Teröre Karşı Sivil İnisiyatif Toplantısı - Son Dakika
Politika

Teröre Karşı Sivil İnisiyatif Toplantısı

Teröre Karşı Sivil İnisiyatif Toplantısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi, çözüm sürecinden bahsedenlere, çözüm sürecini istismar ederek alanda vatandaşlarımızın gününü dar edenlere söylüyorum.

31.07.2015 14:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi, çözüm sürecinden bahsedenlere, çözüm sürecini istismar ederek alanda vatandaşlarımızın gününü dar edenlere söylüyorum. Çözüm süreci konusunda bizim irademiz sabitti, hala sabittir ama çözüm süreci istismar edilerek polisimiz evinde şehit edilecekse, Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimiz haraç baskısı altında olacaksa biz böyle bir çatışmasızlığı kabul etmeyiz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde düzenlenen 'Teröre Karşı Sivil İnisiyatif' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, "Şimdi, çözüm sürecinden bahsedenlere, çözüm sürecini istismar ederek alanda vatandaşlarımızın gününü dar edenlere söylüyorum. Çözüm süreci konusunda bizim irademiz sabitti, hala sabittir ama çözüm süreci istismar edilerek polisimiz evinde şehit edilecekse, Doğu ve Güneydoğu'daki kardeşlerimiz haraç baskısı altında olacaksa biz böyle bir çatışmasızlığı kabul etmeyiz. Eğer çatışmazsızlıktan kastınız, kamu düzeninin ihlal ederek, alternatif mahkemeler kurmaksa, kamu düzeni yok sayılarak vatandaşlar üzerinde baskı uygulamaksa, seçim döneminde köylere, mezralara giderek, 'Buradan şu kadar oy yüzde yüz çıkmazsa seçimden sonra hesabınızı görürüz' diyerek tehdit savurmaksa biz böyle bir çatışmasızlığı kabul etmeyiz. Eğer, çatışmasızlıktan kastettiğiniz 2013'ün Mayıs ayında söylediğiniz gibi silahlı unsurların Türkiye'den çekilmesiyle, bütün silahların bırakılmasıyla, Türkiye'nin dağının tepesinin sadece oraya giden çiftçilerimizin, köylülerimizin yayları olması ise çatışmasızlık, silahları bırakma, çözüm süreci bir anlam taşır" ifadelerini kullandı.

"Silahlar bırakalana, silahlar Türkiye'yi terkedene kadar, DEAŞ Türkiye'yi tehdit olmaktan çıkana kadar bu operasyonlar devam edecek" diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "HDP Eş Başkanı dün verdiği bir demeçte 'Tekrar çatışmasızlık dönemine gidelim, Başbakanın silahları bırakma çağrısı gerçekleşebilir değildir' diyor. Şimdi soruyorum, kendilerine sizler vatandaşlarımızın oylarıyla TBMM'ye geldiniz. Silahlı bir mücadeleyi savunarak bir görev üstlenmediniz. Meşru bir devletin meşru parlamentosunun üyeleri olarak gayrimeşru bir silahlı mevcudiyeti nasıl savunursunuz? Dünyanın hangi modern devletinde, modern toplumunda, Avrupa demokrasisinde bir parlamenter ülkenin başkentinde, parlamenter görevi yaparken aynı zamanda 'Sırtımızı silahlı terör örgütlerine dayadık' deme cürretini gösterebiliyorsunuz? Düşünün, Avrupa'da bir ülkede birisi çıkacak diyecek ki 'Parlamentodayım ama gücümü el Kaide'den alıyorum' derse o modern demokrasi ona izin verir mi? Artık bu ülkenin her santimetrekaresinde sadece ve sadece gücünü meşruiyet ve halktan alan hükümetin emrindeki meşru güvenlik güçleri olacaktır. Halkın vermediği meşruiyeti kimse kullanamaz. Bu sebeple, siyasi irademizden emin olunuz, Türkiye'deki kamu düzenini tahkim etme konusundaki irademizden emin olunuz."

İstanbul, Ankara ve diğer şehirlerin sokakların, yüzlerini kapatan vandalların hareket alanı haline gelmeyeceğini anlatan Davutoğlu, "istanbul'un her semti gibi Gazi Mahallesi, Okmeydanı her semti de emin olacaktır. Her yerde özgürlükler teminat altına alındığı gibi güvenlik ve kamu düzeni teminat altına alınacaktır" açıklamasında bulundu.

"MİLLETİN HUZURU İÇİN KENDİMİZİ DE FEDA ETMEYE HAZIRIZ"

Davutoğlu, sivil toplum kuruşlarına verdiği mesajda ise, "Sizlerin sesi ne kadar yükselir, güçlü mesajlarla Türkiye'ye emekçiler, işçiler olarak, esnaflar, memurlar olarak hep beraber omuz omuza teröre karşı biraradayız derseniz terörü yenmek için en büyük kudreti de bize vermiş olursunuz. Devlet iki yönüyle devlettir, şefkat ve kudret. Birileri eğer vatandaşlarımızın yaşama alanı olmak üzere özgürlüklerini tehdit ederse işte o zaman devlettin kudret yumruğu üzerlerine gelir. Şefkat ve devleti birarada bulundurmak için de en önemli görev sivil toplum kuruluşlarına düşmektedir. Sizler, sivil toplum kuruluşları olarak halkımızın beklentilerini, gönlünü ufkunu katılımcı demokrasi içinde temsil ediyorsunuz. milyonlarca vatandaşımızı temsil ediyorsunuz. Temsil ettiğiniz her toplumsal kesimin üyeleri de burada. Devlein şefkatinden de kudretinden de emin olunuz. Biz, millet adına ve milletle birlikte devlete bu ruhu vermek için yola çıktık. Sizlerin buradaki mevcudiyeti, halkımıza mesajdır. Teröristlere mesajdır, o odaklara mesajdır. Sizin buradaki mevcudiyetiniz bize de mesajdır, biz ortak bir deklarasyonda birleştik siz de birleşin diyorsunuz. Bu talebiniz de başımızın üzerindedir. Ben hazırım siz naslı 8 kuruluş biraraya gelmişseniz, terör örgütlerini lanetleme konusunda milletin sesi olmuşsunuz biz de bunu yapmaya hazırız. Türkiye'yi kaosa sürüklemek isteyen kim olursa olsun biz dimdik ayaktayız diyorsunuz. En önemli mesajınız, bütün bu mücadelede şehit düşen kardeşlerimizin ailelerinedir. Sizlerin mesajı burada o evlerinde ensesinden şehit edilen kardeşlerimizedir. Babasını telefonla ararken katledilen askerimizin babasınadır. Siz onlara diyorsunuz ki buradaki mevcudiyetinizle biz de diyoruz ki 'Sizin evlatlarınız bizim evlatlarımızdır'. Biliyoruz ki sizler ve bizler bu bu vatanın birliği, milletin huzuru için evlatlarımızı da kendimizi de feda etmeye hazırız" şeklindeki vurgusu salondakiler tarafından dakikalarca alkışlandı.

Salondan bu sözlerin ardından 'Vur vur inlesin, PKK dinlesin' sloganları yükselmesi üzerine Davutoğlu, "Bu vatanın torunları olarak bizleri bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir" dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise, güven ve huzuru hayata geçirmenin ve kamu düzenini tesis etmenin devletin asli yükümlülüğü olduğunu belirterek, "Bizler, kamu güvenliğinin hukuk içinde kalarak sağlanması anlamında teröre karşı bütün önlemlerin alınmasını destekliyoruz. 8 kuruluş olarak birlikte hazırladığımız ortak açıklayacağız" dedi.

Toplantıya, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, TESK Başkanı Bendevi Palandöken katıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Teröre Karşı Sivil İnisiyatif Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi "sus payı" davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement