Terörle Mücadele Operasyonları - Son Dakika
Güncel

Terörle Mücadele Operasyonları

Güvenlik güçlerinin Hakkari Çilekli Tepe'de gerçekleştirdiği arama tarama faaliyetlerinde bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 4 odalı mağara bulundu.

08.10.2016 13:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güvenlik güçlerinin Hakkari Çilekli Tepe'de gerçekleştirdiği arama tarama faaliyetlerinde bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 4 odalı mağara bulundu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 1'inci Komando Tugay Komutanlığı birlikleri dün Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki Çilekli Tepe'de arama tarama faaliyetleri gerçekleştirdi.

Aramalar sırasında teröristlerin kullandığı 4 odalı bir mağara bulunurken, mağara içerisinde ise 2 jeneratör, 2 çuval içinde örgütsel doküman, 4 el telsizi, 16 el bombası, 20 dolu metal mühimmat sandığı (doçka, biksi) ve bir doçka yükseltici ele geçirildi.

Mağarada teröristlerin kullandığı bir oyun konsolu da bulunurken, ayrıca bir büyük tüp, torbalar halinde erzak, sigara, terörist posterleri, benzin, havan barutu gibi malzemeler ele geçirildi.

İki PKK'lı teslim oldu, 6 DAEŞ mensubu yakalandı

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerce kullanıldığı belirlenen mağara, barınak, sığınak ve silah mevzileri de düzenlenen hava harekatı ile imha edildi.

Öte yandan Yüksekova'da terör örgütünden kaçan iki terörist silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan yabancı uyruklu DAEŞ terör örgütü mensubu olduğu belirlenen 6 kişi yakalandı.

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde yapılan operasyonda tespit edilen bir el yapımı patlayıcı, imha edilerek etkisiz hale getirildi.

Yasa dışı sınır geçişleri

Kara Kuvvetleri Komutanlığı hudut birlikleri tarafından, dün Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 2 bin 33, Türkiye'den de Suriye'ye geçmeye çalışan 32 kişi yakalandı.

Güvenlik güçleri Irak'tan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 24 kişiyi yakalarken bu kişilerle beraber 44 büyükbaş hayvan, 244 bin 700 paket sigara da ele geçirildi.

Yaklaşık 2 milyon paket sigara ele geçirildi

İran'dan Türkiye'ye yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 8, Türkiye'den İran'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan bir kişi de yakalandı. Bu kişilerle beraber iki araç, 1 milyon 986 bin 400 paket sigara, 2 bin 842 ilaç ele geçirildi.

Hudut birlikleri, Türkiye'den Bulgaristan'a yasa dışı geçiş teşebbüsünde bulunan 27, Türkiye'den de Yunanistan'a yasa dışı olarak geçmeye çalışan 100 kişiyi yakaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Terörle Mücadele Operasyonları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement