Teröristlerin Cizre'ye Verdiği Zarar Ortaya Çıktı (2) - Son Dakika
Güncel

Teröristlerin Cizre'ye Verdiği Zarar Ortaya Çıktı (2)

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Binalardaki tahribat Sokaklardaki tahribat Bina içindeki horoz ve kedi Okullardaki tahribat Okul içinden detaylar Zarar görmüş masalar, sıralar, tahtalar Hareket halindeki askeri araç ve ambulanslar Yükselen dumanlar Teröristlerin Cizre'ye verdiği zarar ortaya çıktı Şırnak'ın Cizre ilçesinde TSK ve emniyet unsurlarınca terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yürütülen ve 59 günün sonunda başarıyla tamamlanan operasyonun ardından teröristlerin ilçeye verdiği zarar, AA ekibi tarafından görüntülendi İlçedeki okul, cami ve binalarda oluşan tahribat, terör saldırılarının şiddetini gözler önüne serdi Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların tamamlanmasıyla terör örgütü mensuplarının ilçede neden olduğu tahribat ortaya çıktı.

12.02.2016 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Binalardaki tahribat

Sokaklardaki tahribat

Bina içindeki horoz ve kedi

Okullardaki tahribat

Okul içinden detaylar

Zarar görmüş masalar, sıralar, tahtalar

Hareket halindeki askeri araç ve ambulanslar

Yükselen dumanlar Teröristlerin Cizre'ye verdiği zarar ortaya çıktı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde TSK ve emniyet unsurlarınca terör örgütü PKK mensuplarına yönelik yürütülen ve 59 günün sonunda başarıyla tamamlanan operasyonun ardından teröristlerin ilçeye verdiği zarar, AA ekibi tarafından görüntülendi

İlçedeki okul, cami ve binalarda oluşan tahribat, terör saldırılarının şiddetini gözler önüne serdi

Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonların tamamlanmasıyla terör örgütü mensuplarının ilçede neden olduğu tahribat ortaya çıktı.

Cizre'de terör örgütü PKK mensuplarına yönelik 14 Aralık'ta başlatılan "Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" dün sona erdi.

AA ekibi, TSK ve emniyet unsunlarınca 59 günün sonunda başarıyla tamamlanan operasyonun ardından teröristlerin ilçeye verdiği zararı görüntüledi.

Bölücü terör örgütüne yönelik operasyonun başarıyla tamamlanmasının ardından teröristlerin karargah gibi kullandıkları okul ve camilerle mevzilendikleri evlere verdikleri zarar gün yüzüne çıktı.

Vatandaşların terk ettiği birçok evi kendilerine mevzi yapan teröristler, özellikle okulları ve camileri karargah olarak kullandı. Buralara yerleşen terör örgütü üyeleri binalarda açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş etti. TSK ve emniyet unsunlarının bölgeyi kontrol altına alması üzerine teröristler bulundukları binaları ateşe vererek kaçtı.

"Akıllı tahtalar"ın bulunduğu okulda hasar

Nur Mahallesi'ndeki Cizre Atatürk Anadolu Lisesi ile okula ait yatakhane, teröristlerin en fazla zarar verdiği yapılar arasında yer alıyor.

Operasyonlar başlamadan önce okulu işgal ederek karargah olarak kullanan teröristler, buradan güvenlik güçlerine saldırıda bulundu. Çevresine açtıkları çukurları el yapımı patlayıcılarla tuzaklayan, barikatlar kuran teröristler, güvenlik güçleriyle uzun süreli çatışmaların ardından okulu terk etti. Teröristlerin kaçarken ateşe vermesi sonucu akıllı tahtaların bulunduğu lisede büyük hasar oluştu.

İlçede bulunan 60 civarındaki okulun yarıya yakınına teröristlerce zarar verildiği öğrenildi.

Teröristler camileri karargah yaptı

Operasyonlar kapsamında güvenlik güçleri, çok sayıda el yapımı patlayıcıyı etkisiz hale getirdi. Sokaklarda teröristlerin özellikle tüplerle hazırladıkları bombaların parçaları ve evlerin duvarlarında terör örgütü lehine yazılar görülüyor.

Binalardaki tahribat çatışmaların şiddetini gözler önüne sererken, teröristlerin karargah olarak kullandığı camilerde de büyük hasar oluştu.

Bunlar arasında Nur Mahallesi Kuştepe Sokak'taki cami de bulunuyor.

Kur'an kursunun da yer aldığı caminin camlarının kırılmış olması ve teröristlerce güvenlik güçlerine ateş etmek için duvarlara açılan delikler dikkati çekiyor.

Mehmetçik'ten çocuklara çikolata ikramı

Teröristlerin mevzi olarak kullandığı ilçedeki evlerde de hasar oluştu. Evlerin bahçelerine açtıkları deliklerden mevziler arası geçiş sağlayan terör örgütü mensupları, sokaklara çok sayıda barikat kurdu, el yapımı patlayıcı tuzakladı. Teröristlerin tuzakladığı patlayıcılar, güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilirken, kurdukları barikatlar da kaldırıldı.

Operasyonun tamamlanmasının ardından ilçede arama tarama faaliyetlerini sürdüren güvenlik güçleri, vatandaşlarla yakından ilgileniyor. Mehmetçik, Nur Mahallesi'nde evlerinin önünde oynayan çocuklara çikolata ikram etti.

Güvenlik güçleri, sohbet ettikleri çocuklara yakın ilgi gösterdi.

Teröristlerin Cizre\'ye Verdiği Zarar Ortaya Çıktı (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teröristlerin Cizre'ye Verdiği Zarar Ortaya Çıktı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement