Terörden Zarar Gören Kentlere Özel Önem Verilecek" - Son Dakika
Güncel

Terörden Zarar Gören Kentlere Özel Önem Verilecek"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Sayın Başbakanımızın söylediği gibi terörden etkilenen illerimize çok daha özel önem vererek onları birer cazibe merkezi gibi kurgulayacağız. Yatırımlar, istihdam olanakları, aynı zamanda şehircilik anlamındaki fiziksel dönüşüm yoğun olarak yaşanacak.

23.06.2016 11:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

FATİH MEHMET KÜRKÇÜ - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "Sayın Başbakanımızın söylediği gibi terörden etkilenen illerimize çok daha özel önem vererek onları birer cazibe merkezi gibi kurgulayacağız. Yatırımlar, istihdam olanakları, aynı zamanda şehircilik anlamındaki fiziksel dönüşüm yoğun olarak yaşanacak." dedi.

Karaaslan, AA muhabirine, Diyarbakır başta olmak üzere Doğu ve Güneydoğu'da terörden zarar gören kentlerde yapacakları çalışmaları değerlendirdi.

Yaklaşık 10 gün önce Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ve beraberindeki heyetle Diyarbakır'ın Sur ilçesinde incelemelerde bulunduklarını anımsatan Karaaslan, ziyarette Sur Eylem Planı Bilgilendirme Toplantısı'nın gerçekleştirdiklerini söyledi.

Uzun zamandır Suriçi ile ilgili çalışma yürüttüklerini bildiren Karaaslan, "Terör olaylarının yoğun olarak yaşandığı tüm il ve ilçelerimizde çalışmalarımız var ancak Diyarbakır Sur, daha farklı bir yönüyle ön plana çıkmakta. 8 bin yıldan uzun süren tarihi boyunca o medeniyetin bütün izlerini taşıması, Diyarbakır'ı bizim için özel kılan yönü. Biz bunu ön plana çıkarmak için çaba içindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Sur'daki proje dünya çapında dikkat çekecek"

Terör örgütü ve terör örgütünün destekleyicilerinin bölgenin insansızlaştırılacağı üzerine propaganda yürüttüğünü anlatan Karaaslan, şöyle devam etti:

"Hak sahiplerinin haklarını alamayacağı gibi bir propaganda çalışması içindeler. Bu çalışmada her şey şeffaf. Yapacağımız bütün çalışmaları görselleriyle paylaştık. Halkımızın taleplerini dinledik. Ondan önce Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak Diyarbakır'da görev yapan mimarlarla, restorasyon çalışmalarına imza atmış duayen isimlerle bir araya geldik. Diyarbakır'ın yerel mimarisini konuştuk. Bu proje ne sadece Sur için ne sadece Diyarbakır'ın. Hatta sadece Türkiye'nin bile değil. Bence dünya çapında dikkat çekecek özellikte bir proje olarak karşımıza çıkacak. Yerel mimari, tarihi dokunun korunması, korurken yaşatılması, fiziksel bir dönüşümün sosyolojik dönüşümle kurgulanması gibi çok ayaklı, bütün meselelerin üzerinde hassasiyetle çalışıyoruz. Bununla ilgili profesyonellerden destek alıyoruz ama en önemlisi halkımızı da dinliyoruz. Halkımızın bize ne söylediği çok önemli."

Karaaslan, terör örgütünün insanlığın ortak değerleri ibadethanelere ve tarihi eserlere saldırmasının altında yatan sebebin "bizi biz yapan ve bizi birbirimize bağlayan değerlere zarar vermek" olduğunu vurguladı. Çiğdem Karaaslan, "Ama bu mümkün olmayacak. Şunu biliyorum ki Kurşunlu Camisi'ne gidip ağlayan, kendi evine ne olduğuna bakmadan önce Kurşunlu Camisi'ne ne oldu diye bakmaya gidenler var. Sadece tarihi eser ya da anıtsal bir yapı, bir ibadethane niteliğinde değil bunlar. Gerçekten kardeşlik bağlarımızı daha da güçlendiren çok önemli somut miraslarımız. Bu mirasımıza sahip çıkacağız. Onun üzerine yenilerini ekleyerek yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu.

Samsun milletvekili olduğunu ancak Diyarbakır için hayaller kurduğunu dile getiren Karaaslan, "Ben çocukların hiç endişe duymadan sokak aralarında oyun oynayabildiği bir Diyarbakır hayal ediyorum. Ben kadınların, gençlerin toplumun bütün kesimlerinin endişe ve korku hissetmeden daha sağlıklı yaşam alanlarında beraber olabildiği bir Diyarbakır hayal ediyorum. Diyarbakır ne bugün terörle anılmayı hak edecek bir şehir ne de dün karpuzla anılmayı hak edecek bir şehirdi. Diyarbakır sahabeler, medeniyet şehridir, bütün birikimlerin harmanlanıp bir şehre dönüştüğü yerdir." değerlendirmesinde bulundu.

"Doğu ile batı illeri arasındaki güçlü bağlar kuracağız"

Diyarbakır'da şeffaf çalışacak ofisler kurulacağını, burada herkesin istediği bilgiyi alabileceği, halkın kafasında soru işareti bırakmayacak şekilde hizmet verileceğini anlatan Karaaslan, birilerinin bunu provoke edebileceğini ama halkın devletine güvendiğini kaydetti.

Doğu ile batı illeri arasında güçlü bağlar kuracaklarının altını çizen Karaaslan, bunun gerçekleşmesi, bu bağların sağlamlaşması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Karaaslan, Türkiye'nin ve AK Parti'nin hedefleri bulunduğunu dikkati çekerek, şu ifadeleri kullandı:

"Bizim bir hedefimiz var, 2023. Bu hedefi çok güçlü koyduk ve bunun doğrultusunda ilerliyoruz. Bu hedefe ulaşırken, Başbakanımız geçen gün paylaştı. Doğu ve Güneydoğu illerimizde 4 cazibe merkezinden bahsetti. Orada sağlık hizmetlerinde, eğitim hizmetlerinde zaten illerimizi bölgelere göre ayırmıyoruz. Dolayısıyla bu hizmetleri Türkiye çapında veriyoruz ama bundan sonra Sayın Başbakanımızın söylediği gibi terörden etkilenen illerimize çok daha özel önem vererek onları birer cazibe merkezi gibi kurgulayacağız. Yatırımlar, istihdam olanakları, aynı zamanda şehircilik anlamındaki fiziksel dönüşüm yoğun olarak yaşanacak. İnşallah meyvelerini çok yakın zamanda görmeye başlayacağımız bir çalışma olacak."

Türkiye'nin dünya çapında yıldızı parlayan bir ülke olduğuna vurgu yapan Karaaslan, "Biz kendi içimizdeki yıldızları da bu anlamda ışıldatmaya devam edeceğiz. Bunların hepsi ayakları yere basan, hepsi halkın istekleri, talepleri dikkate alınarak gerçekleştirilecek" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terörden Zarar Gören Kentlere Özel Önem Verilecek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement