Terör Uzmanı Abdullah Ağar: Saldırı PKK'nın İşi, İki Sembolü Var - Son Dakika
Güncel

Terör Uzmanı Abdullah Ağar: Saldırı PKK'nın İşi, İki Sembolü Var

Terör uzmanı Ağar, saldırının PKK'nın işi olduğunu, İstanbul'un kalbi olan tarihi Yarımada'da gerçekleştirilmesinin ve polisleri hedef almasının bir mesaj olduğunu söyledi.

07.06.2016 11:57  Güncelleme: 14:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabah saatlerinde İstanbul Vezneciler'de polis otobüsüne yönelik bombalı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda 7 polis şehit oldu, dört kişi de hayatını kaybetti, 3'ü ağır 36 kişi de yaralandı. Yaralı vatandaşlardan biri, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybedince ölü sayısı 12'ye yükseldi.

Hain saldırıyı hangi terör örgütünün yapmış olabileceğine yönelik henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Eski Özel Harp Subayı emekli Üsteğmen Abdullah Ağar, CNN Türk canlı yayınında saldırının PKK'nın işi olduğuna inandığını söyledi.

"İKİ SEMBOLÜ VAR"

Saldırının İki sembolü olduğunu söyleyen Ağar, "Birincisi Tarihi Yarımada'da yer alması bir diğeri yine güvenlik güçlerini hedef alması. Diğer bir açıdan bakıldığında turizmin de hedef alındığını görüyoruz." dedi.

TERÖR UZMANI: PKK'NIN İŞİ

Abdullah Ağar saldırıyı düzenleyen örgüte ilişkin ise "IŞİD olma ihtimali var ama açıkçası PKK olduğuna dair kuvvetli bir kanaat var bende. PKK bu tür saldırılarda anlam üreten yerleri seçiyor. En son Merasim Sokak'ta TSK'yı hedef almıştı. Ankara'da bulvarda polisleri hedef almıştı. Burası da tarihi yarımada. Tarihi yarımada hem PKK'nın suçlamış olduğu siyasi tarafla çok ciddi anlamda ilişkili. Yanılma ihtimalim elbette var ama ben PKK ya da TAK olduğunu düşünüyorum" dedi.

TARİHİ YARIMADA MESAJI!

PKK'nın TAK başta olmak birçok taşeron örgütü kullandığını hatırlatan ve saldırının İstanbul'un kalbi olan tarihi Yarımada'da gerçekleştirilmesinin de bir mesaj olduğunu belirten Ağar "Son operasyonlarla PKK sıkıştırıldı. Kendi tabanına mesaj verme derdine düştü. Burada siyasi bir mesaj var. Bunu devletin iyi okuması gerekir" diye konuştu.

"IŞİD İHTİMALİ DE VAR"

Türkiye'nin bir terör sağanağı olduğunu hatırlatan Ağar, "özellikle Avrupa kentlerinde IŞİD'in Ramazan ayında saldırı yapacağına yönelik ihbarlar vardı. Her ne kadar ipuçları PKK'yı işaret etse de IŞİD ihtimali de bulunuyor" diye konuştu.







Terör Uzmanı Abdullah Ağar: Saldırı PKK\'nın İşi, İki Sembolü Var

Son Dakika Güncel Terör Uzmanı Abdullah Ağar: Saldırı PKK'nın İşi, İki Sembolü Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (11)

  • che: yav kac gundur boyle bir karnaval soleni bekliyorduk 33 16 Yanıtla
  • CHPLİ34: saldiri akpnin kankası işidin izziiiii 19 9 Yanıtla GSGS: CHPNİN KANKASI YAPMAMIŞMI YANİ 4 5
  • açık bir emir komuta zinciri: rusya Türkiyenin içişlerini ve turizmini etkilemek için maşası pkk yı istanbulda bomba patlatması için emir vermiş olay bundan ibarettir. 7 7 Yanıtla
  • mhpli: Yeter ulan aktrolluk yapmayın, vatan hainler, sizin yuzunuzden yetim çocuk çoğaldı, 7 3 Yanıtla
  • 34: Bu devletin askeride poliside bitmez.. bir santim toprakta alamazsiniz.. noldu simdi ozerk mi oldunuz..Azrail caninizi en feci sekilde alsin.. beter olun! 9 1 Yanıtla
  • 34: Ne vatan birakilir ne de bir santim toprak.. ne gecti elinize.. ozerk mi oldunuz simdi.. bu devletin askeride polisi bitmez.. beyinsizler sürüsü 8 1 Yanıtla
  • Asa: Biri Osmanlıyı diriltecegim diye inat ederse bütün küresel güçler de herkoldan saldırır terör örgütlerini desteklerler 4 2 Yanıtla
  • yse: ya byle bi haberde bile rekram koyuyosunuz insanlar endişe ile bakarken reklam izliyo 4 1 Yanıtla
  • EMRE: Her Terör saldırısında teröristleri değilde devleti suçlayanlar teröristlerle ortak çalışan kişilerdir halkı galyana getirtmeye çalışıyorlar dikkat edin bu sitede çok yoğun pkk destekçileri devlet düşmanları var 2 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.

  • Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?
    03:09 Xiaomi 12 Serisi Android 15 Güncellemesi Alacak Mı?

    Geçen sene Android 14'ü yayınlayan Google, bu yıl ise Android 15 işletim sistemini kullanıma sunacak. Xiaomi 12 serisi (Xiaomi 12, Xiaomi 12 Pro, Xiaomi 12 Lite, Xiaomi 12S, Xiaomi 12S Pro, Xiaomi 12S Ultra, Xiaomi 12X) Android 15 güncellemesi alacak mı? İşte tüm bildiklerimiz...


Advertisement