Terör Örgütünün Çocukları Kaçırdığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Terör Örgütünün Çocukları Kaçırdığı İddiası

Özgür Der Genel Başkanı Kaya: "Bütünüyle bir cinnet halinin dışavurumu olarak gördüğümüz bu eylemleri şiddetle kınıyor, lanetliyoruz.

29.05.2014 16:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, terör örgütü PKK'nın yaşı küçük çocukları kaçırmasıyla ilgili "Bütünüyle bir cinnet halinin dışavurumu olarak gördüğümüz bu eylemleri şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Şiddete ve tahakküme dayalı bu mantığın bugüne kadar ne bölge halkına ne de genelde ülke insanına hiçbir yararı olmadığı gibi sadece acı ve zulüm getirdiği artık görülmelidir" ifadelerini kullandı.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, günlerdir Diyarbakır'da belediye binası önünde evlatları dağa götürülen ailelerin yaptıkları eylemin gündemde olduğunu belirterek, çatışmaların en azından şimdilik sona erdiği ve bütünüyle sonlandırılmasına dair beklentilerin yükseldiği bir vasatta, ister kendi rızaları ister baskıyla olsun gençlerin dağa götürülmesinin büyük bir huzursuzluk ve güvensizlik kaynağı teşkil ettiğini aktardı.

"Çözüm sürecinin gelişmesi, boyutlanarak sürmesi umutlarının arttığı bir vasatta sergilenen bu tutumun doğal olarak terör örgütü PKK'nın süreci sabote etme çabası olarak değerlendirildiğini" kaydeden Kaya, sürece yönelik endişeleri, belirsizlik ve güvensizliği besleyen PKK'nın eylemlerinin çocukları dağa götürmesiyle sınırlı kalmadığını anlattı.

Rıdvan Kaya, şunları kaydetti:

"Seçim sürecinde artan tansiyon, yaygınlaştırılan tehdit, şantaj, şiddet eylemleriyle sistematik bir mahiyete dönüşüyor. Bu çerçevede bilhassa Hüda Par camiasına yönelik saldırılar giderek çok daha tehlikeli bir boyuta evriliyor. 16 Mayıs'ta Lice'de yaşanan kaçırma eyleminin başarısız kalması üzerine, kaçırma girişimi katliam girişimine dönüşmüş ve Hüda Par üyesi Mikail Ayık'ın PKK'lı saldırganların kendisini kaçırma çabasına direnmesi üzerine kendisiyle 2 yakını silahlı saldırıya uğramıştı. Bu çirkin, vahşi eyleme yönelik tepkilerden sonra saldırganların ve destekçilerinin sorgulama, muhasebe içine girecekleri umulurken dün PKK unsurlarınca 2 yeni saldırı gerçekleşti. Mardin Dargeçit'te Hüda Par Üyesi Mehmet Uğurtay suikast sonucu katledilirken, Diyarbakır Dicle'de Hüda Par İlçe Başkanı Ercan Alpaslan kaçırıldı. Bütünüyle bir cinnet halinin dışavurumu olarak gördüğümüz bu eylemleri şiddetle kınıyor, lanetliyoruz. Şiddete ve tahakküme dayalı bu mantığın bugüne kadar ne bölge halkına ne de genelde ülke insanına hiçbir yararı olmadığı gibi sadece acı ve zulüm getirdiği artık görülmelidir."

"Alpaslan, derhal serbest bırakılmalı, bu çirkin eylem gözardı edilmemeli"

Kaya, "geçmişte yaşanan onca acının herkese bir şeyler öğretmesi ve tecrübeden bir nebze aklı olan herkesin ders çıkartması gerektiğini" kaydederek, bölgede onlardan izinsiz ne siyasi ne ekonomik ne eğitimsel bir faaliyet yapılamayacağı anlayışının adil, ahlaki ve uygulanabilir olmadığını bildirdi.

Allah'ın hür yarattığı insanları kimsenin korku ve şiddetle sindirmeye ve tahakküm altına almaya kalkışmaması gerektiğini, devletin bunu yıllarca sürdürdüğünü ve elde sadece hüzün kaldığını, şimdi bu çarpık ve iflas etmiş mantığı devam ettirmenin doğru olmadığını aktaran Kaya, herkesi tutarlı olmaya, mantıklı davranmaya ve provokatif eylemlerden kaçınmaya davet etti.

Özgür-Der Genel Başkanı Kaya, açıklamasında "PKK militanlarınca kaçırıldığı bilinen Ercan Alpaslan derhal serbest bırakılmalıdır. Hiç kimse bu çirkin, zalimane eylemleri görmezden gelmemeli, geçiştirmemelidir. Bugüne kadar örgütle ters düşmeme endişesiyle bu tür saldırılara sessiz kalanlar artık seslerini yükseltmeli ve bu sürecin böyle gitmemesi gerektiğini haykırmalıdırlar" ifadelerini kullandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Örgütünün Çocukları Kaçırdığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement