Polis, Sabancı Suikastı Sanığı Akkol'la Birlikte Ülkeye Giren 4 Teröristi Arıyor - Son Dakika
Güncel

Polis, Sabancı Suikastı Sanığı Akkol'la Birlikte Ülkeye Giren 4 Teröristi Arıyor

20 yıldır kırmızı bültenle aranan Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol ile DHKP/C üyesi Fadik Adıyaman'ın ülkeye 4 teröristle birlikte geldikleri tespit edildi. Polis şimdi bu 4 teröristin peşinde.

03.02.2016 12:30  Güncelleme: 15:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

20 yıldır kırmızı bültenle aranan Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol ile birlikte yakalanan ve AK Parti İstanbul binalarına saldırı düzenleyen terör örgütü DHKP/C üyesi Fadik Adıyaman'ın, Yunanistan'dan Didim'in Akbük Mahallesi'ne 4 teröristle birlikte geldikleri tespit edildi. Eylem hazırlığında oldukları sanılan teröristlerin yakalanması için çalışmalar Didim'in Akbük Mahallesi ile Bodrum'da yoğunlaştırıldı.


SAHTE KİMLİK, YAŞLI KADINA AİT

Bu arada DHKP/C üyesi Fadik Adıyaman'ın üzerinden çıkan 'Hatice Çalışkan' adına düzenlenmiş sahte kimliğin, Didim'e bağlı Denizköy Mahallesi'nde ikamet eden yaşlı bir kadına ait olduğu belirlendi. Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin ulaştığı Hatice Çalışkan, ifadesinin alınmasının ardından iki teröristin sorgulandığı Aydın'a götürüldü.


YAŞI KADININ OĞLU ŞÜPHELİ

Polis ekipleri, Hatice Çalışkan'ın adına sahte kimlik düzenlenmesi olayıyla ilişkisi olduğu sanılan yaşlı kadının oğlunun yakalanması için de çalışma başaltı. Daha önceden insan kaçakçılığı suçundan kaydı olan Hatice Çalışkan'ın oğlunun Yunanistan'da yaşadığı bilgisine ulaşıldı.


4 TERÖRİST DAHA ARANIYOR

Polis ekipleri, İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın Yunanistan'dan Didim'in Akbük Mahallesi'ne 4 teröristle birlikte geldiklerini tespit etti. Eylem hazırlığında oldukları sanılan teröristlerin yakalanması için çalışmalar Didim'in Akbük Mahallesi ile Bodrum'da yoğunlaştırıldı.

CANLI BOMBALARIN SORGUSU İÇİN ANKARA'DAN ÖZEL EKİP GELDİ

Dün Aydın'ın Söke ilçesindeki otogarda, çok miktarda silah ve mühimmatla yakalanan, kırmızı bültenle aranan, Özdemir Sabancı suikastı sanığı, terör örgütü DHKP-C'li İsmail Akkol ve yine örgüt üyesi Fadik Adıyaman'ın, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorguları devam ediyor. Canlı bomba oldukları tahmin edilen iki zanlı, bugün sağlık kontrolü için geniş güvenlik önlemleri altında hastaneye götürüldü. Akkol ve Adıyaman, emniyetten çıkarken ve girerken, "Dilek Doğan'ın katili hesap verecek." şeklinde ve terör örgüt lehine sloganlar attı.


Terör zanlıları İsmail Akkol ve Fadik Adıyaman'ın İl Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu için Ankara'dan özel ekip gönderildiği öğrenildi. Emniyet tarafından bu konuda açıklama yapılmadı.


HEDEFTEKİ İL ANKARA

İki zanlının, Eskişehir üzerinden Ankara'ya giderek eylem yapacaığı iddia edildi. Bu arada terör zanlılarının avukatı Oya Aslan, İl Emniyet Müdürlüğü B Hizmet Binası'nda bir açıklama yaptı. Av. Aslan, "Buradaki soruşturmadaki dosyalar tamamlandıktan sonra diğer dosyalar gündeme gelebilir. Suç yeri burası olarak tarif edildiği için burada adliyeye çıkarılacaklar. Sağlık kontrolüne götürüldükleri için ek gözaltı süresi olacaktır. Henüz görüşemedim. İsmail Akkol'un ailesi de buraya gelecek." dedi.

Öte yandan Adalet Bakanlığı'nın, 81 ilin cumhuriyet başsavcılıklarına yazı göndererek, terör örgütü DHKP-C'nin muhtemel eylemlerine karşı güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını istediği öğrenildi.

SANIKLARIN AVUKATI: SÜREÇ 20 YILI BULDU ZAMAN AŞIMI SÖZ KONUSU OLABİLİR

Terör örgütü DHKP/C üyesi İbrahim Akkol ile Fadik Adıyaman'ın avukatı Oya Aslan, Aydın'da yürütülen soruşturmanın Sabancı suikastıyla ilgisi bulunmadığını, müvekkili hakkında kesinleşmiş hapis cezasının olmadığını belirterek, "Süreç 20 yılı buldu, zaman aşımı söz konusu olabilir" dedi.

Aslan, Akkol ve Adıyaman'ın gözaltında tutulduğu Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü binası önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilleriyle görüşme fırsatı bulduğunu, kendilerine henüz bir suçlama yöneltilmediğini söylediklerini belirtti.

Emniyet yetkilileriyle yaptıkları görüşmede soruşturmaya ilişkin dosyanın hazır olmadığının ve yarına kadar ek gözaltı süresi alındığının söylendiğini kaydeden Aslan, henüz ifade alımına da başlanmadığını bildirdi.

"SABANCI SUİKASTIYLA İLGİLİ İFADE VERMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Gazetecilerin, süren soruşturmanın Sabancı suikastini kapsayıp kapsamadığına ve Akkol hakkında kesinleşmiş hapis cezası olup olmadığı yönündeki soru üzerine Aslan "Sabancı suikastıyla ilgili ifade vermesi söz konusu değil. Aydın'da yürütülen soruşturma farklı, Sabancı konusu İstanbul Savcılığınca yürütülen bir soruşturma. Aydın'da, buraya ilişkin soruşturma tamamlanacak, ardından başka savcıların elindeki dosyalarla ilgili süreç başlayacak. Sabancı suikastiyle ilgili müvekkilimin kesinleşmiş hapis cezası yok. Süreç 20 yılı buldu, zaman aşımı söz konusu olabilir" diye konuştu.

Aslan, zanlılarda ele geçirilen mühimmat ve yapacakları eyleme ilişkin soruya ise "müvekkillerinin yurt dışından geliş sebeplerini attıkları sloganlarla anlatmaya çalıştıkları" cevabını verdi.

Avukat Aslan, Fadik Adıyaman'ın kimlik bilgilerini kullandığı Hatice Çalışkan'ın da emniyette gözaltında tutulduğunu, Akyol ve Adıyaman'la bağlantılarının olup olmadığının araştırıldığını aktardı.

Polis, Sabancı Suikastı Sanığı Akkol\'la Birlikte Ülkeye Giren 4 Teröristi Arıyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Polis, Sabancı Suikastı Sanığı Akkol'la Birlikte Ülkeye Giren 4 Teröristi Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (6)

  • bence: Kin ve nefretten insanlıktan çıkmışlar, etrafa saçtıkları salyalarda cabası. 14 0 Yanıtla
  • lolo: Kadın çok komik lan :D 6 0 Yanıtla
  • AL BAYRAK: Sadece ALLAH SIZIN BELANIZI VERSIN..INSAN MÜFFETTELERI,,,,HAYVAN GIBI BÖGÜRÜRSÜNÜZ....(HAYVANLARA DA AYIP OLDU) ..... 4 0 Yanıtla
  • NASREDDİN HOCA: Teröristler ülkeye girerken polisin haberi olmamışsa, girdikten sonra nasıl bulacaklar? Aramakla bulamazlar, yakalananlara sorsunlar. 0 0 Yanıtla
  • BİR BİLEN : Merminin zaman aşımı olmaz ,içeride sıkın kafalarına .... 0 0 Yanıtla
  • GOOOL goool: hepsine idam vatan haini, tacizci, tecavüzcüü.. 0 0 Yanıtla

Advertisement