Terör Saldırılarına Tepki - Son Dakika
Güncel

Terör Saldırılarına Tepki

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Antalya Şube Başkanı Aydın Çevik, "İnadına el ele, omuz omuza vererek ülkemizi birlikte yükselteceğiz.

19.08.2016 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) Antalya Şube Başkanı Aydın Çevik, "İnadına el ele, omuz omuza vererek ülkemizi birlikte yükselteceğiz. Bu tür saldırılar milletin birlik ve beraberliğini bozamayacak." değerlendirmesinde bulundu.

ESDER Antalya Şube Başkanı Çevik, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde terör örgütü PKK tarafından Van, Elazığ ve Bitlis'te gerçekleştirilen hain saldırıları lanetledi.

Türkiye'nin birliğine, dirliğine bütünlüğüne ve kardeşliğine göz diken vatan hainlerine ve tüm düşmanlara karşı dik durup, bunları bertaraf edeceklerini kaydeden Çevik, "İnadına el ele, omuz omuza vererek ülkemizi birlikte yükselteceğiz. Bu tür saldırılar milletin birlik ve beraberliğini bozamayacak. Acımız elbette büyük. Ancak el birliği yaparak büyük acıların üstesinden geleceğiz." ifadesini kullandı.

Terörün dini ve ırkının olmadığını bir kez daha gösterdiğini vurgulayan Çevik, iktidar, muhalefet ve sivil toplum kuruluşlarının, birlik ve beraberlik içerisinde, terörün kökünün kazınması için bir an önce harekete geçmesi gerektiğini kaydetti.

Çevik, Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya hiç kimsenin ve hiçbir şer odağının gücünün yetmeyeceğinin bütün dünyaya gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bu topraklar üzerinde yaşayan herkesin kardeş olduğuna dikkati çeken Çevik, şunları kaydetti:

" Malazgirt'te beraber at koşturduk. Anadolu'ya birlikte taşıdık İslam'ın kurtuluş muştularını. Beraberce yürüdük Bizans'ın üzerine. Çağ açıp çağ kapayan kutlu orduda omuz omuza savaştı atalarımız. Çanakkale'yi geçilmez yaptık, canımızı vererek, kanımızı dökerek bu mübarek topraklarda. Aziziye tabyalarında Moskof'a dar ettik dünyayı. Şanlıurfa'da, Gaziantep'te, Kahramanmaraş'ta bir tek yumruk olup indik müstevi orduların tepesine. İzmir'de hep beraber döktük Yunan Palikaryasını denize. Daha dün aştık el ele Beşparmak dağlarını. Emperyalistler ülkemizi işgal ederken sormadılar ırkımızı. Etnik kökenimize bakmadan hunharca katlettiler bu ülkenin çilekeş insanlarını. Çünkü onlar biliyorlardı ki biz bir tek milletiz. Çünkü onlar biliyorlardı ki biz kardeşiz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Saldırılarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement