Terörist Yayla'nın Mezarına Giden 53 Kişi Olaylar Sonrası Şehirden Kovuldu - Son Dakika
Güncel

Terörist Yayla'nın Mezarına Giden 53 Kişi Olaylar Sonrası Şehirden Kovuldu

Savcı Kiraz'ı şehit eden DHKP-C'li Şafak Yayla'nın, mezarını ziyarete giden 53 kişiye polis izin vermedi ve gözaltına aldı. Vatandaşlar ayaklandı. 53 kişi adeta şehirden kovuldu.

19.04.2015 00:00  Güncelleme: 08:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Bürosu Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı şehit eden teröristlerden Şafak Yayla'nın mezarına gitmek isteyen grupla polis arasında çıkan arbedede 53 kişi gözaltına alındı.

Olayı duyan karşı görüşlü vatandaşlar ayaklandı. Önce hastaneyi sonra Emniyeti ablukaya aldı. 53 kişi Emniyet'teki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla şehirden çıkartıldı.

NELER OLDU?

Yayla'nın Çanakçı ilçesine bağlı Karabörk köyündeki mezarına gitmek için İstanbul'dan iki otobüsle yola çıkan grup, güvenlik güçlerince Görele - Çanakçı karayolunda durduruldu.

GÜVENLİK GEREKÇESİYLE İZİN VERİLMEDİ

Gruptakiler, polisin üst aramasına karşı çıktı. Güvenlik gerekçesiyle grubun mezarlığın bulunduğu köye gitmesine izin vermeyen polis, 3-4 kişinin mezarı ziyaret edebileceğini belirtti.

3 SAAT OTOBÜSTE BEKLEDİLER

Ekiplerin önerisini kabul etmeyen gruptakiler, yaklaşık 3 saat otobüste bekledikten sonra pankart açıp slogan attı.

53 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Duruma müdahale eden polisle eylemciler arasında çıkan arbedede 53 kişi gözaltına alındı.

OLAYLAR ÇIKTI

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünden geçirilmek üzere şehir merkezindeki İlhan Özdemir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Burada karşı görüş vatandaşların tepkisi sonucu başlayan olaylar il emniyet müdürlüğünde de devam etti.

VATANDAŞLAR, EMNİYETİ ABLUKAYA ALDI

Emniyet Müdürlüğünü adeta abluka altına alan yaklaşık 300 kişilik gurup gözaltına alınanlara tepki gösterdi. Mehter marşı ve istiklal marşının sık sık okunduğu eylemlerde PKK ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan aleyhinde sloganlar atıldı.

8 SAAT SÜRDÜ

Zaman zaman polis müdahalesiyle dağılan grup belirli aralıklarla yeniden toplanarak Karadeniz Sahil Yolunu ve şehir içi karayolunu trafiğe kapattı.Polis müdahalesine karşı taşlarla karşılık veren guruba yaklaşık 8 saat sonra jandarma ve Çevik Kuvvet Ekipleri müdahale etti.

ŞEHİRDEN KOVULDULAR

Yapılan müdahalede bazı vatandaşlar yaralanırken grup ise dağıldı. Gurubun dağılmasından faydalanan emniyet geniş güvenlik önlemleri alarak gözaltına alınan 53 kişiyi emniyetteki işlemlerinin ardından savcılık talimatıyla şehirden çıkmasını sağladı.

Terörist Yayla\'nın Mezarına Giden 53 Kişi Olaylar Sonrası Şehirden Kovuldu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terörist Yayla'nın Mezarına Giden 53 Kişi Olaylar Sonrası Şehirden Kovuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (49)

  • Şarlatan pkk yandaşlarına itibar etmeyin: Şerefsizler çekin elinizi karadenizin temiz topraklarından 163 140 Yanıtla
  • ingöllü fırat: ülkenin devletin görevli savcısını ölüdüren kişiyi kahraman yapmak istiyorlar'allah sizin belanızı versin o yetim kalan çocuğu vebali boynunuzda kalsın.... ben doğu kökenliyim kim ne ırk ne din den olursa olsun önce adam olsun vatanına milletenine sahim çıksın devletine silah sıkmasın kimsenin hakkını yemesin 84 12 Yanıtla
  • ŞİYAR: BASIN ZOPAYI. . . BASIN ZOPAYI. . . BASIN ZOPAYI. . . BASIN ZOPAYI. . . 47 18 Yanıtla
  • Demba Ba: Helal olsun polisimize 32 13 Yanıtla
  • ALİ: TERÖRİSTİ ZİYARET EDEN ZİHNİYETLER AMACINIZ NE? 33 11 Yanıtla
  • Sinan: Verin odunu pisliklere vatansizlar vatansizlar 27 12 Yanıtla
  • CcC: SURATLARINDA BIRTANASININ NUR YOK 26 8 Yanıtla siyah: O zaman adana tarihten silinir birader suç işleme oranlarını az incele ondan sonra adanalıyık diye övün 1 0
  • gerçek: cahil insan oraya asla gitmez götüremezsinde zaten araştırsınlar bakın hepsi üniversite okumuş yada halen okuyordur hemde hukuk 11 23 Yanıtla
  • OFLU: BU ŞEREFSİZLERİ KARADENİZE SOKMAYIN 23 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Bursa'da motosikletli vatandaşın dikkatsizliği kamerada
    10:03 Bursa'da motosikletli vatandaşın dikkatsizliği kamerada

    Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bir motosikletli, arkadaşıyla konuşurken elini gaz pedalında unutunca motosikletiyle bir dükkana daldı. Olay, güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

  • Bursa'da Kayıp Genç İle Suriyeli Arkadaşından Haber Alınamıyor
    10:01 Bursa'da Kayıp Genç İle Suriyeli Arkadaşından Haber Alınamıyor

    Bursa'nın Osmangazi ilçesinde yaşayan 19 yaşındaki İsmail Tamer'den 3 gündür haber alınamıyor. Tamer'in son olarak Suriye uyruklu bir gençle gezerken görüldüğü belirtilirken, her ikisine de ulaşılamadığı bildirildi. Ailesi ve arkadaşları sosyal medyadan yardım çağrısı yaparken, polis olayla ilgili tahkikatını sürdürüyor.

  • BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı
    10:01 BIST 100 Endeksi Yükselişle Başladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,50 yükselişle 9.125,29 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 45,32 puan ve yüzde 0,50 değer kazanarak 9.125,29 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 0,03 ve holding endeksi yüzde 0,49 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,30 ile bilişim olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 0,19 ile iletişim oldu. Analistler, küresel pay piyasalarının yılın ilk çeyreğini pozitif seyirle tamamladığını belirterek, bugün ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın açıklamaları ve Banka'nın enflasyon göstergesi olarak dikkate aldığı kişisel tüketim harcamaları verilerinin yatırımcıların odağına yerleştiğini söyledi.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı
    10:01 Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Alinur Aktaş Mal Varlığını Açıkladı

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Alinur Aktaş, katıldığı bir televizyon programında mal varlığını açıkladı. Aktaş, İYİ Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayının mal varlığını açıkla çağrısı üzerine, 'Ben çok rahatım. Kendi oturduğum konut ile oğlumun oturduğu konut ve beraberinde yüzde 50 hissedar olduğum bir firma var, öte yandan bir de eşime ait bir otomobil var. CHP adayı önce 'belediye vakfı' sonrasında aile vakfı olduğunu ifade etti. Buradan ben de kendisine sesleniyorum. Kendi ve eşi üzerine olan mal varlıklarını açıklamasını bekliyorum' dedi.

  • Burhaniye'de yapılan uygulamalarda 9 kişi yakalandı, 3 tabanca ve mermi ele geçirildi
    10:00 Burhaniye'de yapılan uygulamalarda 9 kişi yakalandı, 3 tabanca ve mermi ele geçirildi

    Burhaniye ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı sabit ve hareketli uygulamalarda aranan 9 kişi yakalandı. Uygulamalarda ayrıca 3 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermide ele geçirildi.

  • Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak
    10:00 Erzincan'da Mahalli İdareler Seçimine 131 Bin 650 Seçmen Katılacak

    31 Mart'ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimine sayılı günler kala Türkiye yerel yöneticilerini seçmek için pazar günü sandık başına gidecek. Erzincan il ve ilçelerinde toplam 462 sandıkta 131 bin 650 seçmen oy kullanacak. Erzincan Merkezde 341 sandıkta 103 bin 475 seçmen oy kullanacak. Erzincan'ın diğer ilçelerinde ise toplamda 28 sandıkta 28 bin 175 seçmen oy kullanacak.

  • Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı
    10:00 Aydın'da 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı

    Aydın İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Huzur ve Güven' operasyonunda 21 şüpheli yakalandı. 28 Mart 2024 tarihinde 3 aşamalı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 5 bin 735 kişi sorgulanırken, aranan 21 şahıs da yakalandı. Denetimler sırasında birçok umuma açık yer, AVM, devremülk, metruk bina, okul çevresi ve park bahçe kontrol edildi. Uygulamaların devam edeceği bildirildi.

  • Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi
    10:00 Bursa'da aç kalan domuz sürüsü şehir merkezine kadar indi

    Bursa'da aç kalan domuz sürüsü, merkez Nilüfer ilçesi Odunluk Mahallesi'ne yiyecek aramaya indi. Evinde otururken sesleri duyan vatandaş, cama çıktığında domuz sürüsü ile karşılaştı. Durumu görünce hemen cep telefonun sarılan vatandaş, o anları saniye saniye amatör kamera ile kaydetti.

  • Çerkeş ilçesinde 4 bin kişi iftar sofrasında bir araya geldi
    09:59 Çerkeş ilçesinde 4 bin kişi iftar sofrasında bir araya geldi

    Çerkeş ilçesinde düzenlenen iftar programında yaklaşık 4 bin kişi bir araya geldi. Çerkeş Belediyesi tarafından düzenlenen programda dua edildi ve ilahiler söylendi. Çerkeş Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Hasan Sopacı, konuşmasında birlikte oruç açmanın mutluluğunu dile getirdi ve hizmet süreleri boyunca verdikleri sözleri yerine getirmek için çalıştıklarını belirtti. İftar programına AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çerkeş Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Saçak Belediye Başkanı Ramazan Yarım, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Furkan Altuntaş, Ankara Çerkeş Dernekler Federasyonu Başkanı Niyazi İncesu ve vatandaşlar katıldı.

  • Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bisikletiyle Oy İstiyor
    09:57 Bağımsız Belediye Başkan Adayı Bisikletiyle Oy İstiyor

    Bursa'nın İznik ilçesinde 'makam aracım' dediği bisikletiyle kahve kahve dolaşıp oy isteyen bağımsız belediye başkan adayı seçileceği taktirde alacağı maaşı da üstün zekalı çocukların okuması için harcayacağını söyledi. Bir yandan oyun oynayıp bir yandan da bağımsız başkan adayının seçim vaatlerini dinleyen kahvehanedekiler Harun Doğru'nun vaatlerini duyunca alkış yağmuruna tuttu.

  • Dünya sıralamasında ilk 400'de yer alan üniversiteden mezun olanlara denklik verilecek
    09:55 Dünya sıralamasında ilk 400'de yer alan üniversiteden mezun olanlara denklik verilecek

    Dünya sıralamasında ilk 400'de yer alan üniversiteden mezun olanlara denklik verilecek.


Advertisement