gazeteciler Betül Bozdoğan, Semanur Sönmez Yaman, Arzu Erdoğral, Nur Özkan Erbay, Emeti Saruhan, Halime Kökçe, Beyhan Demirci, Burcu Çetinkaya, Ayşe Banu Yüm ve Ayşe Olgun, ailelerle birlikte iftar açtı.

İftardan önce gazeteciler ve aileler çocukların bir an önce geri gelmeleri için dua etti.

Gazeteci Halime Kökçe, AA muhabirine ailelerin sesini duyurmak için gazeteci arkadaşlarla buraya geldiklerini belirterek, "Annelerin bu direnişi Türkiye'deki Kürt sorununu çözecek en kilit anahtarlardan biridir" dedi.

Aileler yaklaşık iki aydır burada nöbet tuttuklarını ve sadece çocuklarını istediklerini kaydeden Kökçe, şöyle konuştu:

"Aileler yaklaşık iki aydır burada nöbet tutuyorlar ve sadece çocuklarını istiyorlar. Dua ediyorlar Kur'an okuyorlar. Annelerin bu direnişi, Türkiye'deki Kürt sorununu çözecek en kilit anahtarlardan biridir. Barış için bu annelere destek olmamız gerekiyor. Annelerin gözyaşlarını silmeye çalıştık. Hissettiklerini hissetmeye çalıştık. Seslerini duyurmaya vesile olmak için gazeteci arkadaşlarla buradayız. Ziyaretimiz inşallah hayra vesile olur."

Gazeteci Arzu Erdoğral ise bir gazeteci olmanın ötesinde bir anne olarak buraya geldiğini vurgulayarak burada siyaset veya farklı bir ideoloji olmadan annelerin çocuklarını istediğini ifade etti.

Tüm BDP tabanına seslenen Erdoğral, kim annelerin çocuklarına kavuşmasına aracı olursa millet olarak hep birlikte ona teşekkür edeceklerini söyledi.

Erdoğral, hep birlikte empati yapılması gerektiğini ifade ederek annelerin sesine kulak verilmesini istedi.

Erdoğral, şunları söyledi:

"Bir anne olarak, annenin çocuğunu istemesinden ve annenin çocuğuna kavuşma anını belki bir nebze olsun hızlandırmak adına gazeteci arkadaşlarımla buraya geldim. Anneler sadece empati yapmamızı söylüyor. Bu empatiyi hep birlikte yapmalıyız ya sizin çocuğunuz gitmiş olsaydı ve siz buna rıza göstermemiş olsanız ne yapardınız? Ben belki çok daha fazlasını yapardım. Bu çocuklar ne olur bayrama kalmadan bu annelere kavuşsun."

Gazeteciler iftarın ardından çadırdan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör örgütünün çocuk kaçırması - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement