Terör, Siirt'in Yer Altı ve Yer Üstü Zenginliklerini Engelledi - Son Dakika
Güncel

Terör, Siirt'in Yer Altı ve Yer Üstü Zenginliklerini Engelledi

Terör, Siirt\'in Yer Altı ve Yer Üstü Zenginliklerini Engelledi

Siirt Ürünleri Araştırama Geliştirme Rehberlik ve Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, Siirt’in petrol, bakır, çimento, alçı taşı, krom, jeotermal ve yenilebilir enerji gibi zengin yer altı kaynaklarının terör nedeniyle yıllarca değerlendirilemediğini söyledi.

03.01.2016 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt Ürünleri Araştırama Geliştirme Rehberlik ve Tanıtım Derneği Başkanı Vehip Emrah, Siirt'in petrol, bakır, çimento, alçı taşı, krom, jeotermal ve yenilebilir enerji gibi zengin yer altı kaynaklarının terör nedeniyle yıllarca değerlendirilemediğini söyledi.

Maden Teknik Arama (MTA) Enstitüsü tarafından yapılan araştırmaya göre, Siirt'te zengin krom ve maden yataklarının olduğunu belirten Emrah, "Şirvan ilçesi Madenköy'de ülkenin yüzde 3'lük oranda bakır çıkarılmakta ve yüzde 20'ye kadar zenginleştirme yapılarak yurt dışına satılmaktadır. Oysa ülkemizin bakır ihtiyacını karşılamak için yurt dışından saf bakır ithal edilmektedir. Yani ülkemizde potansiyel var ama işlenemiyor. Yine MTA'dan alınan verilere göre Siirt'te krom yatakları bulunuyor. Fakat arama çalışmaları terör yüzünden bir türlü yapılamamaktadır. Siirt, aynı zamanda zengin petrol yatakları, jeotermal ve yenilebilir enerji ile potansiyeli bulunan bir kenttir" dedi.

Siirt'in, yer altı kaynaklarının yanı sıra yer üstü kaynakları noktasında da önemli bir yer tuttuğunu belirten Emrah, bölgenin tarım ve hayvancılık için önemli bir merkez olduğunu söyledi.

Emrah, bir taraftan tarım ve hayvancılık sektörünü geliştirme çalışmaları yapılırken, diğer taraftan da fıstık, nar, bal, üzüm, sumak gibi Siirt'in zengin doğal ürünlerinin üretiminin sağlanması için projeler hazırlandığını dile getirdi. Ancak tüm bu çalışmaların terör yüzünden heba edildiği aktaran Emrah, "Bu doğal değerlerimiz eğer işlenebilseydi bize fazlasıyla yeterdi. Ancak terör yüzünden tüm bu zenginlikler yıllarca sekteye uğradı. Oysa Allah'ın bahşettiği tüm bu zenginlikler hepimize yeter de artar" diye konuştu. - SİİRT

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Terör, Siirt'in Yer Altı ve Yer Üstü Zenginliklerini Engelledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement