Teröristlerin Sığınağından Tavla ve Tansiyon Aleti Çıktı - Son Dakika
Güncel

Teröristlerin Sığınağından Tavla ve Tansiyon Aleti Çıktı

Kars'ta terör örgütüne ait 4 sığınak bulundu. 4 odalı bir sığınakta çift kişilik ranza bile çıktı. Diğer sığınakta ise 2 adet tavla ve tansiyon aleti bulundu.

03.03.2016 11:37  Güncelleme: 13:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kars İl Jandarma Komutanlığı'nca, Kağızman, Madur Bölgesi'nde icra edilen 'Şehit Jandarma Astsubay Başçavuş Nurettin Öztürk-4' operasyonunda terör örgütüne ait 4 sığınak ve çok sayıda malzeme ele geçirilerek imha edildi. Sığınakta bulunan tavla ve tansiyon aleti dikkat çekti.

4 SIĞINAK BULUNDU

Kars İl Jandarma Komutanlığı ve Erzurum Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nca yapılan arama tarama faaliyeti sırasında bölücü terör örgütüne ait Vargaçunk ve Boztepe'de 4 adet sığınak bulundu. Sığınaklarda yapılan aramalarda çok sayıda malzeme ele geçirildi.


4 ODALI, ÇİFT KİŞİLİK RANZA VAR

Konuyla ilgili Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, "80-100 metrekare yüz ölçümünde, 2 metre yüksekliğinde, 4 odalı, üstü odun ve naylonla kapatılmış olan sığınakta 1 adet tek kişilik, 2 adet çift kişilik ranza, 16 büyük, 10 küçük tüp, 3 adet bidon, 20-25 adet kitap ve 5 adet lüks lambası ele geçirildi" denildi.

TAVLA VE TANSİYON ALETİ ÇIKTI

Açıklamada, "İkinci sığınakta ise 3x5 ebadında, 1 metre yüksekliğinde üzeri toprakla kapatılmış olan sığınakta 2 adet küçük tüp, 2 adet 50 litrelik varil, 70 adet bardak, 1 adet tansiyon aleti, 1 adet matkap, bol miktarda kitap, 3 adet ceket, 4 adet içlik, 7 adet yağmurluk ve sığınak yanına dikilmiş 70 adet fidan ve 2 adet tavla, ayrıca 6 kişilik olduğu değerlendirilen diğer sığınakta ise 50 metre sera naylonu, 10 kilo kuru fasulye, 5 kilo salça, 6 adet kaşık, 2 kutu reçel, 20 kilo zeytin, 3 kutu çay, 20 adet bardak, 3 adet şemsiye, 1 kürek ve 1 kazma. Diğer sığınakta da 3 adet branda, 2 adet battaniye ve 2 adet kamuflajlı ceket ele geçirilmiştir" ifadelerine yer verildi.


İMHA EDİLDİ

Öte yandan güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda ele geçirilen yaşam malzemeleri ve sığınakların Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla yerinde imha edildiği ve olayla ilgili adli tahkikata başlandığı bildirildi.


VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Kars Valiliği'nden yapılan açıklamada, TSK ve güvenlik güçlerinin halkın huzur ve güveni için her türlü imkanları kullanarak özveriyle terör örgütü ile mücadele ettiği belirtilerek, "Vatandaşların Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerine, terörle mücadele kapsamında desteklerini esirgememeleri, terör örgütünün faaliyetlerinin sonlandırılması açısından önem arz etmektedir" denildi.

Teröristlerin Sığınağından Tavla ve Tansiyon Aleti Çıktı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Teröristlerin Sığınağından Tavla ve Tansiyon Aleti Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • cizreli : hepsi unuversite mezunu akilli insanlar neyin yolunda oldugunu bilen kisiler 21 35 Yanıtla asd: yahu bey üniversite mezunu insanlar körmüsünüzde bu oyunlara geliyorsunuz bu millet size veriri mi bir karış toprağın oturun insan gibi tabi insansanız 7 1
  • Abdi: Ulan sanki havyarla elmas cikmis gibi habere bak 10 8 Yanıtla
  • HAKTAN: LEŞ LER İNİZ GEBERDİKÇE TANSİYON LARI YÜKSELİYODUR O ÖLÇÜYOLARDIR HAYVANLAR 6 6 Yanıtla
  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement