Teröristlerin Saldırdığı İçme Suyu Hattı Onarıldı - Son Dakika
Güncel

Teröristlerin Saldırdığı İçme Suyu Hattı Onarıldı

Bölücü terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırı sonucu hasar gören Mardin Kızıltepe Nusaybin İçme Suyu İsale Hattında onarım çalışmaları tamamlandı.

20.04.2016 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bölücü terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırı sonucu hasar gören Mardin Kızıltepe Nusaybin İçme Suyu İsale Hattında onarım çalışmaları tamamlandı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Mardin Kızıltepe Nusaybin İçme Suyu İsale Hattına bölücü terör örgütünün 16 Nisan'da saldırı düzenlediği belirtildi.

Saldırıda bin 600 milimetre çapındaki ana isale hattının hasar görmesi sonucu Mardin, Nusaybin, Midyat ve Kızıltepe'de su sıkıntısı yaşandığı ifade edilerek, hasarın giderildiği bildirildi.

Açıklamada, Mardin Kızıltepe İçme Suyu Tesisleri ile Mardin'in 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacının çözüldüğü, 2011'de hizmete alınan bu tesis ile Mardin şehir merkezi, Kızıltepe, Midyat ve Nusaybin ilçeleri ile Ortaköy, Şenyurt, Gökçebağ beldeleri ve civar köylerin su ihtiyacının karşılandığı kaydedildi.

"Yaklaşık 400 bin kişiye menba kalitesinde su sağlanıyor"

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Mardin'de içme suyu temin çalışmalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki talimatları doğrultusunda başladıklarını ifade etti.

Bakan Eroğlu, "Mardin o dönemde susuzluktan salgın hastalıkların pençesindeydi. Güzel insanlar diyarı olan Mardin'de incelemeler sırasında Beyazsu kaynağını gördüm ve kararımızı verdik. Yaptığımız tesislerle bu suyu 2011 yılında vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şimdi bu tesisler yaklaşık 400 bin kişiye menba kalitesinde içme suyu sağlıyor." ifadesini kullandı.

Yaklaşık 200 milyon lira yatırım bedeliyle projeleri hizmete aldıklarını vurgulayan Eroğlu, bölgedeki vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek için çalıştıklarına dikkati çekti.

Bakan Eroğlu, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Herkesin bildiği gibi bir söz vardır, 'su içene yılan bile dokunmaz'. Bu hainler halkımıza zarar vermek için her türlü zulmü yapıyorlar. Bölgenin kalkınmasını engellemeye yönelik bu saldırılara rağmen hiçbir proje yarım kalmayacak. Her nerede olursa olsun milletimize hizmet götürmeye devam edeceğiz. Aziz milletimiz bilsin ki son terörist etkisiz hale gelinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teröristlerin Saldırdığı İçme Suyu Hattı Onarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak
    18:47 Malatya'da 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarma görev alacak

    Malatya Valiliği, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde 4 bin 844 polis ve jandarmanın görev alacağını duyurdu. Seçim güvenliği ve koordinasyon toplantısında, 2 bin 785 emniyet ve 2 bin 59 jandarma personelinin görev alacağı belirtildi. Toplamda 542 bin 177 seçmenin oy kullanacağı seçimlerde, güvenli bir ortam sağlamak için tüm kamu kurumları işbirliği içinde çalışacak.

  • Metrobüste sıra kavgası kamerada
    18:46 Metrobüste sıra kavgası kamerada

    Avcılar'da metrobüs içerisinde iki yolcu arasında çıkan sıra kavgası cep telefonu kamerası tarafından kaydedildi. Tartışma metrobüse binen diğer yolcuların müdahalesiyle sona erdi.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı
    18:45 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, e-Okul üzerinden okul veri randevu işlemini hayata geçirdiklerini açıkladı

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da yaptığı konuşmada, velilerin okula girmesini istemediklerini ve bu konuda e-Okul üzerinden randevu sistemi kurduklarını belirtti. Ayrıca, öğretmen sayısının arttığını ve eğitim öğretim kalitesinin önemli olduğunu vurguladı. Bakan Tekin, Milli Eğitim Şurası ile ilgili yapılan yanlış anlaşılmayı düzeltti ve seçimlerden sonraki günü idari tatil ilan ettiklerini açıkladı.

  • Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü
    18:45 Edremit'te boş bir evde çıkan yangın söndürüldü

    Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı kırsal Çıkrıkçı Mahallesi'nde kullanılmayan bir evde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ve jandarma ekipleri, kısa sürede müdahalede bulunarak yangını kontrol altına aldı. Ancak yangın sonucunda tek katlı ev kullanılamaz hale geldi.

  • Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti
    18:44 Sivasspor, Sivas Dört Eylül Futbol'u 3-0 mağlup etti

    Sivasspor milli maçlar nedeniyle verilen arada Sivas Dört Eylül Futbol ile hazırlık maçında karşılaştı ve 3-0 galip geldi. Emre Gökay, Clinton N'jie ve Alaaddin Okumuş'un golleriyle Sivasspor kazandı.


Advertisement