Teröristlere Hastanede Linç Girişimi - Son Dakika
Güncel

Teröristlere Hastanede Linç Girişimi

Teröristlere Hastanede Linç Girişimi

Yaralı olarak ele geçirilen ve Suriyeli olabilecekleri üzerinde durulan, tam olarak Türkçe bilmeyen teröristler, tedavileri için Niğde Devlet Hastanesi'ne getirildi.

20.03.2014 17:13  Güncelleme: 17:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaralı olarak ele geçirilen ve Suriyeli olabilecekleri üzerinde durulan, tam olarak Türkçe bilmeyen teröristler, tedavileri için Niğde Devlet Hastanesi'ne getirildi. Bu sırada hastane önünde bekleyen kalabalık teröristleri linç etmek istedi. Teröristleri öfkeli kalabalığın elinden almakta zorluk çeken polis, biber gazı kullanarak kalabalığı dağıttıktan sonra yaralı teröristler hastaneye alındı. Göstericiler, saldırganları linç edebilmek için polisin biber gazı sıktığı tüpleri engellemek istedi. Hastane önünde bekleyen kalabalık, 'Onları bize verin' diye bağırarak hastane önünden ayrılmazken, hastane önünde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Öte yandan, hastaneye bir astsubay, bir uzman çavuş beş erin getirildiği, bunlardan durumu ağır olan 1 askerin kayseri Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildiği belirtildi.

ŞEHİT POLİSİN KİMLİĞİ BELİRLENDİ

Niğde'deki terörist saldırıda şehit olan polis memurunun otoban gişilerinde görevli evli ve 3 çocuk babası Adem Çoban olduğu açıklandı.

POLİSTEN SALDIRI UYARISI

Niğde'ye komşu olan Adana Emniyet Müdürlüğü Haber Merkezi tarafından tüm polislere terör saldırısı ihbarı uyarısında bulunulup şöyle denildi

Yabancı uyruklu şahısların yol güzergahı üzerindeki ekiplerimize, noktalarımıza ve polis merkezlerimize eylem yapılacağı duyumu alınmıştır. Çevre koruma görevlilerimiz uzun namlulu silahlı ve çelik yelekli görev yapacaktır. Diğer tüm ekiplerimiz daha dikkatli ve duyarlı olacaktır.

TERÖRİSTLER NASIL YAKALANDI

Silahlı saldırıyı gerçekleştirdikten sonra kamyonla kaçan 2 yaralı teröristin Ulukışla İlçesi'ne bağlı Eminlik Köyü'ndeki 3 Nolu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nda tedavi olurken yakalandı. 55 K 0988 plakalı Metro Kargo'ya kamyonun köye geldiğini ve içinde bulunan 2 kişinin 'doktor doktor' diye bağırdığını belirten köylüler, kim olduklarını bilmedikleri bu kişileri araçtan indirerek sağlık ocağına götürdüklerini ve durumu da jandarmaya bildirdiklerini söyledi. Köylülerden 41 yaşındaki Mahmut Çelik, teröristlerin nasıl yakalandığını şöyle anlattı;

Köye gelen kamyonda bulunan 2 kişi 'doktor doktor' diye bağırdı. Biz yardıma koştuk, ellerinde kaleşnikof silah ve ceplerinde el bombası vardı. Kim olduklarını bilmediğimiz için yardım etmek istedik. Araçtan çıkarttık silahlarını bırakmadılar ve boyunlarına astılar. Sağlık ocağına götürdük burada ilk tedavileri yapıldı. Jandarmaya da bilgi vermiştik önce jandarma ardından da polis özel hareket timleri geldi. 2 kişiyi alıp, ambulansla götürdüler. Türkçe bilmeyen bu kişilerin terörist olduklarını öğrendik.

Sağlık ocağı çalışanlar polis tarafından ifadelerinin alınması için Niğde'ye götürüldü.

ÖLDÜRÜLEN ŞOFÖR KIRIKKALELİ

Bu arada saldırganların gasp ettiği Metro Kargo'ya ait kamyonun ön camında 24 kurşun izi, yan camlarının kırık ve lastiğinin patlak olduğu gözlendi. Olay yerine gelen Metro Kargo'nun görevlileri aracın öldürülen şoförünün Kırıkkale nüfusuna kayıtlı Ankara'da yaşayan 55 yaşındaki Turan Yaşar olduğunu söyledi. Aynı yetkili, aracın Adana-Kayseri-Ankara hattında çalıştığını ancak olayın nasıl olduğu konusunda bir bilgilerinin olmadığını kaydetti.

TAKSİYLE GELDİLER

Öte yandan teröristlerle jandarma ve polis arasında çıkan çatışmanın ayrıntıları da görgü tanıklarının ifadesine göre netleşmeye başladı. Buna göre otoyolda uygulama yapan jandarma tarafından durdurulan Hatay plakalı taksinin aranmak istenmesi üzerine araçtan inen 3 teröristin kaleşnikoflarla ateş açması üzerine çatışma çıktığı bildirildi. Çatışma sırasında 1 astsubay ile yardıma gelen polis memuru Adem Çoban'ı şehit eden teröristlerin uygulama noktasında bekleyen Metro Kargo'ya ait 55 K 0988 plakalı kamyonun şoförü Turan Yaşar'ı da öldürüp, aracı gasp ederek kaçtığı kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Teröristlere Hastanede Linç Girişimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı
    03:20 Yüksekova'da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı

    Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde iftar vakti gökyüzünde dikey şeklinde duran ve sarı bir ışık yayan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı. Esad Tek isimli vatandaş, evine giderken yolda bu ilginç manzarayla karşılaştı ve hızlıca evinin balkonuna çıkarak gökyüzünde duran cismi ve ışığı cep telefonuyla kayıt altına aldı. Cisim bir süre hareketsiz durduktan sonra kayboldu.

  • FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı
    03:15 FTX Kurucusu Sam Bankman-Fried 25 Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı

    Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried, iflas eden firmasının müşterilerini ve yatırımcılarını dolandırmaktan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bankman-Fried, yatırımcılara ve borç verenlere yalan söylemekten ve milyarlarca dolarlık kripto para çalmaktan suçlu bulunmuştu. Mahkemede konuşan Bankman-Fried, yatırımcılardan ve çalışanlardan özür diledi.

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.


Advertisement