Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika
Yerel

Terör Saldırılarına Tepkiler

İzmir, Manisa ve Aydın'da sivil toplum kuruluşları, terör olaylarını protesto için çeşitli eylemler düzenledi.

09.09.2015 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir, Manisa ve Aydın'da sivil toplum kuruluşları, terör olaylarını protesto için çeşitli eylemler düzenledi.

Konak ilçesinde, Basmane Polis Karakolu önünde toplanan Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi bir grup, ellerinde Türk bayraklarıyla bölücü terör örgütü PKK'ya tepki gösterdi.

Çankaya semtinden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyen grup, "Vatan sana canım feda", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Hepimiz Mehmetiz PKK'ya yeteriz" sloganları attı.

Yürüyüş esnasında gruba, evlerinin balkonunda oturanlar ile yoldan geçen vatandaşlar alkışlarla destek verirken, esnaf da iş yerlerine astıkları Türk bayraklarıyla tepkilerini dile getirdi.

Türk Sağlık-Sen İzmir Üniversiteler Şubesi tarafından Dokuz Eylül ve Ege Üniversitesi hastanelerinde gerçekleştirilen eyleme katılan sağlık çalışanları da terörü protesto etti.

Grup adına konuşan Şube Başkanı Yasemin Zengin, milletçe topyekün kenetlenmenin vaktinin geldiğini vurgulayarak, terör örgütü PKK'nın en büyük zararı Kürt vatandaşlara verdiğini savundu.

Zengin, "PKK, Kürt kökenli vatandaşlarımızın hangi hakkını savunmaktadır sorarız sizlere? Kendilerinden olan yöre insanı Diyarbakırlı doktorumuz Abdullah Biroğul ve hemşire Eyüp Ergün'ü katlederek, hastaneleri basarak, Kürt ve yöre halkı insanını ambulansla hastaneye götürürken ambulans kaçırarak, yol keserek, sağlık hizmeti almasını engelleyerek mi Kürt halkının hakkını aramaktadır" diye konuştu.

Manisa'da şehidin evine ziyaret

Manisa'nın Şehzadeler ve Salihli ilçelerinde çok sayıda taksici, yaşanan terör saldırılarına tepkilerini dile getirmek araç konvoyu yaptı.

Araçlarına bayrak asan 150'nin üzerindeki taksici, 19 Mayıs Stadyumu önünden başlattıkları araç konvoyunu, kent merkezinden geçerek Lale Meydanı'nda sonlandırdı.

19 Mayıs Stadyumu önünde toplanan taksiciler, saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.

Manisa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkan Vekili Salih Karaağaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Son günlerde artan terör saldırılarına tepkimizi göstermek için bugün burada toplanmaktayız. Milli birlik ve beraberliğimizin daha da güçlendirmesi gereken bugünlerde milletimiz ayrıştırılmak isteniyor. Türk, Kürt, Alevi, Sünni eskiden beri bir arada yaşadık, yaşamaya da devam edeceğiz. Biz bu tür kaos ortamlarının artmasına imkan vermeyelim. Herkesi sağduyuya davet ediyorum" diye konuştu.

Salihli'deki protesto konvoyuna katılan 50 taksici de Şüheda, Turan, Kurudere ve Çınarlı Caddesi'nden geçerek Dağlıca'daki terör saldırısında şehit düşen Uzman Onbaşı Özgür Yatakdere'nin Yörük Mahallesi'ndeki babaevine gitti.

Taksiciler, şehidin babası Hüseyin ve annesi Saniye Yatakdere'ye başsağlığı diledi.

Aydın

Aydın Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AYESOB) yönetimi, bünyelerindeki oda başkan, temsilci ve üyelerinin katılımıyla yaptığı basın açıklamasında, başta Dağlıca ve Iğdır olmak üzere çeşitli kentlerde yaşanan terör saldırılarını lanetlediklerini bildirdi.

Grup adına açıklama yapan AYESOB Başkanı Selahattin Çetindoğan, terörün bir insanlık suçu olduğunu belirterek, "Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizmin ve teröristlerin hedefi insanlıktır, kardeşliğimizdir, milletimizdir, ortak geleceğimizdir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Terör Saldırılarına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement