Teröristlerin yol kesmesi - Mahkemeye sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuklandı - - Son Dakika
Güncel

Teröristlerin yol kesmesi - Mahkemeye sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuklandı -

Karakoçan-Bingöl karayolunun 4 gün önce teröristlerce kesilmesi ve otomobiliyle bölgeden geçen polis memurunun yaralanmasına ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 3 kişiden BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer 2 şüpheli ise tutuklandı.

18.06.2014 22:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karakoçan- Bingöl karayolunun 4 gün önce teröristlerce kesilmesi ve otomobiliyle bölgeden geçen polis memurunun yaralanmasına ilişkin soruşturma kapsamında mahkemeye sevk edilen 3 kişiden BDP Elazığ İl Başkanı Turan Çelik, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, diğer 2 şüpheli ise tutuklandı.

Karakoçan-Bingöl karayolunun Sarıbaşak köyü mevkisinin 14 Haziran'da teröristlerce kesilmesi ve özel harekat polisi Murat Süslü'nün yaralanmasıyla ilgili soruşturma kapsamında jandarmadaki işlemlerinin ardından Karakoçan Adliyesi'ne getirilen Turan Çelik ile M.M. ve H.S, savcılıktaki işlemleri sonrası nöbetçi mahkemeye sevk edildi.

BDP İl Başkanı Turan Çelik, atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve şahsi durumu göz önünde bulundurularak, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Çelik için yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

- Tutuklananların sayısı 7'ye yükseldi

Diğer şüpheliler M.M. ve H.S. ise "kasten adam öldürmeye teşebbüs", "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" ve "devletin güvenliğine karşı suç işleme" iddiasıyla tutuklandı.

Soruşturma kapsamında, BDP Karakoçan İlçe Başkanı Efraim Gürbüz ve ilçe yöneticisi M.S. ile Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) mensubu olduğu iddia edilen O.F, D.A. ve K.K, dün nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı.

- Polis memuru Murat Süslü yaralanmıştı

Özel harekat polisi Murat Süslü, 14 Haziran'da, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinden eşi ve çocuklarıyla görev yaptığı Bingöl'ün Kiğı ilçesine otomobiliyle giderken, yolu kesen bir grup teröristin açtığı ateş sonucu yüzünden yaralanmıştı. Süslü, Fırat Üniversitesi Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edilmişti.?

Teröristlerin yol kesmesi - Mahkemeye sevk edilen 3 kişiden 2\'si tutuklandı -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Teröristlerin yol kesmesi - Mahkemeye sevk edilen 3 kişiden 2'si tutuklandı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement