PKK'nın Karargâh Olarak Kullandığı Sözde Şehitlik Dümdüz Edildi - Son Dakika
Yerel

PKK'nın Karargâh Olarak Kullandığı Sözde Şehitlik Dümdüz Edildi

PKK\'nın Karargâh Olarak Kullandığı Sözde Şehitlik Dümdüz Edildi

Muş'ta örgüt sığınakları imha edildi. 10 sığınakta 4 ton patlayıcı bulundu. Sözde mahkeme olarak kullanılan cephanelik deposu şehitlik ise dümdüz edildi.

20.09.2015 17:08  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş'un Varto ilçesinde 3 gün önce başlatılan operasyona ilişkin valilik tarafından yapılan açıklamada, 2 sığınağın imha edildiği açıklandı. Operasyonda çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. "Şehitlik" olarak adlandırdığı bölgede düzenlenen operasyonlarda 2 terörist ölü, 2 terörist yaralı ele geçirildi.

Operasyonda, bölgedeki sığınaklarda, çok sayıda silah, mühimmat, patlayıcı madde ve yaşam malzemesi ele geçirildi. Sözde şehitlik içindeki mahkeme olarak da kullanılan yapılar yıkıldı.

PKK'lı teröristlerin gömüldüğü mezarlara ise herhangi bir müdahale yapılmadı.

MEZARLIK YALANI

Örgüt sosyal medyada "Mezarlara bile saygıları yok" diyerek kara propagandaya devam ederken, söz konusu yerleri teröristlerin vergi dairesi, mahkeme ya da mühimmat deposu olarak kullandığı bir kez daha tescillendi.


22 TEMMUZ'DAN BU YANA BİNLERCE TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Güvenlik güçleri, terör örgütlerinin Türkiye'nin barış ve huzurunu bozmaya yönelik saldırılarına operasyonlarla karşılık verdi; terör örgütü PKK'ya yönelik 22 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda bin 288 terörist etkisiz hale getirildi.

KCK'nın temmuzda "barajlar ve baraj inşasında kullanılan araçların hedef alınacağını" açıklamasının ardından terör örgütü PKK ile gençlik yapılanması YDG-H ve terör örgütü DHKP-C, başta Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri olmak üzere ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen eylemlerine devam ediyor.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, son 76 gündeki (7 Temmuz-20 Eylül) terör saldırılarında 124 güvenlik görevlisi (asker, polis ve korucu) şehit oldu, biri İran uyruklu 29 kişi hayatını kaybetti, 3'ü İran uyruklu 356 kişi yaralandı.

Çoğunluğu tırlardan oluşan 270 araç teröristlerce ateşe verildi. Bu süreçteki çatışmalarda 139 terörist etkisiz hale getirildi, 25'si yaralı 88 terörist yakalandı.

Büyük bölümü PKK ve gençlik yapılanması YDG-H'ye olmak üzere, terör örgütlerine yönelik pek çok ilde 24 Temmuz'dan bu yana gerçekleştirilen operasyonlarda, 2 bin 623 kişi gözaltına alındı, bunlardan 741'i tutuklandı.

TSK'NIN OPERASYONLARI

Güvenlik güçlerinin 22 Temmuz'dan bu yana terör örgütü PKK'ya yönelik yurtiçi ve yurtdışında gerçekleştirdiği operasyonlarda, bin 288 terörist etkisiz hale getirildi. Hava operasyonlarının yanı sıra güvenlik güçleri, tank ve top atışlarıyla terör örgütü mensuplarına büyük zayiat verdirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin, Irak'ın kuzeyindeki Sinat- Haftanin'de bulunan PKK hedeflerine karşı 15 Eylül'de düzenlediği hava harekâtında, terör örgütünün kullandığı mağara, ağaç altı çadırları, özel korunaklı barınma alanları, lojistik ve mühimmat depoları ile yer üstü sığınaklar tam isabetle vuruldu.

Telsiz görüşmeleri, bölgedeki haber kaynakları ve hava fotoğrafları üzerinden yapılan ilk tespitlerde en az 55-60 teröristin etkisiz hale getirildiği öğrenildi.

Ayrıca Muş'un Varto ilçesinde eylem hazırlığında olduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek ve sözde bölücü terör örgütü mezarlarıyla ilgili Valilikçe alınan yıkım kararının uygulanması amacıyla başlatılan operasyonda bölgede tespit edilen 2 sığınak Türk Hava Kuvvetlerince imha edildi. Operasyonda 2 terörist ölü, 2 terörist de yaralı ele geçirildi.

Kolan köyü bölgesinde bulunan sözde bölücü terör örgütü mezarlığı alanındaki 2 binada yapılan incelemede mezarlık çevresinde tuzaklanmış el yapımı patlayıcı de imha edildi. Elde edilen teknik istihbarat neticesinde çok sayıda örgüt mensubunun etkisiz hale getirildiği değerlendirildi.

Sığınaklarda yapılan aramada, 34 Kalaşnikof tüfek ve bu tüfeklere ait 168 şarjör, 1 biksi ağır makineli tüfek, 5 biksi şeridi, 3 She marka makineli tabanca, 1 el yapımı demir eğitim tabancası, 2 tabanca, 1 kanas keskin nişancı tüfeği ve bu tüfeğe ait 1 şarjör, 1 RPG7 roketatar, 8 roket mühimmatı, 15 el bombası, 8 telsiz, 1 akü, 3 bin 350 çeşitli silahlara ait fişek, 80 uçaksavar mühimmatı, 50 metre kablo, 42 pil, 1 üst arama dedektörü, 4 sırt çantası, 300 kilogram amonyum nitrat, 500 kilogram gıda maddesi, 2 sim kart, 1 M-16 dipçiği, 1 el bombası taşıma kılıfı, 1 gaz maskesi, gece görüş dürbünü ve 2 telsiz şarj aleti ile 80 örgütsel doküman ele geçirildi.

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Cami Mahallesi Çelikler Sokak'ta bir banka şubesinin önünde ATM'den para çeken polis memuru, teröristlerin silahlı saldırısına uğradı. Çevredeki güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine yaşanan kısa süreli çatışmanın ardından teröristler kaçtı. Hafif şekilde yaralanan polis, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Kaçan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Bingöl'ün Karlıova ilçesine bağlı Hacılar köyü mevkiinde bir grup terör örgütü üyesi, Erzurum-Bingöl kara yolunu kesti. Durdurdukları araçlardan vatandaşları indirerek, örgüt propagandası yapan teröristler, daha sonra dağlık kesime kaçtı. Güvenlik güçleri bölgede yol kesme eylemleriyle vatandaşların seyahat özgürlüğünü engelleyen teröristlerin yakalanması için helikopterlerin desteğinde geniş çaplı operasyon başlattı.

Hakkari'de Durankaya Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin yol kontrol uygulamasında şüphelendikleri bir panelvanı durdurmak istemesi üzerine, "dur" ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan araca kapan atılması sonucu kaçamayacağını anlayan terör örgütü PKK mensubu sürücü, içerisinde patlayıcı bulunan panelvanı infilak ettirdi. Yapılan inceleme sonucu araçta 1,5-2 ton patlayıcının olduğu değerlendirilirken, patlama sonrası yolda derin çukur oluştu. Patlama sonucunda parçalanan 2 teröristten birinin İran uyruklu Renhat kod adlı terörist olduğu değerlendirildi.

Adana'da Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, merkez Seyhan ilçesi Dağlıoğlu ve Gülbahçesi mahallelerinde terör örgütüne yönelik özel harekât polislerinin katılımıyla hava destekli operasyon düzenledi. Ekipler, izinsiz gösterileri organize ettikleri ve terör örgütü PKK'ya eleman buldukları öne sürülen 7 kişiyi gözaltına aldı. Evlerde yapılan aramalarda ise 18 molotofkokteyli ve fişekleri mekanizmaya sürülmüş halde 2 pompalı tüfek ele geçirilen zanlılardan Veysi T. ve Kenan Ö. emniyetteki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, 2 zanlı adli kontrol şartıyla, 3'ü ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Siirt'te gece saatlerinde 155 Polis İmdat hattını arayan bir kişi, kent merkezinin çıkışındaki Şeyh Nacar Türbesi yakınındaki bir bağda yangın olduğuna dair ihbarda bulundu. Polis, yaptığı araştırmada ihbarın asılsız olduğunu belirledi. Sabah saatlerinde söz konusu yola patlayıcı yerleştirildiğini fark eden vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerine giden bomba imha uzmanları mutfak tüpü içerisine yerleştirilmiş patlayıcıyı çevre güvenliğini aldıktan sonra imha etti. Asılsız ihbarda bulundukları bölgeye gelecek polis ekibinin geçişi sırasında patlayıcıyı infilak ettirmeyi planlayan teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı. MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, 3 ayrı adrese düzenlediği eş zamanlı operasyonda olayla bağlantısı olduğu tespit edilen 3 kişiyi gözaltına aldı.

Kars'ın Kağızman ilçesinde, Kağızman- Sarıkamış kara yolunda yol kontrol devriyesi yapan jandarma ekibine Çayarası köyü yakınlarında bir araç içinden ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmada, bir terörist etkisiz hale getirilirken, 3 terörist de yaralı olarak ele geçirildi.

Ayrıca Kağızman-Sarıkamış kara yolunda yol kontrol devriyesi yapan jandarma ekibine Çayarası köyü yakınlarında bir araç içinden ateş açılması sonucu çıkan çatışmada, yaralı olarak yakalanan 3 teröristin verdiği ifadeler doğrultusunda, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 13 Eylül'de meydana gelen yangının failleri olduğu belirlenen kişilere yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda, kayak merkezindeki yangını çıkardıkları iddia edilen bölücü terör örgütüyle bağlantılı 3 kişi gözaltına alındı.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde, terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanmasına yönelik 15 Eylül'de düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 17 kişiden 5'i tutuklandı.

Şırnak'ta terör örgütü PKK'dan kaçan 7 terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Muş'un Varto ilçesinde düzenlenen operasyonda yaralanan teröristleri saklayan 5 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarılan şüphelilerden 3'ü "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçlamasıyla tutuklanırken 2 zanlı serbest bırakıldı. Operasyonlarda hiçbir güvenlik görevlisi zarar görmedi.

Van'ın Çatak ilçesi Selçuklu Mahallesi'nde yeni hizmete açılan İlçe Jandarma Komutanlığı'na eski binadan erzak taşıyan minibüs, komutanlığa yaklaşık 500 metre mesafede bombalı saldırıya uğradı. Bölücü terör örgütü PKK mensuplarınca menfeze önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesiyle gerçekleştirilen saldırı sonucu minibüste maddi hasar oluştu. Saldırının ardından teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel PKK'nın Karargâh Olarak Kullandığı Sözde Şehitlik Dümdüz Edildi - Son Dakika

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement