Terör Saldırılarında 57 Günlük Bilanço - Son Dakika
Güncel

Terör Saldırılarında 57 Günlük Bilanço

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına, düzenlenen operasyonlarla karşılık verdi.

01.09.2015 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına, düzenlenen operasyonlarla karşılık verdi. 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 944 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın temmuz ayında "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozan eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 57 gündeki (7 Temmuz-1 Eylül) terör saldırılarında, Malazgirt Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha ve İnceleme Şube Müdürü Beyazıt Çeken'in de aralarında bulunduğu 69 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit edildi, biri İran uyruklu 20 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 274 kişi yaralandı.

Teröristlerce çoğunluğu tırlardan oluşan 249 araç ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 111 terörist etkisiz hale getirildi, 14'ü yaralı 27 terörist yakalandı.

Yurtiçindeki operasyonlar

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, DAEŞ ve DHKP-C terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda 2 bin 253 kişi gözaltına alındı, bunlardan 574'ü tutuklandı.

TSK'nın hava operasyonları

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda 944 terörist etkisiz hale getirildi.

Hava operasyonları sonucu yurtdışında yaklaşık 580 teröristin, yurtiçindeki operasyonlarda da 250-300 teröristin yaralandığı tespit edildi.

Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla da terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Terör örgütü PKK, ölen teröristlerin bazılarının cesetlerini yanında götürüyor, bazı teröristlerin cesetleri ise oldukları yerde bırakılıyor.

Son 24 saatte yaşananlar

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde SODES programı kapsamında nakış, dikiş, aile destek merkezi ve anaokulu olarak kullanılan binaya terör örgütü PKK yandaşlarınca molotofkokteyli ile saldırıda bulunuldu.

Bitlis'te yol kesen terör örgütü PKK mensupları, Çeltikli Jandarma Karakol Komutanlığı kantinine malzeme taşıyan kamyoneti ateşe verdi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde sözde "özerklik" açıklamasına ilişkin gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan ve savcının itirazı üzerine tekrar yakalanan Nusaybin Belediye Başkanı Kaya ve DBP İlçe Eş Başkanı Algan "Terör örgütüne üye olmak suçundan" tutuklandı.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde Tekeli 2. Hudut Tabur Komutanlığına, terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı düzenlendi.

Diyarbakır'ın Kulp ve Lice ilçeleri arasında karayolunu kesen terör örgütü PKK mensupları, durmayan bir araca ateş etti. Saldırıda araçtaki doktor Abdullah Birol hayatını kaybetti.

Kars'ta terör örgütü PKK'nın dağ kadrosuna bomba yapımı ve yaşam malzemesi götürdükleri iddiasıyla gözaltına alınan ve aralarında bir devlet memurunun da bulunduğu üç kişi, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şırnak'ta terör örgütü PKK'dan kaçan 7 terörist, güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şırnak'ta, askeri araca teröristlerce düzenlenen saldırıda 2 asker hafif şekilde yaralandı.

Iğdır'ın Karakoyun ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca açılan ateş sonucu polis memuru Olgun Kurbanoğlu şehit oldu.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde terör örgütü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda 9 kişi gözaltına alındı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü binasını ateşe veren, sokağa hendek ve barikat kurarak güvenlik güçlerine uzun namlulu silahlarla saldıran terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada, örgüt mensuplarından biri olduğu değerlendiren kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terör Saldırılarında 57 Günlük Bilanço - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.

  • Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı
    01:58 Kırıkkale'de Ambulans ile Ticari Taksinin Çarpıştığı Kazada 4 Kişi Yaralandı

    Kırıkkale'nin Kaletepe Mahallesi'nde meydana gelen kazada, bir ambulans ile ticari taksi çarpıştı. Kazada, sürücüler ve ambulansta bulunan sağlık personeli olmak üzere toplam 4 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

  • Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı
    01:58 Ümraniye'de Kontrolden Çıkan Araç 14 Araça Çarptı

    Ümraniye'de sürücüsünün kimliği belirlenemeyen bir hafif ticari araç, kontrolden çıkarak park halindeki 14 araca çarptı. Sürücü kazayı yara almadan atlatırken, araçlarda hasar meydana geldi. Polis ekipleri olay yerine gelerek caddeyi trafiğe kapattı. Kaza yapan sürücü işlemler için polis merkezine götürüldü ve araçların çekiciyle kaldırılmasının ardından cadde yeniden trafiğe açıldı.

  • Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı
    01:57 Ümraniye'de frenleri tutmayan araç park halindeki 14 araca çarptı

    Ümraniye'de frenleri tutmayan bir araç, seyir halindeyken park halindeki 14 araca çarptı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmazken, otomobillerde maddi hasar meydana geldi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kaza sonrası sürücü ifade için karakola götürüldü.

  • Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor
    01:53 Giresun'da kuyumcu soygunu soruşturması devam ediyor

    Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, Bulancak ilçesinde bir kuyumcunun soyulması olayına ilişkin soruşturma işlemlerinin hala devam ettiğini açıkladı. Olayın gerçekleştiği gün yakalanan 3 şüpheli tutuklandı ve suç aletleri ile gasbedilen ziynet eşyaları ele geçirildi. Soruşturma devam ederken, kamuoyuna gelişmeler hakkında bilgi verileceği belirtildi.

  • Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi
    01:40 Denizli'nin Tavas ilçesinde yeni bir kaza meydana geldi

    Denizli'nin Tavas ilçesinde 10 gün önce 3 kişinin öldüğü kaza bölgesinde, bugün yeni bir kaza meydana geldi. Otomobil ile kamyonetin çarpıştığı kazada 3 kişi yaralandı. Kaza; Tavas ilçesi Güzelköy Mahallesi Dümberek mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; 19 gün önce 4 ölümlü bir kazananın yaşandığı aynı mevkide karşı yönlerden gelen kamyonet ile otomobil çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle kamyonet yola devrilirken, otomobil ise yol kenarındaki yağmur suyu tahliye kanalını da aşarak tarlaya savruldu. Kazada, kamyonet sürücüsü İ.H.M. ile otomobilde bulunan Hakan İ. ve Levent C. yaralandı. Karahisar ve Tavas itfaiye ekipleri tarafından sıkıştıkları araçlardan kurtarılan yaralılar, sağlık ekiplerine teslim edildi. Ambulanslarla hastaneye sevk edilen yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Aynı bölgede 9 Nisan tarihinde meydana gelen kazada, Mehmet Fışkınlı (50) yönetimindeki 20 B 4012 plakalı otomobil ile Yusuf Yusmak (16) idaresindeki plakasız motosiklet ile çarpışmıştı. Kazada motosiklet sürücüsü Yusuf Yusmak ile motosiklette yolcu konumundaki Yavuz Yumaç (14) ve otomobil sürücüsü Mehmet Fışkınlı yaşamını yitirmişti.


Advertisement